בגלל העיכוב בחוק הרבנים: ש"ס פתחה בהליכי בחירה של 42 רבני ערים
בגלל העיכוב בחוק הרבנים: ש"ס פתחה בהליכי בחירה של 42 רבני ערים
המהלך מעיד על כך שש"ס התייאשה בשלב זה מהעברת חוק רבנים שיאפשר חיזוק כוחה בגופים הבוחרים לרבני ערים והיא מנסה למנות כמה שיותר מאנשיה לפני הבחירות. מדובר במשרה נחשקת במיוחד עם שכר של 23-45 אלף שקל
השר לשירותי דת מיכאל מלכיאלי מש"ס פועל להרכבת הגוף הבוחר של יותר מ-40 רבני ערים. מהמהלך הזה אפשר להסיק שש"ס התייאשה לפחות בשלב זה מהסיכוי להעביר חוק רבנים שיחזק את כולה בגופים הבוחרים בגלל התנגדות עוצמה יהודית. עוד אפשר להניח שהיא מנסה לחטוף מינויי רבנים רבים ככל האפשר לפני בחירות אפשריות.
ש"ס ניסתה לאשר מאז תחילת הקדנציה הצעות חוק שונות שכולן נועדו לאפשר לה למנות מספר רב של רבנים גם אם היישוב מתנגד ולחזק בהרבה את כוחה בגוף הבוחר על חשבון נציגי היישוב ועל חשבון הייצוג הנשי. חוק הרבנים הראשון שנועד לאפשר מינוי של יותר מאלף רבנים בכפייה נבלם על ידי חברי כנסת מהליכוד בתחילת המלחמה בטענה שזה לא זמן למחלוקת ולחוקי ג'ובים. את הגרסאות הממותנות של החוק טרפדה עוצמה יהודית שדרשה בתמורה שהשר איתמר בן גביר ישולב בקבינט הבטחוני המצומצם.
לאחרונה פתח השר לשירותי דת בהליכי הרכבת הגוף הבוחר ב-42 יישובים שחסר בהם רב. שכר היסוד של רבני ערים נע בין 23,300 שקל ל־42,500 שקל. כלומר מדובר במשרדה נחשקת במיוחד לבוגרי ישיבות. בין הערים שמדובר בהן: תל אביב, ירושלים, רמת גן, בני ברק, חיפה בית שמש וביתר עילית. בהיעדר חוק שמאפשר לשר לשירותי דת סמכות לכפות בחירת רב, ראש העיר יכול לטרפד את הבחירות אם לא ישלח נציגים לגוף הבוחר. צפוי שזה למשל יקרה בתל אביב. אם אין הסכמה על הרכב הגוף הבוחר גם גורמים עירוניים שונים יכולים לעכב את הבחירות באמצעות הליכים משפטיים ולכן ארוכה הדרך לבחירת חלק מהרבנים.