הסוף לפארסה? ועדת המינויים אישרה את מינוי צ'ייני מרום לפרויקטור לצפון
הסוף לפארסה? ועדת המינויים אישרה את מינוי צ'ייני מרום לפרויקטור לצפון
מרום בתפקידו יתכלל את הצרכים המיידיים הרבים של תושבי הצפון, ויקצה משאבים לשיקום היישובים והאמון בין הרשויות המקומיות ועשרות אלפי התושבים המפונים למדינה; המינוי נעשה יותר מתשעה חודשים לאחר פרוץ המלחמה, ברקע מאבקים פוליטיים
הוועדה המייעצת למינוי בכירים בשירות המדינה אישרה היום (ד') את מינויו של מפקד חיל הים לשעבר האלוף (במיל') אליעזר (צ'ייני) מרום לתפקיד הפרויקטור לצפון.
זאת לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו קיבל לפני כשלושה שבועות את אישור הממשלה לקיים את המינוי ללא מכרז. בעקבות אישור הוועדה, נתניהו אמור להביא את מינויו של מרום לאישור הממשלה בתחילת השבוע.
תפקידו של הפרויקטור לצפון הוא לתכלל את הצרכים המיידיים הרבים של תושבי הצפון והרשויות המקומיות באזור, תוך הקצאת משאבים תקציביים שאמורים לשקם את היישובים, לשקם את האמון שקרס בין ההנהגה המקומית לרשויות המדינה וליצר תשתית שעל בסיסה רבבות האזרחים שפונו בבהילות מבתיהם – ישובו אליהם.
מינויו של מרום לתפקיד נעשה אחרי יותר מתשעה חודשים מתחילת המלחמה, ופינויים של יותר מ-60 אלף מתושבי עשרות יישובים הסמוכים לגבול עם לבנון בשל הלחימה עם חיזבאללה. הוא מונה לתפקיד לצד מינויו של האלוף (במיל') יפתח רון טל לראש מנהלת תקומה, במקום משה אדרי שהודיע על פרישתו ועל חזרתו לתפקיד מנכ"ל הוועדה לאנרגיה אטומית.
תהליך המינוי של פרויקטור לצפון התאפיין בבחישות פוליטיות ובמאבקים פנימיים בלשכת ראש הממשלה ובמפלגת הליכוד. מתחילת המלחמה משרד ראש הממשלה הצהיר כמה פעמים על הכוונה למנות לצפון פרויקטור אך מינוי כזה לא יצא לפועל, למורת רוחם של ראשי רשויות מקומיות בצפון שמתרעמים כי הופקרו לאש הגוברת מצד חיזבאללה ועל כך שאין להם מענה סדור מצד הממשלה ובשל כך עליהם להתנהל מול כל משרד ממשלתי באופן נפרד, בעוד שהלחימה בצפון מסלימה וטווחי הירי של חיזבאללה לשטח ישראל מתארכים.
נתניהו קידם את המינוי של מרום לאחר שניסיון של מנכ"ל משרדו יוסי שלי למנות לתפקיד את מנכ"ל משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות אבי כהן סקלי סוכל בידי גורמים בתוך הליכוד, שהטילו ספק באשר לנאמנותו למפלגה. לגבי אחת ממתנגדותיו של סקלי, ח"כ קטי שטרית, נטען אז כי היא פעלה לסיכול המינוי כי רצתה שלתפקיד הפרויקטור ימונה בנה, אך היא הכחישה.
אתמול הציג ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן בדיון באחת מוועדות הכנסת סקר שלפיו כמעט 70% מהצעירים בני 18 עד 40 שפונו מהעיר לא מתכוונים לשוב אליה בגמר הלחימה וכי כמעט מחצית מהתושבים ישקלו אם לעשות זאת. בקריית שמונה כ-25 אלף תושבים ולפחות 22 אלף מהם פונו למאות יישובים בכל רחבי הארץ.
בתוך כך, אישור מינויו של רון טל לראש מנהלת תקומה עדיין לא קודם. בנציבות שירות המדינה מסרו ש"אין כרגע הליך למינויו. אם וכאשר יתחיל הליך המינוי, המינוי אכן יידרש לאישור הנציב".