סגור
הפגנה הפגנת עובדים סוציאליים עובדות סוציאליות כיכר רבין תל אביב משכורת נמוכה שכר 2
מתוך ההפגנה האחרונה של העובדים הסוציאליים (צילום: מוטי קמחי)

עוד סכסוך עבודה: העובדות הסוציאליות מאיימות בשביתה כללית

איגוד העובדות הסוציאליות טוען שמשרד האוצר הפר את התחייבותו לתוספות שכר בהיקף של 200 מיליון שקל עם פתיחת הסכמי השכר במשק. יו״ר האיגוד: "נשבש את כלל השירותים החברתיים"

העובדות הסוציאליות הכריזו על סכסוך עבודה ומאיימות בשביתה כללית. זאת לטענתן לאחר שהאוצר הפר את התחייבותו למתן העלאות שכר נוספות בהיקף של 200 מיליון שקל עם פתיחת הסכמי השכר במשק. הסכסוך של העובדות הסוציאליות מצטרף לשורה של סכסוכי עבודה, ובהם של המורים העל-יסודיים ושל המרצים הבכירים. הסיבות להצטברות סכסוכי העבודה הן מגפת הקורונה וחמש מערכות בחירות, שבעטיין כמעט שלא ניתן היה לנהל מאבקי עובדים בשלוש השנים האחרונות.
מאיגוד העובדות הסוציאליות נמסר ביולי 2020: "לאחר שביתת העו״סים נחתמה רפורמת 'הישג' להעלאת שכר העובדות הסוציאליות. בעקבות מגפת הקורונה הוסכם לבצע את הרפורמה בשתי פעימות, 200 מיליון שקל מיולי 21 והעלאת נוספת של 200 מיליון שקל עם פתיחת הסכמי השכר במשק".
לטענת האיגוד, היום עודכנו העובדות הסוציאליות כי אין בכוונת משרד האוצר לממש את מחויבותו לפעימה השנייה. בימים הקרובים ייערכו עיצומים והפגנות ברחבי הארץ, שיגיעו אף להשבתה מלאה של השירותים החברתיים עד למימוש מלא של ההסכמים.
יו״ר איגוד העובדות והעובדים הסוציאליים ענבל חרמוני: "משרד האוצר וממשלת ישראל כולה הפרו ומחקו את תוספת השכר שנחתמה וסוכמה עימנו. ציבור העו״סיות לא יעבור על כך לסדר היום, ובימים הקרובים נשבש את כלל השירותים החברתיים ברחבי הארץ עד להשבתה מלאה והפגנות ברחבי הארץ".
ממשרד האוצר נמסר: "שיבושי העבודה העולים מהודעת ההסתדרות ואיגוד העובדים הסוציאליים מנוגדים להוראות החוק ולהסכמים הקיבוציים שנחתמו באוגוסט 2020 ובמאי 2022". לטענתם, "בהתאם להוראות ההסכם שנחתם באוגוסט 2020, בימים אלה מתנהל שיח על גובה הפעימה הנוספת לעובדים הסוציאליים. טענות ההסתדרות בנוגע לגובה הפעימה כלל לא ברורות, אינן מתכתבות עם האמור בהסכמים הקיבוציים ועם המו"מ על הסכם מסגרת במתקיים בימים אלו".