סגור

פרסום ראשון
חברת הנדל"ן רום כנרת הגישה בקשה לעיכוב הליכים: חוב של 137 מיליון שקל

החברה מציינת כי "נקלעה למצבה המאתגר בשל נסיבות שלא בשליטתה", וכי היא מבקשת למצות את המגעים עם הנושים; לדבריה, היא חייבת 23 מיליון שקל ללקוחות שביטלו עסקאות לרכישת דירה

חברת הנדל"ן רום כנרת נכסים והשקעות הגישה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה דחופה לעיכוב הליכים לשם גיבוש הסדר חוב עם נושיה. החברה הוותיקה ציינה במסגרת הבקשה כי התחייבויותיה נאמדות ב-137 מיליון שקל, מתוכם 101 מיליון שקל לנושים מובטחים (חלק מהחובות אינם לפירעון מידי), ובהם בנק מזרחי טפחות, המיוצג על ידי עו"ד מור נרדיה, חברת בונוס וחברת קרדיטו.
עוד עולה מהבקשה כי החובות לנושים בדין קדימה (רשויות) עומדים על כ-400 אלף שקל, והחוב לעובדים הוא כ-300 אלף שקל. חובותיה של החברה בדין רגיל מוערכים ב-50-55 מיליון שקל, מתוכם 23 מיליון שקל ללקוחות שביקשו לבטל רכישת דירות בפרויקטים B TOWERS ו-SEA TOWER.
החברה מציינת, בין הסיבות שגרמו לה להיקלע לקשיים, את השלכות הירידה בפעילות ענף ההייטק. לדבריה, "התפנו משרדים שונים שהחברה השכירה" ו"עליית מחירי הריבית והקיפאון בשוק הנדל"ן הביאו להכבדה של ממש על פעילותה". החברה ממשיכה ומשתפת כי במהלך שמונה השנים האחרונות היא מכרה חמש זכויות קרקע לדירות, בעוד בתקופה המקבילה אשתקד היא מכרה כ-50 זכויות קרקע לדירות.
"בשנת 2022 הייתה התעוררות מאוד גדולה בשוק הנדל"ן, ומחירי הדירות זינקו באופן דרמטי, אבל מסוף שנת 2022 החל שינוי מגמה שהולך ומחריף, ובו שוק הדירות נכנס לקיפאון עמוק. אנשים חוששים להיכנס להתחייבויות של רכישת דירה בעלות של מאות אלפי שקלים", היא טוענת.
עוד טוענת החברה כי נוכח המורכבות הגדולה של חלק מהפרויקטים בכל הקשור לפן הרישומי ועיכובים בקבלת היתרי בנייה מלאים, היא נתקלה בקשיים בקבלת מימון - מה שגרם לה לפנות לקבלת אשראי מגורמים חוץ-בנקאיים, ובסופו של דבר ייקר בצורה מהותית את עלויות הכסף בשל הריביות הגבוהות שנדרשה החברה לשלם מדי חודש.
1 צפייה בגלריה
עדי בראונשטיין עורך דין
עדי בראונשטיין עורך דין
עו"ד עדי בראונשטיין
במסגרת הבקשה שהוגשה באמצעות עוה"ד עדי בראונשטיין ויפים דוידוב נטען כי "חדלות פירעונה של החברה הינה רק בפן התזרימי, להבדיל מהמאזני-נכסי", וכי "החברה נקלעה למצבה המאתגר בשל נסיבות שלא בשליטתה". עוד נכתב שם כי "לחברה קיימים נכסים שונים (זכויות בפרויקטים גדולים ומורכבים בתחום הנדל"ן), שהמשך ביצוע חלקם ומימוש חלקם באופן מושכל יביא למצב שבו לחברה ייוותר עודף נכסים על התחייבויות".
עורכי הדין מבקשים למעשה פסק זמן של עיכוב הליכים, "שיאפשר לחברה למצות את המגעים עם נושיה השונים ולעשות סדר באופן פירעון חובותיה אגב מימוש חלק מנכסיה". יש לציין כי הבקשה הוגשה לפי תיקון 4, במסגרתו לא ממונה נאמן לחברה, המפקיע את הניהול שלה מהנהלתה הנוכחית, אלא מנהל הסדר.
רום כנרת היא חברה פרטית ותיקה, המוחזקת (בשרשור) על ידי עו"ד אילן ששון, שהוא גם מנכ"ל החברה, יחד עם חברת מגדלי B וחברת מגדלי קרוולה (שגם הגישו הבקשה לעיכוב הליכים-ל.ד), המבצעות ויוזמות פרויקטים. בבעלות החברה מגרשים המיועדים לבניית פרויקטים למגורים ולעסקים בבת ים. נכון למועד הגשת הבקשה, החברה מעסיקה כ-17 עובדים ומנוהלת על ידי מטה מצומצם. "בעל השליטה מאמין כי החברות יצליחו להתגבר על מצבן המאתגר, ולראיה רק לפני מספר חודשים הזרים לחברות סך של 7 מיליון שקל כנגד שעבוד זכויותיו בבית מגוריו", נטען.
פרויקט מגדלי B של החברה, הממוקם ברחוב יוספטל 80 בבת ים, מתוכנן להיבנות על מגרש בשטח של כ 5.2 דונמים ולשלב מגורים עם מרכז מסחרי, משרדים ומרפאות בקומפלקס ענק של 130,000 מ"ר. כמו כן החברה מציינת שהיא מקדמת את פרויקט 1-5 SEA TOWER בשכונת פארק הים החדשה בבת ים - פרויקט במודל של מעין קבוצת רכישה שבה הקונים רכשו זכות בקרקע, ואת הבנייה הם יממנו לפי התקדמות הבנייה.
על פי התוכניות, בפרויקט ייבנו חמישה מגדלים, ולהערכת החברה השווי המצרפי שלו עומד על עשרות מיליוני שקלים. כמו כן החברה מציינת בבקשה את מיזם "בתים בצבעים" - פרויקט בתחום CREATIVE LOFT SPACE להשכרה, בעיקר לחברות הייטק, הכולל חמישה בניינים בתל אביב ואחד ברמת גן. לטענת החברה, הכנסתה החודשית (נטו) מפרויקט זה מסתכמת בכ-200 אלף שקל. החברה גם טוענת במסגרת הבקשה לעיכובים של שנים בקבלת היתרי בנייה בפרויקטים שונים שבהם היא מעורבת.