סצינת הקולינריה הישראלית לוהטת: 22 מסעדות בדירוג התגליות של סן פלגרינו
סצינת הקולינריה הישראלית לוהטת: 22 מסעדות בדירוג התגליות של סן פלגרינו
לאחר שכיכבה ברשימה האזורית של 50 המסעדות הטובות במזרח התיכון וצפון אפריקה, זוכה הקולינריה המקומית לעוד אישור לאיכותה; מי ברשימה החדשה?
22 מסעדות ישראליות נכנסו לרשימת התגליות העולמית של סן פלגרינו, האחראית גם על רשימות ה"50 הטובות" העולמיות והאזוריות.
לאחר שלפני כמה חודשים ישראל כבר כיכבה ברשימה האזורית של 50 המסעדות הטובות במזרח התיכון וצפון אפריקה, עם לא פחות משש מסעדות ברשימה, כולל או.סי.די שהגיעה למקום השלישי, זוכה הקולינריה המקומית לעוד אישור לאיכותה עם רשימה ארוכה של מסעדות שהתברגו לדירוג התגליות העולמי.
הרשימה החדשה מגוונת: החל מבחירות ברורות וצפויות כמו פרונטו, טאיזו, פסטל של השף הישראלי בעל כוכב המישלן מברלין גל בן משה, שילה, יפו תל אביב של חיים כהן, בית תאילנדי, דוק של האחים דוקטור, מחניודה של אסף גרניט, ביסטרו מיכאל של מיכאל גרטופסקי בלימן, בר 51 וראדלר, שתיהן של השף מושיקו גמליאל; עבור בכוכבות הרשימה המזרח תיכונית שכבר הוזכרו – הבסטה, או.סי.די של רז רהב, פסקדו, מילגו ומילבר, ג'ורג' וג'ון ואנימאר; וכלה בהפתעות – מקומות קטנים כמו אם.25, מזללת הבשר הצנועה אך הנחשבת בשוק הכרמל, ברי הקוקטיילים אימפריאל ובל בוי, ואפילו חומוס ערפאת המיתולוגי מהעיר המזרחית העתיקה בירושלים ולצידו גם מלון אמריקן קולוני.
אף על פי שחלק מהמסעדות הישראליות ברשימה הן ותיקות ולא ממש "תגליות" עבור הקהל המקומי, אין ספק שהכללת מסעדות מקומיות כל כך רבות ברשימה, פועל יוצא מן הסתם של הפריצה אל הרשימה המזרח תיכונית לפני כמה חודשים, היא צעד משמעותי לקולינריה ולתיירות המקומיות. הוסיפו לכך את העובדה שבקרוב, לפי הערכות שאושרו בידי משרד התיירות, יתפרסם לראשונה מדריך מישלן צרפתי למסעדות ישראליות, ותקבלו בליץ של ממש על סצנת הקולינריה העולמית מצידנו, והכרה רשמית באיכותה מצד שניים מהגורמים החשובים ביותר בתחום.
ולי לא נותר אלא להצטער על העדרן של מסעדות גורמה נוספות כמו ברוט של יאיר יוספי ועומר בן גל או רוטנברג של הילה ויזהר סהר, כמו גם על מקומות פשוטים ונפלאים (כי אם כבר חומוס עראפת אז למה לא הן) כמו פינוקי האוכל של כרמל הטריפוליטאית, או חנן מרגילן הבוכרית. רשימה חלקית בלבד.