סגור
השופטת בדימוס נחמה מוניץ
השופטת בדימוס נחמה מוניץ

אחרי התייעצות עם השופט עמית: זו המועמדת של קרעי ליו"ר ועדת האיתור במועצת תאגיד השידור

שר התקשורת מבקש למנות את השופטת בדימוס נחמה מוניץ ליו"ר ועדת האיתור - שפעילותה מושבתת מאז נובמבר, אז התפטר מהתפקיד השופט בדימוס משה דרורי; באחרונה הוציא בג"ץ צו ביניים שמאריך את הכהונה של שניים מחברי המועצה, כך שתוכל להתכנס

שר התקשורת שלמה קרעי מבקש למנות את השופטת בדימוס נחמה מוניץ ליו"ר ועדת האיתור במועצת תאגיד השידור. קרעי הציע את המינוי לאחר התייעצות עם השופט יצחק עמית, שנבחר השבוע לנשיא בית המשפט העליון, שלא ראה פסול במינוי. אישור המינוי כפוף להחלטת ועדת המינויים.
מוניץ יצאה לגמלאות ב-2015, לאחר שבתפקידה האחרון שימשה כשופטת בבית המשפט המחוזי בנצרת. מאז היא משמשת כבוררת ומגשרת במשכן לבוררות ופתרון סכסוכים. באפריל 2019 מינתה אותה שרת התרבות אז, מירי רגב, לעמוד בראש ועדה ציבורית לקביעת קריטריונים לחלוקת הזמנות לטקסים ממלכתיים. הוועדה הוקמה לאחר דו"ח חמור שפרסם מבקר המדינה על ההזמנות שחולקו לטקס העצמאות ה-70.

רק מה שמעניין - הצטרפו לערוץ כלכליסט בטלגרם

בנובמבר 2024 התפטר מתפקיד יו"ר ועדת האיתור השופט בדימוס משה דרורי. זאת לאחר שביוני הוגשה עתירה לבג"ץ נגד המינוי עקב "התבטאויות גזעניות ומיזוגניות", ובעקבות כך הושבתה פעילות ועדת האיתור.
מועצת תאגיד השידור הציבורי היא הגוף המפקח על פעילות התאגיד ותוכניות העבודה שלו. חברי המועצה מממונים על ידי ועדת איתור שממנה שר התקשורת לכהונה של 4 שנים הניתנת להארכה פעם אחת בלבד. נכון להיום חברים במועצת התאגיד 7 חברים, לאחר שלאחרונה הוציא בג"ץ צו ביניים שמאריך את הכהונה של שניים מחברי המועצה – במטרה להבטיח את המספר המינימלי של חברים המאפשר את התכנסות המועצה.
ביום ראשון השבוע אישרה ועדת השרים לחקיקה את הצעת החוק של אושר שקלים מהליכוד, לפיה חברי מועצת התאגיד ימונו על ידי הממשלה ובהמלצת שר התקשורת. הצעת החוק פוגעת ברעיון שעומד מאחורי הקמת ועדת איתור למועצת התאגיד – שהוא הפחתת ההשפעה הפוליטית על פעילות התאגיד.