משרד הביטחון מעריך: עד סוף השנה יגיע מספר פצועי צה"ל ל-14 אלף
משרד הביטחון מעריך: עד סוף השנה יגיע מספר פצועי צה"ל ל-14 אלף
מתחילת המלחמה בעזה ובצפון נפצעו 9,250 חיילים, יותר משליש מהם פיתחו תגובות נפשיות. ראשת אגף השיקום הזהירה היום בכנסת: "ישראל מתמודדת עם היקף פצועים חסר תקדים וביחס שלא מאפשר מענה טיפולי מספק"
מאז תחילת המלחמה בעזה ובצפון לפני תשעה חודשים, משרד הביטחון מטפל ב-9,250 חיילות וחיילים שנפצעו במהלך פעילות מבצעית, כך עולה מנתונים שהציגה היום (ג') סמנכ"לית וראשת אגף השיקום במשרד הביטחון, לימור לוריא בדיון שהתקיים בכנסת על חוסן נפשי בעקבות המלחמה.
לפי הנתונים שהיא הציגה, מדי חודש במהלך תשעת החודשים האחרונים, מתווספים לאגף השיקום כ-1,000 פצועים חדשים. על פי הערכת משרד הביטחון, עד סוף השנה מספר הפצועים של צה"ל בכלל החזיתות מ-7 באוקטובר יעמוד על כ-14 אלף, ויותר משליש מהם יתמודדו עם תגובה נפשית כלשהי. גילם של כמחצית הפצועים הוא מתחת ל-30.
35% מכלל הפצועים שמטופלים בידי אגף השיקום מתלוננים על קשיים נפשיים, לצד 37% מפצועי גפיים שפתחו לצד פגיעות אלה גם תסמינים של תסמונת דחק פוסט טראומטית. 12% מהפצועים הם נפגעי ראש, עיניים או אוזניים, 9% סובלים מפגיעות פנימיות ועוד 7% מפגיעות בעמוד השדרה.
"ישראל מתמודדת עם היקף פצועים חסר תקדים וביחס שלא מאפשר מענה טיפולי מספק", הזהירה היום לוריא. לדבריה "אם נקדים ונטפל היטב בפצועים החדשים, נשפר את איכות חייהם ושל בני משפחותיהם כדי למנוע החמרה במצבם. כלל הגורמים צריכים לשלב ידיים ולגבש תוכנית לאומית כוללת לקליטת אלפי הפצועים שהגיעו ועוד יגיעו".
בסקירה שמסרה לוריא היא אמרה עוד כי מאז 7 באוקטובר שינה משרד הביטחון את אופן התנהלותו אל מול הפצועים במערכה, והם מוכרים על ידו בתוך 48 שעות, תוך גישה לכל המענים השיקומיים שהם זקוקים להם, גם בלי הצורך לעבור ועדות רפואיות. לדבריה, יותר מ-20 אלף איש הורידו עד כה אפליקציה ייעודית שהשיק האגף בראשותה, "מדריך ל- PTSD", כדי להקל על פצועים ועל בני משפחותיהם את ההתמודדות עם תסמינים של חרדה ופוסט טראומה.