סגור
בניין תאגיד השידור כאן ב ירושלים
בניין תאגיד השידור הציבורי בירושלים

תוספת שכר ועצמאות ניהולית: תאגיד השידור הציבורי חתם על הסכם קיבוצי

אחרי 6 שנים של משא ומתן בין הנהלת תאגיד השידור לוועד וארגוני העובדים, תאגיד השידור הציבורי כאן חתם לראשונה על הסכם קיבוצי רחב. ההסכם יהיה בתוקף עד סוף 2026, ועלותו מוערכת בפחות מ-1% מתקציב התאגיד - כמה מיליוני שקלים בשנה

תוספת שכר ועצמאות להנהלה לקבוע את התכנים: תאגיד השידור הציבורי כאן חתם לראשונה על הסכם קיבוצי רחב, שיהיה בתוקף עד סוף 2026. ההסכם חל לאחר 6 שנים של משא ומתן שקיימה הנהלת תאגיד השידור מול ארגוני וועד העובדים של התאגיד. עלות ההסכם מוערכת בפחות מ-1% מתקציב התאגיד, כלומר כמה מיליוני שקלים בשנה. בתאגיד השידור יש כאלף עובדים בחטיבות השונות: חדשות, רדיו, טלוויזיה, דיגיטל, "מכאן", מטה, הנדסה ושיווק.
את המשא ומתן מטעם תאגיד השידור שבניהולו של גולן יוכפז ניהלו סמנכ"לית משאבי אנוש בתאגיד גיתית רוזן אליצור ומנהל יחסי העבודה בתאגיד אריאל יונה. מטעם הארגוני העובדים ליוו את המשא ומתן יו"ר הוועד בתאגיד, אלירן גבאי ומנכ"ל ארגון העיתונאים והעיתונאיות בישראל, אלי גרשנקרוין.
1 צפייה בגלריה
חותמים על ההסכם. גיתית אליצור רוזן, סמנכ"ל מש"א גולן יוכפז ואלירן גבאי
חותמים על ההסכם. גיתית אליצור רוזן, סמנכ"ל מש"א גולן יוכפז ואלירן גבאי
חותמים על ההסכם. גיתית אליצור רוזן, סמנכ"ל מש"א גולן יוכפז ואלירן גבאי
(צילום: שלומי אשר)
ההסכם הקיבוצי כולל שני חלקים. הראשון הוא תנאי השכר של העובדים שיקבלו תוספת של כ-300 שקל בחודש בסיבוס ו-2% שכר בשנה. כמו כן, מכיוון שלא היו העלאות שכר בתאגיד בשנים האחרונות, יקבלו העובדים בונוס בגובה של כ-1,000 שקל לכל שנת עבודה (ועד 7,500 שקל). ההסכם כולל גם תוספת למשמרות וכוננויות של עובדים בשבתות. "נציגות העובדים מכירה באופיו של התאגיד כגוף תקשורת ומטרתו לשמש כגוף תקשורת מוביל, המביא שידור איכותי ומצטיין לציבור בישראל. כנובע מכך, עובדים העוסקים בהבאת חדשות ואקטואליה לשידור, בזמן אמת, על כלל ההיבטים שלהם, נדרשים לזמינות הנגזרת מעבודתם, לצורך לבצע שעות נוספות, גם כאלה החורגות מהמכסה במקרים של שידורים מתפרצים ואירועים לא צפויים, הכל בכפוף לכל דין, ומבלי שייעשה שימוש בסעיף זה כדי לפגוע באמור בהסכם זה".
החלק השני בהסכם הוא התאגידי, וכולל סעיף שמאפשר להנהלת התאגיד עצמאות ניהולית משמעותית בניהול התכנים ולוח השידורים. "למען הסר ספק ומבלי לגרוע מסמכויות התאגיד על פי כל דין, החלטות בעניין ניהול, שיטות עבודה, סדרי עבודה, מיקום העבודה, תקנים, קביעת מבנה ארגוני ושינויים ארגוניים, עניינים מנהליים וטכניים, שינויים טכנולוגיים, הכשרות, שינויי תוכן ושינויים בלוח השידורים, הם בסמכותו הבלעדית של התאגיד". המשמעות היא שעובדי התאגיד לא יוכלו לפתוח בסכסוך עבודה במידה ובהנהלה ידרשו שינויים בתכנים המשודרים.
עם החתימה מסרה גיתית רוזן-אליצור, סמנכ"לית משאבי אנוש בתאגיד השידור: "החתימה על ההסכם מבטאת את הערך הרב שאנו בהנהלה רואים בהון האנושי ואת המחויבות של כולנו לשמור על התאגיד כמקום שטוב לעבוד בו".