סגור
שרגא ברוש נשיא התאחדות התעשיינים
רוכש המפעל חבר קרוב של שרגא ברוש, בעלי קבוצת י.ברוש (צילום: עמית שעל)

ביהמ"ש אישר למכור את מפעל נוף הגליל של קבוצת ברוש לחברת נמדר תעשיות

בעל השליטה בחברה הרוכשת הוא בני נמדר, שהצהיר בפני בית המשפט על חברותו הקרובה עם שרגא ברוש. בעקבות העסקה, תימשך העסקתם של 60 עובדי המפעל

בשורות טובות למפעל נוף הגליל של קבוצת י. ברוש של שרגא ברוש, לשעבר נשיא התאחדות התעשיינים ואחיו יריב ברוש. בית המשפט המחוזי בירושלים אישר היום (ד') את רכישת כלל הפעילות והנכסים של מפעל נוף הגליל על ידי חברת נמדר תעשיות (סלינה) עבור תמורה כוללת של כ-5 מיליון שקל. כתוצאה מכך פרנסתם של כ-60 עובדים תימשך. הממונה על התחרות אישרה אף היא את המכירה לנמדר.
נמדר עוסק ביזמות וביצוע של פרויקטים בנדל"ן. במסגרת דיון שהתקיים היום בבית המשפט, בטרם ניתנה ההחלטה, ציין עורך דין אהוד גינדס, בא כוחו של נמדר כי "הסיבה שבני נמדר נמצא פה היא חברות עם מר ברוש. בני נמדר נמצא כאן בשביל שרגא ברוש".
קבוצת י.ברוש מפרנסת עשרות עובדים ומפעילה שני מפעלים יצרניים, האחד בברקן והשני בנוף הגליל. המפעל בברקן מייצר ומשווק חוטים סינטטיים המשמשים את תעשיית השטיחים, בעוד המפעל בנוף הגליל מייצר אריזות גמישות. הקבוצה באמצעות עו"ד גיל הירשמן פנתה לפני מספר חודשים לבית משפט לאחר שצברה חובות בסך של כ-248 מיליון שקל.
כזכור, אחרי שהמיזוג בין קבוצת י.ברוש לקרן טנא לא יצא לפועל לאור החששות שהיו לרשות התחרות מהמיזוג, נאמן הקבוצה, עו"ד צוריאל לביא ממשרד ליפא מאיר שם אותה לאחרונה על המדף שוב.
על פי ההסדר, שכבר לא רלוונטי, קרן טנא הייתה אמורה לשלם כ-41 מיליון שקל עבור רכישת מניות החברה. בנוסף, היו צפויים להתקבל כספים בסדר גודל של כ-66 מיליון שקל מהאחים ברוש.
הנאמן ציין היום בפני בית המשפט כי נכון לאשר את ההצעה של נמדר, שהינה ההצעה היחידה לרכישת עסק חי, באופן שיאפשר להמשיך ולהפעיל את המפעל ולהעסיק את עובדיו. השופט אביגדור דורות נתן היום אישור להצעת נמדר.
עו"ד אופיר רונן, בא כוח עובדי החברה באתר נוף הגליל מסר בתגובה: "אני מברך על החלטת בית המשפט על מכירת פעילות ונכסי החברה לנמדר, דבר שאמור להבטיח את המשך התעסוקה של מרב עובדי החברה באתר נוף הגליל. אני מודה לנאמן, עו"ד צוריאל לביא על מאמציו הרבים לשמור על החברה כעסק חי, לאור הקשיים שנוצרו בשל החלטת הממונה על התחרות שלא לאשר את מכירת החברה לקרן טנא. מיד לאחר אישור המכר פניתי לב"כ של נמדר, על מנת לנהל מו"מ מזורז ביחד עם ההסתדרות, לחתימה על הסכם קיבוצי מיוחד שישמור על זכויות העובדים בהתאם להסכמים הקיבוציים החלים עליהם נכון להיום".