סגור
מרכז השידורים בצומת מסובים של תאגיד השידור הישראלי כאן 1
מרכז השידורים של תאגיד השידור בצומת מסובים (צילום: שי אפשטיין)

הצעת החוק להשתלטות על מועצת התאגיד עברה בקריאה טרומית

לפי ההצעה, חברי מועצת תאגיד השידור ימונו בהמלצת שר התקשורת ובאישור הממשלה, במקום על ידי ועדת איתור עצמאית. המהלך יבטל את המנגנון שנועד למנוע השפעה פוליטית על התאגיד

הצעת החוק החדשה להשתלטות על מועצת תאגיד השידור עברה בקריאה טרומית. ההצעה עברה ברוב של 53 חברי כנסת מול 48 מתנגדים.
לפי ההצעה שהגיש חבר הכנסת אושר שקלים (הליכוד), חברי מועצת התאגיד ימונו באישור הממשלה ובהמלצת שר התקשורת – ולא באמצעות ועדת איתור בראשות שופט בדימוס כפי שהחוק קובע כיום.

רק מה שמעניין - הצטרפו לערוץ כלכליסט בטלגרם

מועצת תאגיד השידור היא הגוף המפקח על פעילות תאגיד השידור ותוכניות העבודה שלו. למועצה השפעה גדולה על התאגיד, ולכן בניסיון למנוע השתלטות פוליטית עליו הוחלט בעת הקמת התאגיד שחברי המועצה ימונו באמצעות ועדת האיתור החיצונית, שאת היו"ר שלה ממנה שר התקשורת. חברי המועצה ממונים לקדנציה בת ארבע שנים, הניתנת להארכה פעם אחת בלבד.
אתמול פורסם כי שר התקשורת שלמה קרעי רוצה למנות את השופטת נחמה מוניץ לתפקיד יו"ר ועדת האיתור. קרעי התייעץ על המינוי עם השופט יצחק עמית, בהתאם לחוק, שכתב שאין מניעה במינוי. המינוי כפוף לאישור ועדת המינויים. מוניץ תחליף השופט בדימוס משה דרורי שהתפטר מהתפקיד בנובמבר, בין היתר בשל עתירה לבג"ץ כנגד מינויו שהשביתה את פעילות התאגיד.
כיום חברים במועצה 7 חברים (מתוך 12 מקומות). בנובמבר הסתיימה כהונתם של חמישה מתוך עשרה חברי מועצת התאגיד, ביניהם היו"ר גיל עמר. המשמעות הייתה שלמועצה לא היה את הרוב המינימלי הדרוש להתכנסותה – ולכן היא הייתה מושבתת. לאחרונה הוציא בג"ץ צו שהאריך את הכהונה של שני חברי מועצה שהשלימו קדנציה אחת בלבד בתאגיד – ובכך איפשר את המשך הכהונה.
כאן : "משמעות הצעת החוק סכנה לביטול עצמאות התאגיד כגוף שידור ציבורי, הכפפתו לממשלה והפיכתו לגוף שידור פוליטי".