סגור
חיילים חיילי מילואים בגולן
חיילים חיילי מילואים בגולן (צילום: AP Photo/Ohad Zwigenberg)

פרסום ראשון
שוברי הנופש למילואימניקים נדחו ל-2025, אבל היצע המלונות צפוי לגדול

לכלכליסט נודע כי שליחת השובר שהובטח בחבילת הסיוע לחיילי מילואים מתעכבת, עקב הצורך בבניית הליך מכרזי מורכב ע"י משרד הביטחון, במיוחד למטרה הזאת. הקול הקורא שיפורסם בעוד כשבועיים יאפשר לספקי תיירות ישראלים רבים להיכנס למאגר, ולמנוע מצב בו המימוש יהיה רק אצל הרשתות הגדולות

כמעט שנה חלפה מאז הכריזו שר הביטחון הקודם יואב גלנט ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' על חבילת סיוע בהיקף של 9 מיליארד שקל למילואימניקים. אחת מההבטחות של אותה חבילת סיוע היה שובר חופשה בסך של אלפי שקלים לכל משרת מילואים שאמור היה להישלח למילואימניקים במהלך המחצית השנייה של 2024.
בעוד חודש וחצי השנה מסתיימת, ונכון לעכשיו מסתמן כי ההבטחה של שני השרים ושל צה"ל לא תתממש בזמן שהובטח אלא רק בשנת 2025. הסיבה לכך היא שבמשרד הביטחון ובצה"ל בנו מנגנון מכרזי ייחודי שלא היה עד כה כדי לאפשר למילואימניקים לממש את השובר אצל מגוון רחב של ספקים ובקלות. "שלושה אנשים במשרד הביטחון עבדו רק על זה" אמר לכלכליסט גורם המעורה בנושא.
לפי אתר מגויסים למילואים הצה"לי, משרת מילואים ללא ילד אמור לקבל שובר חופשה בגובה 1,500 שקל ומשרת מילואים שלו ילד עד גיל 14 אמור לקבל שובר חופשה בגובה 2,000 שקל. מילואימניק לוחם ללא ילדים אמור לקבל שובר חופשה בגובה 3,500 שקל, ואילו מילואימניק לוחם שלו ילד עד גיל 14 אמור לקבל שובר חופשה בגובה 4,500 שקל.
כאמור, שובר החופשה היה אמור להישלח במהלך המחצית השנייה של שנת 2024. לכלכליסט נודע כי שליחת השובר מתעכבת עקב הליך מכרזי מורכב שמבוצע על ידי אגף כספים ומינהל הרכש הביטחוני (מנה״ר) ואגף כוח האדם בצה"ל. מדובר במכרז דו-שלבי, כאשר חלקו הראשון שהסתיים לאחרונה בחר חברה שתבצע את מנגנון חלוקת השוברים, ואילו חלקו השני יהיה מעין קול קורא שצפוי להתפרסם תוך שבועיים ויאפשר לעסקי תיירות להיכנס למאגר הספקים שניתן לממש אצלם את שובר החופשה. חברת Goodi שמפעילה בין השאר את כרטיס Freefit זכתה בחלקו הראשון של המכרז ותתפעל את האופרציה. חלקו השני של המכרז צפוי להסתיים עד סוף דצמבר 2024.
הקול הקורא שיפורסם בעוד כשבועיים אמור לאפשר לספקי תיירות רבים להיכנס למאגר ובכך להימנע ממצב בו השוברים יהיו ניתנים למימוש רק ברשתות התיירות הגדולות כמו ישרוטל, פתאל ודן. עם זאת, מדובר בצעד שיש לו גם השלכות בעייתיות וגם בצה"ל מודעים להן: בין השאר הדבר עלול להעלות את מחירי החופשות בארץ שגם ככה גבוהים בגלל היצע מוגבל שנובע מכך שחלקים גדולים בארץ לא רלוונטיים כיום לחופשה.
כבר בחודש יולי פורסם בכלכליסט כי ישנו חשש שהקצב האיטי שצה"ל מתנהל בו בהקשר של שוברי החופשה יוביל לכך שאלו לא יחולקו בזמן, כפי שקרה בסיוע בשכר לימוד שהובטח לסטודנטים והועבר להם באיחור. כזכור, בצה"ל הבטיחו למילואימניקים סיוע אוטומטי בשכר לימוד שיועבר ב־1.7, אך בפועל באותו יום רק נפתחה האפשרות להגיש בקשת סיוע.
על אף שהפרטים אינם סגורים, ההערכה היא שניתן יהיה לממש את שוברי החופשה רק אצל עסקים ישראליים ורק ליעדי חופשה ישראלים, והמשמעות היא שלצורך העניין לא יהיה ניתן לרכוש באמצעות השובר כרטיס טיסה לחו"ל באל על או ישראייר לצורך העניין למרות שמדובר בספקים ישראלים.