סגור
מלחמת עזה מיקום שטח ה מסיבה סופר נובה רעים 10.10.23
מכוניות שרופות בשטח הפסטיבל ברעים (צילום: AFP/ JACK GUEZ)

"המתדלקים שרו על הנרצחים בפסטיבל": מתחילת המלחמה נעצרו 110 חשודים בהסתה לטרור

על פי נתוני המשטרה, מתחילת הלחימה נפתחו 126 תיקי חקירה על הסתה לאלימות וטרור. במקביל הוגשו 17 כתבי אישום בהליך מזורז וצפויים כתבי אישום נוספים

"נובה, נובה", כך שרו שני עובדי תחנת דלק תושבי מזרח ירושלים בפני אזרחים שתידלקו אצלם, כשם הפסטיבל ברעים שבו נרצחו מאות אנשים. במקרה אחר תושב דיר אלסד פרסם דברי שבח לחמאס, תוך הצגת ילדים שנחטפו על ידי ארגון הטרור. בעוד מקרה תושבת אילת השוותה אנשי ציבור לנאצים ברשתות החברתיות ושמחה על הסלמת המצב הביטחוני.
אלה הן רק כמה דוגמאות של אזרחים ישראלים שנעצרו בחשד להסתה לאלימות וטרור בשבועיים וחצי האחרונים. על פי נתוני המשטרה, מתחילת המלחמה נעצרו 110 חשודים בהסתה לאלימות ולטרור והוגשו 17 כתבי אישום בהליך מזורז נגד מסיתים, כאשר בימים הקרובים צפויים להיות מוגשים כתבי אישום נוספים.
בסך הכל מתחילת הלחימה, טופלו על ידי כלל מחוזות משטרת ישראל ואגף החקירות והמודיעין מעל 270 פרסומים שונים, בעיקר ברשתות החברתיות, המעודדים לאלימות, הסתה, תמיכה והזדהות עם ארגוני טרור. מתוכם ב-126 מקרים נפתחו תיקי חקירה, וזאת "לאחר שעלה כי הפרסומים עולים כדי חשד להסתה ותמיכה בארגון טרור", כפי שמסרה המשטרה.
על פי ההודעה המשותפת למשטרה ולמשרד לביטחון לאומי, השר איתמר בן גביר החליט כבר לפני 7 חודשים על "הקמת צוות ייעודי באגף החקירות והמודיעין של המשטרה, שיעסוק במאמץ הלאומי לטיפול בעבירות של הסתה ותמיכה בטרור". זאת בעקבות גל מעשי הטרור שצבר תאוצה בשנת 2022, בין השאר בעקבות הסתה מצד ארגוני טרור ברשת.
הצוות המיוחד לטיפול בהסתות ברשת מורכב מקציני משטרה, גורמי שב״כ, צה״ל ופרקליטות ועוסק בניטור תכנים מסיתים, בחינת פרסומים ופעילות להסרת התכנים ו"פועל למיצוי הדין עם החשודים", כפי שנמסר. מחודש פברואר האחרון ועד תחילת המלחמה הוסרו מהרשתות החברתיות, 759 פרסומים בהם נמצאו תכנים עם הסתה למעשי טרור, נפתחו 40 תיקי חקירה על הסתה לטרור ויותר מ- 100 תיקים נמצאים בבדיקה או בחוות דעת.
הצוות שהוקם באגף החקירות והמודיעין פועל מאז תחילת המלחמה במתכונת מוגברת, בהנחיית מפכ"ל המשטרה רנ"צ יעקב שבתאי, על מנת לטפל בכלל הסוגיות הנוגעות לחשודים המעודדים אלימות ומביעים הזדהות ותמיכה עם חמאס ועם מעשי הטבח שביצע או שקראו לאחרים לבצע אירועי טרור כלפי יהודים.
המפכ"ל שבתאי מסר כי "גופי האכיפה במדינת ישראל פועלים כאגרוף אחד מכוון מטרה ובשילוב זרועות נגד תופעת ההסתות לטרור וגילוי התמיכה הפומביים בארגון חמאס-דאע״ש ובטרור בכלל. לא יתכן שבזמן ששוטרים, לוחמי מג״ב וימ"מ ולוחמי צה״ל נופלים בגבורה במשימת ההגנה על מדינת ישראל וכלל תושביה, יהיו כאלה מקרבנו מתוך המדינה שיעודדו את הארגון הרצחני מעזה, שיהללו את מחבליו ובאותה נשימה יחשבו שאפשר יהיה לעבור על כך לסדר היום".
אתמול גם הפרקליטות דיווחה על מעצרם עד תום ההליכים בהחלטות של בתי המשפט, של שלוש נאשמות בעבירות הסתה לטרור וגילוי הזדהות עם ארגון טרור, שנגדן הוגשו כתבי אישום.
אחת מהן היא אותה סייעת במעון ילדים בהוד השרון שמואשמת שפרסמה בחשבון האינסטגרם שלה, שלו כ-9,200 עוקבים, ביום פרוץ המלחמה "סטוריז" שנשאו דברי שבח, אהדה והזדהות עם מעשי הטרור: "אין יפה יותר מלהתעורר לחדשות של ההתנגדות הפלסטינית בעוטף עזה ומראות האימה ופחד הציונים והטילים הנופלים על ראשיהם", כתבה. בית משפט השלום בפתח תקווה האריך מעצרה עד תום ההליכים.
במקביל בית משפט השלום בטבריה האריך מעצרן עד תום ההליכים של תושבת טבריה ותושבת מע'אר שגם הן הואשמו בהסתה ועידוד לטרור לאחר שפרסמו פוסטים ברשתות החברתיות או בוואטסאפ.