סגור

פרסום ראשון
מנכ"לית הכללית מגנה על הורוביץ: "מאמינה ביושרה" סביב תקצוב בתיה"ח

שורת מנהלי בתי חולים, בהם של קופ"ח כללית, שיגרו אמש מכתב חריף לשר הבריאות סביב התקנות החדשות שיאפשרו ניהול בפועל של בתי חולים גירעוניים על ידי משרד האוצר; רות רלבג כותבת מנגד כי "המקום לדיון הוא בחדרי דיונים" ומביעה מחאה על סגנון המכתב

אחרי שמנהלי מערך האשפוז, ובהם מנהלי בתי חולים, מתחו אתמול (ב') ביקורת חריפה על שר הבריאות ניצן הורוביץ בטענה שוויתר על הניהול התקציבי של בתי חולים שייקלעו לגירעון לטובת משרד האוצר והתנגדו לתקנות החדשות בעניין, מנכ"לית קופת חולים כללית, רות רלבג, מבקשת להגן עליו.
מנהלי בתי החולים שיגרו מכתב שכותרתו היתה "הבעת אי אמון בבכירי משרד הבריאות", ורלבג שיגרה היום מכתב שכותרתו "הבעת אמון בבכירי מערכת הבריאות", שהגיע לידי כלכליסט. היא מביעה בו "הסתייגות מהמכתב שנשלח אתמול וחתומים עליו בין השאר מנהלי בתי החולים של כללית".

2 צפייה בגלריה
שר הבריאות ניצן הורוביץ
שר הבריאות ניצן הורוביץ
שר הבריאות, ניצן הורוביץ
(דנה קופל)

רלבג מסבירה שעל אף שהיא חולקת על חלקים מסוימים במודל תקצוב בתי החולים החדש שאושר במסגרת חוק ההסדרים 2021, "המקום לדיון הוא בחדרי דיונים, בשימועים ובקשב של המשרד. ברצוני להביע מחאה על סגנון של המכתב בחתימת מנהלי בתי החולים מחד, ואמון ביושרה שתנחה את ההחלטות מאידך".
המכתב ששיגרה רלבג, אשר תומכת במודל תקצוב בתי החולים החדש שכבר אושר, עורר הפתעה גדולה בקרב בכירי מערכת הבריאות. נזכיר כי כללית היא גם קופת חולים הגדולה במערכת (יותר ממחצית האוכלוסיה מבוטחת בה) אך גם בעלים של בתי חולים גדולים כגון מאיר, בילינסון, סורוקה, קפלן, שניידר, העמק, השרון ויוספטל, אשר מנהליהם חתמו על המכתב החריף ששיגרו להורוביץ. רלבג ידועה בעמדותיה כי יש להשקיע יותר משאבים בקהילה מאשר באשפוז, או במילים אחרות, להשאיר יותר מסל הבריאות בידי הקופות ופחות בידי בתי החולים, ומכאן ההערכה כי היא מסכימה עם הסנקציות שקבע האוצר לבתי החולים הגירעוניים.


2 צפייה בגלריה
רות רלב"ג מנכ"ל קופת חולים כללית קופ"ח רות רלבג
רות רלב"ג מנכ"ל קופת חולים כללית קופ"ח רות רלבג
רות רלבג
(צילום: רמי זרנגר)

נזכיר כי המכתב החריף ששיגרו אמש מנהלי בתי החולים מגיע על רקע תקנות המסדירות את הניהול הכספי של בתי החולים ומעניק סמכויות רבות לממונה על התקציבים במשרד האוצר, וגם למנכ"ל משרד הבריאות.
התקנות מחייבות את כל בתי החולים לגבש דו"חות כספיים רבעוניים ושנתיים, מטילות סנקציות במקרה של גירעון, ובמקרים קיצוניים מסדירות את הצבת חשב מלווה. כמו כן, התקנות מייצרות גוף חדש - ועדת חריגים - שמורכבת מנציגי האוצר והבריאות, ובפועל הם ינהלו את בית החולים במקרה של גירעון.
בעקבות המחאה של אותם מנהלים, החליטה ח"כ עידית סילמן, יו''ר ועדת הבריאות של הכנסת שלא לכנס את הישיבה שהיתה אמורה לאשר את אותן תקנות שנויות במחלוקת ולתת למשרד האוצר, הבריאות ולמנהלי בתי החולים, להגיע לתקנות מוסכמות ומקובלות על כל הצדדים.