סגור
רון קובי ראש עיריית טבריה בית המשפט העליון 29.7.19
רון קובי, ראש עיריית טבריה לשעבר (צילום: עמית שאבי)

פרסום ראשון
נדחה הערעור של רון קובי: הליך חדלות הפירעון יימשך

המחוזי דחה את הערעור שהגיש ראש עיריית טבריה לשעבר נגד החלטת בית משפט השלום להכניס אותו להליך חדלות פירעון בשל חוב בגין פרסומים המהווים לשון הרע. לדברי השופטת, "קובי לא נהנה משום זכות או פריבילגיה בשל היותו איש ציבור"

בית המשפט המחוזי בנצרת דחה בשבוע שעבר את ערעורו של רון קובי, ראש עיריית טבריה לשעבר שערער על החלטת בית משפט השלום בטבריה מיולי האחרון שנעתר לבקשת נושה והורה להוציא צו פתיחת הליכים לרון קובי. זאת, לאחר שקובי לא שילם לנושה פיצוי שנפסק שעליו לשלם לו לאחר שפרסם בפייסבוק כמה פרסומים המהווים לשון הרע אודות הנושה, חיים חליוה שהוא בין היתר בעלים ועורך בפועל של המקומון "כוכב הצפון". למעשה ביקש רון קובי לבטל את פסק דינו של בית משפט השלום. קבלת צו לפתיחת הליכים הוא למעשה השלב הראשון בהליכי חדלות פירעון. חדלות פירעון היא מצב כלכלי שבו חייב אינו יכול לשלם את חובותיו במועדם. רון קובי בקש לדחות את הבקשה של הנושה ולאפשר לו להסדיר את חובותיו באמצעות הליך הסדר נושים.
בית משפט השלום בטבריה קבע ביולי כי "בית המשפט ער לכך שהיחיד (הכוונה לרון קובי-ל.ד) הוא איש ציבור, ראש עיר לשעבר והתמודד בבחירות האחרונות על ראשות העיר טבריה. השלכות של מתן צו לפתיחת הליכים בתחום פעילותו זה ברורות ואולם אלו אינן מובילות לדחיית בקשת הנושה ובכך להותיר אותו בפני שוקת שבורה וחוסר יכולת להתקדם בהליכי פירעון מהיחיד", נקבע.
מקור החוב של רון קובי לנושה הוא בפסק דין שניתן בשנה שעברה בסך כ-482 אלף שקל בתוספת הוצאות ושכ"ט עו"ד. על פסק הדין הגישו שני הצדדים ערעורים ובנובמבר 2023 קיבל בית המשפט המחוזי בחלקו את הערעור של קובי והפחית סכום החיוב בסך של כ-55 אלף שקל.
כאמור, רון קובי הגיש ערעור על החלטת בית משפט השלום שהוציא צו לפתיחת הליכים כנגדו. רון קובי טען בערעור כי מתן צו פתיחה בהליכים יגרום לו לנזקים , בהיותו איש ציבור ידוע ועשוי לפגוע בסיכוייו להתמודד לבחירות בשנית, או אף למנוע ממנו כלל את האפשרות להתמודד, והדבר יפגע בעבודתו הציבורית ומקור הכנסתו. עוד טען כי הנושה הוא בעליו של מקומון שמעורה בענייני העיר טבריה , נוטר אישית לרון קובי ונמנה על מתנגדיו העיקשים . כמו כן נטען כי הנושה לא מיצה את הליכי הגבייה ועשה שימוש ציני בהליכי חדלות פירעון, מתוך כוונה להתנקם ברון קובי ולפגוע בעיסוקו. עוד נטען בערעור כי בקשת הנושה אינה עונה על דרישות החוק לפיה הוא חדל פירעון , וזאת מפני שווי נכסיו עולה על שווי החוב.
מנגד, הנושה המיוצג על ידי עו"ד ד"ר ליאור ברוך ביקש לדחות את הערעור וטען כי לא נפל כל פגם בהחלטת בית משפט השלום בטבריה.

1 צפייה בגלריה
עו"ד ליאור ברוך
עו"ד ליאור ברוך
עו"ד ליאור ברוך
(תומר בן יוסף)
שופטת בית המשפט המחוזי בנצרת, ג'מילה ג'בארין כליפה דחתה את הערעור של רון קובי וקבעה כי "אני סבורה, כי החלטת בית משפט קמא (הכוונה לבימ"ש השלום-ל.ד) מנומקת ומבוססת היטב. לא מצאתי, כי נפלה שגגה מתחת ידו, ולא מצאתי כי הערעור בפניי נמנה על אותם מקרים המצדיקים התערבות ערכאת הערעור". לסיום, קבעה השופטת כי "אדגיש כי , ברגיל, למתן צו לפתיחת הליכים יש השלכות על 'היחיד', ולצו כזה יש גם לדידי, השלכות אחרות על המערער (רון קובי-ל.ד) בהיותו איש ציבור (ובתוכן השלכות כלכליות וחברתיות ואולי אף בשאלת התמודדות בבחירות), אולם אין באלה כדי להצדיק ביטול הצו בהעדר התנאים לכך. המערער (רון קובי-ל.ד) , ככל 'יחיד' אחר, אין הוא נהנה משום זכות או פריבילגיה בשל היותו איש ציבור, מעמדו של המערער כחבר מועצת עיר אינו מקנה לו עדיפות על פניהם של חייבים אחרים שאתרע מזלם ופרנסתם נפגעת מטבע הדברים, כתוצאה מהיקלעותם להליכי חדלות פירעון, כגון עורכי דין, קבלנים עם סיווג גבוהה, או כל חייב המנהל עסק באשר הוא", קבעה.
השופטת אף הוסיפה כי בהתאם לתשובה מטעם הנאמן שמונה בתיק עו"ד איהאב סבאח נגד רון קובי הוגשו עד כה 8 תביעות חוב המסתכמות בסך של כ-1.29 מיליון שקל , כך שאין המדובר בחובו של הנושה בלבד.
מרון קובי נמסר בתגובה: "בית המשפט בערעור לא הבין את מהות הערעור. מהות הערעור היא לא כספית . הרצון של הנושים הוא פוליטי בכלל. יש פה מניע נסתר להוציא אותי ממועצת העיר טבריה. המניע אינו כספי. אני לא מתחמק מהחוב ומתכוון לשלם החוב. חבל שבית משפט מחוזי לא הבין שהמהות היא לא כספית אלא פוליטית. אנו שוקלים להגיש ערעור לבית המשפט העליון, אבל בכל מקרה אני מתכוון לתת את הכסף".
מעו"ד ד"ר ליאור ברוך , בא כוח הנושה נמסר בתגובה: "אני סבור שפסק-דין שניתן על-ידי בית-המשפט המחוזי בנוף-הגליל - נצרת במסגרת הליך הערעור מדבר בעד עצמו. פסק-הדין בערעור מנומק וממצה, הן עובדתית והן משפטית - בדיוק כפי שהיה פסק-הדין בבית-משפט השלום".