סגור
מימין מנכ"לית משרד התקשורת הנכנסת עו"ד עינבל משש ושר התקשורת שלמה קרעי
(צילום: דוברות משרד התקשורת , אוליבייה פיטוסי/הארץ)

לאחר שמועמדו נפסל: קרעי ממנה מנכ"לית למשרד התקשורת

שר התקשורת מינה למנכ"לית משרדו את עו"ד עינבל משש, כיום ראש מינהל עובדים זרים ברשות האוכלוסין. מועמדותו של מקורבו אלעד מלכא, שהתמודד בפריימריז לליכוד, ירדה מסדר היום לאחר שלא ציין בטפסי המועמדות את זיקתו הפוליטית

שר התקשורת שלמה קרעי מינה את עו"ד עינבל משש, המשמשת כראש מינהל עובדים זרים ברשות האוכלוסין, למנכ"לית משרדו. זאת, לאחר שמינוי מקורבו אלעד מלכא לא אושר בידי נציבות שירות המדינה.
לעו"ד עינבל משש (47) שני תארים ראשונים (במנהל עסקים ובמדיניות ציבורית) ותואר שני במנהל עסקים. יש לה ניסיון של כ-20 שנה בשירות הציבורי בישראל, שכמחציתן היו ברשות האוכלוסין. היא תחליף בתפקיד את מ"מ מנכ"ל המשרד מימון שמילה, סמנכ"ל ותיק במשרד התקשורת שכיהן בעבר גם כמנכ"ל המשרד.
מלכא מכהן כיום כמשנה למנכ"ל המשרד. בדצמבר פורסם בכלכליסט כי מלכא הסיר את מועמדותו לתפקיד מנכ"ל המשרד לאחר שלא ציין בטפסי המועמדות את זיקתו הפוליטית וכך שהתמודד בפריימריז האחרונים בליכוד, ממנו פרש ברגע האחרון. עם כניסתו לתפקיד שר התקשורת ניסה קרעי למנות את מלכא לתפקיד הבכיר, אך ועדת המינויים לא אישרה את מינויו מכיוון שלא היה למלכא מספיק ניסיון ניהולי.
בעברו כיהן מלכא מספר שנים כחבר מועצת עיריית ירושלים. כמו כן, ניהל במשך שלוש שנים את האגודה לזכות הציבור לדעת. האגודה עוסקת במדיניות תקשורת. למרות זאת, לא נראה שטרם כניסתו לתפקיד המשנה למנכ"ל עסק מלכא בתחומי הליבה של פעילות המשרד – בהם טלפוניה, דואר ותשתיות תקשורת.
בפני מנכ"לית משרד התקשורת הנכנסת יעמדו שלוש משימות מרכזיות: הראשונה היא השלמת הפרטת הדואר עד לאמצע השנה הנוכחית. את ההפרטה מובילה בעיקר רשות החברות הממשלתיות, אך משרד התקשורת מעורב בהליך גם. כמו כן, מנכ"לית המשרד תתמודד עם מצב רשתות הסלולר בישראל, שנפלו מאוד באיכותן בשנים האחרונות ביחס לעולם ועידוד חברות התקשורת לפרוס תשתיות דור 5. על פי הדירוג האחרון של חברת Ookla, תשתיות התקשורת הניידות בישראל מדורגות במקום ה-64 בעולם, מאחורי תאילנד.
משימה עיקרית נוספת של משרד התקשורת הוא קידום של רפורמה בשוק השידורים בישראל, הנשען על רגולציה ישנה בעידן שבו הטלוויזיה שודרה דרך הכבלים והלווין בלבד ולא מותאמת לעידן האינטרנט. טרם המלחמה ניסה קרעי לקדם את "חוק השידורים" שאחת ממטרותיו הייתה התאמת הרגולציה בשידורי הטלוויזיה לעידן הנוכחי. עם זאת, בניגוד למתווים קודמים של החוק שקידמו במשרד התקשורת, כולל תזכיר חוק מאוגוסט 2022, הגרסה של קרעי כללה שורה של שינויים שמחזקים את הפיקוח הפוליטי על שוק התקשורת.