שיפור בשוק העבודה: שיעור המועסקים חזר אל מעל ל-60%
שיפור בשוק העבודה: שיעור המועסקים חזר אל מעל ל-60%
לפי נתוני הלמ"ס, שיעור התעסוקה עלה ל-60.3%, שיעור האבטלה המורחב ירד ל-4.6%, ומספר המשרות הפנויות עלה ל-139 אלף; ברקע: הפתיחה ההדרגתית של מערכת החינוך בצפון
שיפור קל בנתוני התעסוקה בנובמבר. שיעור המועסקים (לא כולל אלה הנמצאים בחל"ת) עלה מ-59.9% באוקטובר ל-60.3% בנובמבר ונראה שהוא משקף את הפתיחה ההדרגתית של מערכת החינוך בצפון. שיעור האבטלה המורחב ירד מ-4.8% באוקטובר ל-4.6% בנובמבר. מספר המשרות הפנויות עלה מ-137 אלף באוקטובר ל-139 אלף בנובמבר. כך עולה מנתוני סקר כוח האדם וסקר המשרות הפנויות לנובמבר שפרסמה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
שיעור התעסוקה (לא כולל אנשים בחל"ת) צנח באוקטובר אל מתחת ל-60%, לראשונה מאז חודש מרץ. שיעור התעסוקה הוא אחוז העובדים מכלל הבוגרים בני ה-15 ומעלה במשק. הוא ירד מ-60.4% בספטמבר ל-59.9% באוקטובר כמו בפברואר האחרון, זאת לאחר שביולי הוא כבר הגיע ל-60.9% מה שנראה היה כחזרה כמעט מלאה לשגרה. העלייה שנרשמה בנובמבר ל-60.3% נראית כמו תנועה מחודשת לכיוון חזרה לשגרה.
שיעור האבטלה המורחב ממשיך לרדת. הוא ירד קלות מ-5% שהם 230 אלף איש בספטמבר ל-4.8% שהם 217 אלף איש באוקטובר ובנובמבר ירד ל-4.6% שהם 210 אלף. שיעור האבטלה המורחב כולל מובטלים קלאסים, אנשים בחל"ת (שנכללים בהגדרה נעדרים בשבוע האחרון מסיבות כלכליות) וגם מתייאשים מחיפוש עבודה והוא הנתון המשקף אבטלה בזמני משבר. כך שנראה שגם מצב האבטלה משקף את הרגיעה במצב הביטחוני.
שיעור האבטלה בהגדרה הקלאסית (בלתי מועסקים שמחפשים עבודה) עלה קלות מ-2.7% שהם 119 אלף איש באוקטובר ל-2.8% שהם 126 אלף איש בנובמבר. במשך רוב המלחמה הנתון של שיעור האבטלה הקלאסי היה בלתי רלוונטי, כיוון שאינו משקף מצבי ביניים שמאפיינים מלחמה כמו חופשה ללא תשלום או עובדים שמנוטרלים מעבודה. נראה שהרלוונטיות שלו עדיין מוגבלת.
מספר המשרות הפנויות עלה מ-137 אלף באוקטובר ל-139 אלף פנויות בנובמבר. הדבר מעלה את השאלה האם המשק מתקדם לעבר שיאי המשרות הפנויות של מעל 150 אלף משרות שנרשמו במהלך היציאה ממשבר הקורונה. מספר גדול של משרות פנויות אינו מעיד רק על ביקוש גדול לעובדים, אלא גם על חוסר התאמה בין העובדים למשרות (עקב חוסר התאמה בכישורים או במקום המגורים).
שיעור המשרות הפנויות מכלל המשרות במשק עלה מ-4.36% באוקטובר ל-4.42% בנובמבר. בכמה תחומים נרשמה ירידה גדולה בביקוש לעובדים (מספטמבר לנובמבר): פועלי בניין (13%-), נהגי אוטובוסים ומשאיות (9%-), פקידים (11%-).