סגור
Dun's 100

שווה בדיקה - רישום בלוקצ'יין דומיינס

NFT’s נכנסו למיינסטרים בסערה במהלך 2021 אך נתונים של החודשים האחרונים מדווחים על ירידה חדה של כ- 90% בעסקאות הן בתחום הגיימינג ובתחום האומנות

חשוב לדעת שלא כל ה- NFTs שווים ויש מקום לבחון השקעה בNFT דומיינס שיעודם המרכזי הוא לשמש כארנק דיגיטלי.
בלוקצ'יין דומיינס (הידועים גם בשם NFT דומיינס) מתחילים לצבור תאוצה כדרך חדשה לנהל נכסים דיגיטליים. הבלוקצ'יין דומיינס משמשים ככתובת לקבלה והעברה של מטבעות דיגיטליים כך שהם בעצם כתובת שקל לזכור אותו לארנק דיגיטלי.
בלוקצ'יין דומינס דומים לשמות מתחם רק שהם אינם ניתנים לרישום במרשם ריכוזי (centralized) אלא הם נרשמים על הבלוקצ'יין באופן מבוזר (decentralized). בלוקצ'יין דומין פועל בדומה לשם מתחם שכן בעצם מדובר בכתובת שניתן לעשות בה שימוש ככתובת של אתר או של אפליקציה או ככתובת המאפשרת כניסה לאתרים אחרים ברשת המבוזרת.
היתרונות של בלוקצ'יין דומיינס הינם בראש ובראשונה החסינות שלהם כנגד פריצות כך שהם אמינים ומאובטחים. בנוסף, ובניגוד לשמות מתחם רגילים, הרי שהבעלות בבלוקצ'יין דומיין עוברת למי שקנה אותו.
שלושת סוגי הבלוקצ'יין המדוברים ביותר כיום הינם Ethereum, Handshake ו- Unstoppable. Ethereum מאפשר רישום של שמות .eth על הבלוקצ'יין, שמות hns. נרשמים על הבלוקצ'יין של Handshake ול- Unstoppable ישנם תשע סיומות שונות.

1 צפייה בגלריה
עו"ד דור כהן צדק
עו"ד דור כהן צדק
עו"ד דור כהן צדק
(צילום: ניקי ווסטפאל)

מאחר והבלוקצ'יין דומיין אינו נרשם במרשם ריכוזי, לא קיימת אופציה לתקשר עם יישות מסויימת והם אינם נשלטים ע"י גוף ספציפי, מה שהופך אותם לחופשים מרגולציה ושליטה ממשלתית. סיבה זאת מקשה מאוד על קבלת בעלות על בלוקצ'יין דומיין שנרשם ע"י גורם שלישי ומעתיק סימן מסחר של חברה כלשהי. בעוד שכשמדובר בשם מתחם רגיל, ישנם כלים לישוב סכסוכים והעברת שם המתחם לבעליו החוקי, הרי שכשמדובר בבלוקצ'יין דומיינס הדרך סבוכה בהרבה ולפעמים אף בלתי אפשרית מאחר ולעיתים בעלי הבלוקצ'יין דומיין אינם מזהים את עצמם ואפילו אינם משאירים כתובת ליצירת קשר.
אומנם לחלקנו נראה כיום שהשימוש במטבעות דיגיטליים עדין רחוק והנוכחות במאטברס המבוזר אינו נראה לעין, אבל בדיוק כמו בתחילת עידן האינטרנט אז התלבטו חברות האם יש טעם לרשום שמות מתחם (דבר שכיום נראה כמובן מאליו), הרי שמן הראוי לתת את הדעת האם יש צורך להגן על בלוקצ'יין דומיינס לפחות ביחס לסימן הבית של החברה במרשמי הבלוקצ'יין השונים. לצערי כבר כעת ישנן חברות שמוצאות כי בלוקצ'יין דומיין זה או אחר אומץ ע"י צד שלישי ולכן יש מקום לפחות להעלות את הנושא לדיון. יש לציין שהרוב המוחלט של המשתמשים כיום ברשת כלל לא נכנסים למטאברס המבוזר ואינם יכולים לראות בלוקצ'יין דומינס בין השאר לאור מורכבות השימוש כאשר מרבית הדפדפנים כלל אינם תומכים בגישה לבלוקצ'יין דומיינס, מה שאומר שיש זמן לדאוג כעת לרישומים אסטרטגיים כהכנה/השקעה לעתיד גם אם עדין לא הגיע הרגע לעשות בהם שימוש.
מאת עו"ד דור כהן-צדק, שותפה וראש מחלקת סימני מסחר ועיצוב, פרל כהן
d&b – לדעת להחליט