בניגוד להחלטת בג"ץ: נתניהו מנסה להאריך את כהונת מ"מ נציב שירות המדינה רואי כחלון
נתניהו פנה לבג"ץ בבקשה להבהרה, בטענה כי כהונת כחלון אינה חייבת להסתיים לאחר שלושה חודשים, כל עוד לא מונה נציב קבוע. המהלך נעשה על אף שהשופטים הדגישו בעבר כי כהונת כחלון לא תוארך, וכי "ייתכן קושי" בנוגע לניסיונו הניהולי
ראש הממשלה בנימין נתניהו מנסה להאריך את כהונת ממלא מקום נציב שירות המדינה רואי כחלון, זאת חרף החלטת בג"ץ לפיה כהונתו תוגבל לשלושה חודשים.
נזכיר כי בתגובה לעתירות שהוגשו נגד מינויו של כחלון, הציע בג"ץ בינואר פשרה לפיה הוא ימונה לשלושה חודשים בלבד. הוא הדגיש כי תקופה זמנית זו של שלושה חודשים לא תוארך, "ומבלי שתקופת כהונה זו תובא בחשבון לצורך מינויים עתידיים". נתניהו קיבל את הפשרה, ובתגובה אישרו השופטים נעם סולברג, דוד מינץ ודפנה ברק ארז את המינוי תוך שהדגישו כי כחלון יעזוב את משרד הנציב גם אם לא ימונה נציב קבוע.
בהחלטתם בסוף ינואר ציינו השופטים כי ניסיונו הניהולי של כחלון, כמו גם בקיאותו והיכרותו עם תחומי הפעילות המגוונים של הנציבות, "מעוררים שאלות", וכי "על פני הדברים, ייתכן קושי". השופטת דפנה ברק ארז הוסיפה חוות דעת משלה והיא ביקשה לציין כי לדעתה, המצב מצריך הוצאת צו על תנאי (ביטול המינוי בפועל), אך לנוכח הנסיבות היא מקבלת את ההחלטה שמקציבה שלושה חודשים בלבד "ללא תלות בנסיבות או בהתפתחויות אחרות, ובכלל זה הליכים נוספים, ואפילו לא ימונה כנציב שירות מדינה קבוע בתום תקופה זו". בסופו של דבר, העתירה נדחתה על רקע הסכמתו של נתניהו שכחלון יכהן שלושה חודשים בלבד. אלא שנתניהו מנסה כעת להפוך את הקערה על פיה.
היום (ד') פנה נתניהו לבית המשפט באמצעות עורך דינו הפרטי דוד פטר, וביקש הבהרות לגבי החלטת השופטים. לטענתו, משמעות ההחלטה היא שפרק הזמן שנקבע של שלושה חודשים הוא פרק הזמן המינימלי שכחלון רשאי לכהן כממלא מקום, והוא אינו חייב להפסיק את כהונתו אם עדיין לא מונה נציב קבוע.
עוד טען נתניהו באמצעות עורך דינו כי אם בית המשפט היה סבור שההתחייבות על שלושה חודשים היא מוחלטת ובלתי ניתנת לשינוי, כמו שסברה השופטת ברק ארז בדעת מיעוט – אז היה עליו להוציא צו על תנאי ולתת לו אפשרות רשמית להשיב לטענות.
עוד הוסיף נתניהו כי "מדינת ישראל מצויה בשעת מלחמה וניצבת בפני אתגרים ביטחוניים, חברתיים וכלכליים משמעותיים. אתגרים לאומיים אלו נותנים את אותותיהם ותובעים את צורכיהם מהשירות הציבורי. אין להעלות על הדעת בתקופה רגישה מעין זו תחלופת ממלאי מקום אשר תפגע באופן קשה ברצף הניהולי ובממשקי העבודה החשובים בין זרועות הרשות המבצעת והשירות הציבורי".
נזכיר כי כחלון נחקר לאחרונה באזהרה בעבירות מתחום טוהר המידות, לרבות חתימה על תצהיר כוזב, בחשד שהציג מצג שווא כשניפח לכאורה של פעילותו כמנהל משמרת בחדר כושר כדי להראות ניסיון ניהולי מספק. הדבר מונע ממנו לעסוק בסוגיות הקשורות לטוהר המידות, ולכן הוא לא השתתף בוועדת המינויים שבחנה את מועמדותו של הרמטכ"ל הנבחר, אייל זמיר.
בתוך כך, היום התקיימה ועדת מינויים נוספת בה נבחר ראש מערך הסייבר (שמו חסוי), וגם שיר רבינוביץ כסמנכ״לית פנים תכנון ופיתוח במשרד רה"מ. גם הפעם כחלון נאלץ להישאר מחוץ לחדר, ובמקומו הגיע מנכ"ל משרד החוץ ערן ברטל, המכהן כממלא מקום של ממלא מקום הנציב - תפקיד חדש שנוצר באופן חסר תקדים. גורמים בכירים בנציבות מלינים על כך שהארגון האמון על ניהול כוח אדם במגזר הציבורי מנוטרל, ומאשימים את כחלון שמקיים פגישות מקצועיות ללא דרג מקצועי צמוד, על אף היעדר ניסיון.