סגור
אולפן ערוץ 14
אולפן ערוץ 14. צבר חוב של 6.5 מיליון שקל לרשות השנייה לאחר שסרב לשלם על דמי ההפצה (צילום: אריאל אדרי)

אושרה לקריאה ראשונה הצעת החוק שתעניק לערוצים המסחריים פטור מתשלום עבור עידן+

ועדת הכלכלה אישרה את הפטור, שיינתן רק במידה שייסגר המרבב הראשון של עידן+ עד סוף השנה. מימון דמי ההפצה של הפלטפורמה תוטל בעיקר על תאגיד השידור וכן על ערוץ הכנסת ומשרד האוצר, בעלות שנתית של 28 מיליון שקל

ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה לקריאה ראשונה היום (ד') הצעת חוק שתפטור את ערוצי הטלוויזיה המסחריים מתשלום עבור ההפצה בעידן+ באופן רטרואקטיבי מה-7 באוקטובר. עם זאת, הפטור יינתן רק במידה וייסגר המרבב (משדר האחראי על השידורים - א.מ) הראשון של עידן+ עד סוף השנה, בו לא נעשה שימוש.
בדיון עלתה סוגיית מימון סגירת המרבב הראשון בעלות של כ-3 מיליון שקל, על אף שהמהלך יכול לחסוך כ-8 מיליון שקל בשנה לציבור. ההצעה שאושרה, והוגשה במקור על ידי ח"כ אריאל קלנר מהליכוד. ההצעה גם כוללת את תחילת ההליך לסגירת עידן+ והחלפתו באפליקציה, שתקטין את עלויות הפצת השידורים מ-28 מיליון שקל בשנה ל-1-2 מיליון שקל שנה.
העלות השנתית להפעלת עידן+ נעה בין 35-40 מיליון שקל בשנה, כאשר כאמור, סגירת המרבב הראשון שאינו בשימוש יכול לחסוך בעלויות של כ-8 מיליון שקל בשנה. עיקר עלות ההפצה של עידן+ היא על תאגיד השידור הציבורי (28 מיליון שקל בשנה), כשיתר התשלום מגיע מערוץ הכנסת, הערוצים המסחריים הגדולים ומשרד האוצר. בתחילת המלחמה הנחה שר התקשורת שלמה קרעי לעלות גם ערוצים קטנים לפלטפורמה, החלטה שכעת נטען שנעשתה בחוסר סמכות.
עיקר המחלוקת הייתה סביב העלאת ערוץ 14 לפלטפורמה שהוסר ממנה לאחר שסירב לשלם בשנים קודמות על דמי ההפצה וצבר חוב של 6.5 מיליון שקל לרשות השנייה עקב כך. כיום מתנהלת תביעה בין הרשות השנייה לערוץ 14 על הסכום.