לחצים של גורמים בליכוד מעכבים את מינוי הפרויקטור לצפון: "יותר גרוע מיריקה בפרצוף"
לחצים של גורמים בליכוד מעכבים את מינוי הפרויקטור לצפון: "יותר גרוע מיריקה בפרצוף"
יום לאחר שלשכת ראש שהממשלה הודיעה על המינוי של אבי כהן סקלי לתפקיד, החליט נתניהו לעכב את המהלך; יו"ר פורום יישובי קו העימות בצפון משה דוידוביץ: "אני וראשי רשויות מקומיות נוספים מתכוונים לפנות לראש הממשלה בבקשה שיוציא את המינוי הזה לפועל מיידית"
"זה יותר גרוע מיריקה בפרצוף, אחרי למעלה משמונה חודשים שהממשלה זנחה את הצפון והפקירה אותו לחלוטין היא עוד עושה על גבם של רבבות העקורים משחקים פוליטיים. מסתבר שתמיד יש עוד לאן לרדת", אמר הבוקר (ה') לכלכליסט ראש רשות מקומיות בצפון בתגובה לפארסת המינוי של אבי כהן סקלי לתפקיד הפרויקטור לצפון.
לחצים פנימיים בליכוד מקשים על מינויו של כהן סקלי - מנכ"ל משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות . מנכ"ל משרד ראש הממשלה יוסי שלי הודיע שלשום לחלק מראשי הרשויות בצפון הארץ על מינויו, אולם בשל לחצים בתוך הליכוד ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע על בחינה מחדש של המינוי.
השר לענייני הנגב, הגליל והחוסן הלאומי יצחק וסרלאוף צייץ מוקדם יותר ב-X כי "את הפרויקטור היה צריך למנות כבר מזמן וכל דקת עיכוב במינוי פירושה אצבע ביניהם של תושבי הצפון והמפונים". הוא הוסיף וקרא לנתניהו "להפסיק עם הריקוד התימני הזה ולקבל את ההחלטה המקצועית הנדרשת".
הפרויקטור שימונה אמור לתאם את פעולות משרדי הממשלה לחיזוק ולשיקום יישובי הצפון שחשופים לאש חזבאללה מתחילת המלחמה, כשחלק גדול מתושבי המרחב מפונים לעשרות רבות של אתרים ברחבי הארץ.
בכאן דווח אמש כי נתניהו מעכב את המינוי של כהן סקלי למרות שבאמצע השבוע בישר לו על מינויו והוא כבר החל בעבודתו. ההתנהלות הלא מובנת של לשכת ראש הממשלה בכל הנוגע למינוי מערערת עוד יותר את האמון של ראשי הרשויות בצפון במהלכי הממשלה.
"אני וראשי רשויות מקומיות נוספים בצפון מתכוונים לפנות לראש הממשלה בבקשה שיוציא את המינוי הזה לפועל מיידית", אמר ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו"ר פורום יישובי קו העימות בצפון משה דוידוביץ. "התרשמנו שלכהן סקלי יש ניסיון בניהול של משרדי ממשלה בעבר ואנחנו זקוקים לפרויקטור שיממש את החלטות הממשלה ביחס לצפון", הוסיף דוידוביץ.
הפרויקטור אמור להוביל את המטה הייעודי שמוקם במשרד ראש הממשלה שיתאם ויבצע את התוכנית לשיקום הצפון, שאושרה בממשלה בסוף מאי. התקציבה המתוכנן של התוכנית אמור לעמוד על 6.5 מיליארד שקל במתווה רב־שנתי - 3 מיליארד שקל מהסכום אמורים לממן צרכים דחופים ביישובים הממקומים במרחק של עד 5 ק"מ מהגבול בתחומים הקשורים לחינוך, רווחה, ביטחון וחוסן קהילתי, סיוע לחקלאים ועוד.
התוכנית שאושרה בממשלה כוללת גם מהלכים לטווח הארוך, עד 2029, שכוללים השלמת הבנייה של מרכז לרפואה דחופה בקריית שמונה, התחדשות עירונית בחלק מהיישובים, הקמת אוניברסיטה בקריית שמונה על בסיס מכללת תל־חי ועוד.