בלעדיחברת סודות המזרח הפסיקה את פעילותה - לאחר שנקלעה לחובות של כ-11 מיליון שקל
בלעדי
חברת סודות המזרח הפסיקה את פעילותה - לאחר שנקלעה לחובות של כ-11 מיליון שקל
החברה העוסקת בייצור ושיווק תוספי תזונה פנתה לבית משפט בבקשה לצו פתיחת הליכים; לטענתה, ההידרדרות שלה החלה בעקבות פסק דין נגדה בתביעה ייצוגית בעניין מוצר התה הטיבטי, שחייב אותה לשלם מיליוני שקלים כפיצוי
חברת סודות המזרח, העוסקת מזה כ-20 שנה בייצור ושיווק תוספי תזונה, כולל המוצר תה טיבטי להרזיה, פנתה היום לבית המשפט המחוזי מרכז לאחר שנקלעה לחובות של כ-11 מיליון שקל. החברה הגישה באמצעות עו"ד אביחי ורדי בקשה לצו פתיחת הליכים לאחר שנכתב כי הלכה למעשה הפסיקה את פעילותה.
מהבקשה עולה כי לסודות המזרח יש חוב לבנק הפועלים בסך של כ-4 מיליון שקל, חוב של כ-1.7 מיליון לרשויות המע"מ, חובות לספקים המוערכים ביותר ממיליון שקל וכן חוב של כ-5 מיליון שקל בשל פסק דין בתביעה ייצוגית נגד החברה. כמו כן יש לה חובות לעובדים של כמשכורת אחת, הודעה מוקדמת ודמי הבראה.
במסגרת הבקשה נטען כי ב-2014 הוגשה נגד החברה תובענה ייצוגית וב-2020 ניתן פסק דין נגדה שלפיו חויבה בסך מצטבר של כ-57 מיליון שקל. זאת לאחר שבית המשפט קבע כי התביעות הייצוגיות של אלו שרכשו את המוצר התה הטיבטי במטרה לרזות עמדו בנטל המוטל עליהן להוכיח כי נגרמה הטעיה בפועל אשר השפיעה על ציבור הלקוחות.
סודות המזרח טוענת בבקשת צו פתיחת ההליכים שהגישה היום כי פסק הדין הגיע לידיעת כלל לקוחותיה, הספקים ואף למערכת הבנקאית ומאז החלה הידרדרות של החברה באופן משמעותי: "המערכת הבנקאית היתה מוטרדת בשל החוב הכספי הדרמטי והחלה להקשות על צורכי האשראי של החברה. גם הספקים דרשו תשלום במזומן ו/או הקטינו את האשראי".
עוד מציינת סודות המזרח כי הגישה ערעור לבית המשפט העליון, שנתן פסק דין המשנה באופן משמעותי את פסק הדין המקורי. למרות זאת, לדברי החברה, היא לא הצליחה לשקם את מצבה הכספי ונאלצה בצער רב להודיע על סיום פעילותה לאחר כמעט 20 שנות עבודה. עוד נטען כי כיום החברה אינה מסוגלת לשלם לספקים ולפעילות השוטפת ולמעשה היא בחדלות פירעון. לבקשה צורף תצהיר של מנכ"ל החברה, איציק סער.
כיום מעסיקה סודות המזרח כ-15 עובדים, לעומת 30 בעבר.
עו"ד אביחי ורדי, בא כוח החברה, מסר בתגובה: "פסק הדין במחוזי לא איפשר לחברה לעבוד בשל חוסר אמון של הספקים והמערכת הבנקאית. בעליון פסק הדין המקורי אומנם השתנה, אבל זה כבר היה מאוחר מדי לחברה".