פרסום ראשוןחובות של 5 מיליון שקל: חברת הסקרים הגיאוגרפיים אינטרטאון מבקשת עיכוב הליכים
פרסום ראשון
חובות של 5 מיליון שקל: חברת הסקרים הגיאוגרפיים אינטרטאון מבקשת עיכוב הליכים
לדברי אינטרטאון, על לקוחותיה נמנים רשויות מקומיות, ועדות תכנון ובנייה ומוסדות ממשלתיים, ושירותיה יידרשו בין השאר לצורך שיקום יישובי הצפון; בבקשה נטען כי בעלי המניות בחברה לא משכו שכר בתקופה האחרונה והזרימו לה מיליוני שקלים
חברת אינטרטאון מבנימינה פנתה היום (יום חמישי) לבית המשפט המחוזי בחיפה בבקשה לעיכוב הליכים ומינוי מנהל הסדר. זאת לאחר שצברה חובות לנושים בסך כ-5.1 מיליון שקל.
בבקשה שהוגשה באמצעות עוה"ד רון חכים וליאור מזור ממשרד מזור חכים בית הלחמי ושות' נטען כי אינטרטאון שנוסדה ב-97' מנוהלת כיום על ידי מנהלים מקצועיים שאינם נמנים על בעלי המניות הערבים לחובותיה.
החברה, המעסיקה 16 עובדים, מעניקה שירותי סקרים גיאוגרפיים המאפשרים ללקוחותיה (רשויות מקומיות, מוסדות ממשלתיים בהם מינהל המקרקעין, ועדות לתכנון ולבנייה וכו') ניהול מרחבי של מערכות המידע השונות תוך סנכרון נתונים המתקבלים ממקורות שונים.
כך למשל, אינטרטאון מעניקה ללקוחותיה אפשרויות סנכרון מידע בנוגע לבעלות בנכסים, זהות משלמי הארנונה, מדידות ארנונה, הצגת תיקי בניין, תב"עות, תשתיות, נכסי עירייה ועוד - וזאת על גבי מפה אינטראקטיבית אחת; דבר זה מאפשר ללקוחות לבצע שאילתות שבלי מערכות החברה הן מורכבות ומסורבלות.
בבקשה נטען כי "אינטרטאון נקלעה למשבר תזרימי חמור ממנו לא הצליחה להיחלץ, על אף פעולות ומאמצים שננקטו על ידי בעלי המניות על מנת לייצב ולטייב את פעילות החברה והשבתה לפסים של רווחיות, זאת על רקע ירידה דרמטית בהיקף ההכנסות בשנה האחרונה, ירידה הקשורה בקשר בל ינתק למצב המלחמתי, וכן על רקע קשיים בגביית תמורות המגיעות לחברה בגין שירותים שסופקו על ידה.
"ואולם, לצד וחרף המשבר התזרימי האמור, לחברה פעילות קיימת והזמנות עבודה, אשר מוערכות, בשמרנות הנדרשת, כי יאפשרו את שימור ליבת הפעילות העסקית שלה ואת מכירת הפעילות העסקית ו/או גיוס משקיע במתכונת של 'עסק חי'".
עוד נטען כי קודם ובמקביל להגשת הבקשה מתקיים מו"מ מתקדם ואשר טרם מוצה עם גורם רציני המצוי בנבכי התחום בו מקיימת אינטרטאון פעילות עסקית, ומעוניין בהשקעה בה או ברכישת פעילותה העסקית בתמורה לסכומים אשר יש בהם לטענת החברה כדי להביא לפירעון חלק משמעותי מחובותיה.
במסגרת הבקשה נטען כי השירותים המסופקים על ידי אינטרטאון הם ייחודיים ויש טעם ממשי בשימורם ובהמשך אספקתם ללקוחות; זאת, מאחר שהפסקת מתן השירותים משמעותה "פגיעה משמעותית, שלא לומר עצירה מוחלטת, בפעילותן של ועדות רבות לתכנון ולבנייה (שפעילותן מבוססת באופן משמעותי על שירותי החברה), על כל הכרוך ומשתמע מכך, וכן, פגיעה משמעותית ביכולות תכנון, איסוף וטיוב נתונים, וכן, ביצוע שאילתות מורכבות מצד רשויות מקומיות שונות. הדברים מקבלים משנה תוקף לאור מהלכי השיקום האינטנסיבי העתידים להינקט ביחס ליישובים רבים בצפון, בהם נכסים רבים ספגו פגיעות משמעותיות ויידרשו פעולות תכנון הנשענות כאמור על שירותים המסופקים באופן ייחודי על ידי החברה".
חובות אינטרטאון לנושיה עומדים כאמור על 5.1 מיליון שקל כאשר החוב לבנק מזרחי טפחות, הנושה המובטח הגדול שלה, המיוצג על ידי עו"ד ליהי בלומנפלד, נאמד ב-1.3 מיליון שקל . קיים גם חוב לבנק הפועלים בסך של כ-622 אלף שקל, חוב לרשויות ועובדים, וכן חוב לנושים רגילים המוערך ב-2.5 מיליון שקל.
בעל השליטה באינטרטאון הוא אליעזר פוקטש פורת ובעל מניות נוסף הוא פורת פוקטש יוסף. בבקשה נטען כי בעלי המניות לא משכו שכר בתקופה האחרונה והזרימו לחברה מיליוני שקלים. עוד נטען כי לאינטרטאון יתרת גבייה מלקוחות בסך המוערך ב-3 מיליון שקל.
השופטת בטינה טאובר קבעה דיון בבקשה ליום ראשון הקרוב והורתה לעדכן את הנושים המהותיים ואת הממונה על חדלות פירעון.