סגור

פרשת חוגג: "עדי שלג ציר מרכזי בפרשת סינגולריטים, מככב בהאזנות סתר"

מעצרו של שלג, מהחשודים המרכזיים בהונאת משקיעים בתחום הקריפטו, הוארך בשישה ימים. מחר צפויה המשטרה לבקש להאריך גם את מעצרו של משה חוגג, החשוד המרכזי בפרשה שזכתה לכינוי "המשחק הגדול"

המשטרה רואה בעדי שלג, שותפו לשעבר של משה חוגג בקרן סינגולריטים (החזיק בה בעבר 22.5%) "ציר מרכזי" בפרשת הונאת הענק שהתפוצצה בשבוע שעבר וזכתה לשם "המשחק הגדול". מעצרו של שלג הוארך היום בבית משפט השלום בראשון לציון בשישה ימים נוספים עד יום ראשון. זאת לאחר חמישה ימים שבהם היה עצור מאז יום חמישי, "יום הפרוץ" של הפרשה.

במהלך הדיון היום באולמו של השופט ארז מלמד אמר רב־פקד עו"ד אריאל פרידמן מיאח"ה בלהב 433 לגבי שלג: "החשוד הוא ציר מרכזי בפרשה, אפילו הייתי אומר יוזם של העבירות הפליליות החשובות בתיק". מחר צפויה המשטרה לבקש להאריך גם את מעצרו של חוגג, החשוד המרכזי בפרשת המרמה, הלבנת ההון וגניבת מאות מיליוני דולרים ממשקיעים בתחום הקריפטו.
כפי שפורסם ב"כלכליסט" ביום ראשון, בידי המשטרה חומרים מפלילים רבים על חוגג ועל שותפיו המחזקים את החשדות נגדם. בין המסמכים שנמצאים בידי המשטרה הקושרים את חוגג ואת שאר החשודים לעבירות מצויים חוזים והסכמים פיקטיביים לכאורה, תדפיסי חשבונות בנק והעברות בין ארנקים דיגיטלים, הקלטות וכן האזנות סתר שבוצעו למעורבים בתקופה האחרונה, ובהן הם נשמעים מדברים על "המעשים הפליליים", כפי שמגדירה זאת המשטרה.

1 צפייה בגלריה
מימין עדי שלג ו משה חוגג
מימין עדי שלג ו משה חוגג
מימין: עדי שלג ומשה חוגג
(צילום: אוראל כהן)

שלג הוא אחד מתשעה מקורבים לחוגג שנעצרו ביום חמישי האחרון על ידי יאח"ה בלהב 433 בחקירה משולבת עם יחידת יהלום ברשות המסים, רשות ני"ע והרשות לאיסור הלבנת הון. ביום חמישי השופט מלמד האריך את מעצרם של החשודים עד לימים שני ושלישי השבוע, ואת זה של חוגג עד ליום רביעי. מלבד חוגג ושלג, השופט הטיל צו איסור פרסום על שמות שאר אנשי הכוורת של חוגג העצורים. בנוסף עוכבו באותו יום עשרה אנשים נוספים לחקירה.
המשטרה מייחסת לחשודים בפרשה עבירות הלבנת הון, עבירות מס, קשירת קשר לפשע, גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ורישום כוזב במסמכי תאגיד. לחוגג עצמו מיוחסות בנוסף עבירות מין, סמים ומוסר.

קש וקופים

על פי החשד, חוגג ושותפיו נהגו לגייס כספים ממשקיעים למיזמים נוצצים ומבטיחים בתחום המטבעות הדיגיטליים, תוך הצגת מצגי שווא מתוחכמים, כמו על סלבריטאים מעולמות הספורט והקולנוע שהשקיעו בהם לכאורה. אולם בפועל, לפי החשד, כספי המשקיעים התמימים, בהיקפים של מאות מיליוני דולרים, נגנבו על ידי החשודים, ובראשם חוגג, למימון אורח חיים רהבתני ופזרני, הכולל רכישת רכבי פאר, נדל"ן יוקרתי, טיסות מסביב לעולם במטוסים פרטיים ועוד.
בתביעה אזרחית שהגישו במאי האחרון רועי ברוכיאל, חבר ילדות ועוזרו האישי לשעבר של חוגג, וערן עוקשי, לשעבר מנהל החשבונות בקבוצת סינגולריטים - נטען כי כל מיזמי הקריפטו האלה היו למעשה חברות קש שהוקמו בחו"ל כחלק מתוכנית ההונאה, כאשר בפועל כמעט ולא היתה בהם פעילות ריאלית, אלא היה רק תפעול מלאכותי של קבוצות ברשת, ובנוסף מונו להן בעלי תפקידים שהיו למעשה "קופים" של חוגג. לטענתם, לאחר שבמיזמים הושקעו מאות מיליוני דולרים, הכספים נגנבו על ידי חוגג ושותפיו, ש"יצאו במסע בזבוזים חסר תקדים שלא היה מבייש את 'הזאב מוול סטריט'".

תפסו אותו במזל

מפרוטוקול הדיון היום עולה כי המשטרה הצליחה במזל לעצור את שלג, מי ששימש עד המדינה בפרשת הרצת המניות באי.די.בי ושעדותו סייעה בהרשעתו של נוחי דנקנר. "החשוד עזב את הארץ בשל מחלוקת עם שותף אחר ובמזל, יותר מזל אני אומר בקטע הזה, הוא הגיע ביום של אותו פרוץ שהיה ונעצר בבית מלון", אמר בדיון פרידמן מיאח"ה.
"החשוד עזב ללונדון לפני חמישה חודשים, לא נמלט מהארץ", הסביר בדיון סנגורו של שלג, עו"ד אבי חימי, ונציג המשטרה אישר. לדברי מקורבים לשלג, סיבת עזיבתו ללונדון היתה ניסיון סחיטה לכאורה מצד גורם אחר המעורב בפרשה.
עו"ד חימי טען בדיון היום, כמו גם בדיון הקודם, כי שלג עזב את סינגולריטים כבר בתחילת 2018, וסיים את תפקידו כמנכ"ל ולא היה מעורב בה יותר. עם זאת, בידי המשטרה האזנות סתר של מעורבים וחשודים אחרים שבהם, לדבריה, הם מדברים על מעשיהם ועל מעורבותו של שלג, לגביו טוענת המשטרה כי הוא "מככב בהאזנות הסתר".
לדברי המשטרה שלג המשיך לקבל כספים גם לאחר 2018. "הוא לא עזב את החברה. הוא מפסיק לשמש כמנכ"ל. הוא מנהל בחברות־הבת של החברה הגדולה", אמר רפ"ק פרדימן. "העבירות בוצעו מ־2017 עד 2020 ואפילו 2021".
עורכי הדין משה מזור ועמית חדד, המייצגים את חוגג, מכחישים את הטענות נגדו. גם שאר החשודים שנעצרו, שיוצגו על ידי עורכי הדין טל שפירא, ירון ליפשס, נבות תל צור, אורן אדרת, עדי כרמלי, עומרי היני, דרור מתתיהו ומוטי לזר – הכחישו את החשדות נגדם.