תעבור את בזק? IBC השיגה מימון לפרישת סיבים אופטיים ל-2 מיליון משקי בית
תעבור את בזק? IBC השיגה מימון לפרישת סיבים אופטיים ל-2 מיליון משקי בית
רשת הסיבים האופטיים השנייה בגודלה בישראל המשרתת כיום 1.4 מיליון משקי בית בישראל חתמה על הסכם מימון בסך 450 מיליון שקל עם מגדל ובנק דיסקונט. משרד התקשורת הציב לחברה יעד של 1.7 מיליון משקי בית
חברת תשתיות הסיבים האופטיים IBC אנלימיטד חתמה על הסכם מימון עם מגדל ובנק דיסקונט בגובה של 450 מיליון שקל במטרה להשלים פרישה של סיבים אופטיים לכ-2 מיליון משקי בית. נכון להיום, ל-IBC יש 1.4 מיליון משקי בית עם נגישות לסיבים ב-163 יישובים, מתוך כ-2.7 מיליון משקי בית בישראל. זאת, כשמשרד התקשורת הציב לחברה יעד של 1.7 מיליון משקי בית. מגדל ודיסקונט יעניקו את המימון בחלקים שווים.
IBC המוחזקת בידי חברת החשמל (30%), סלקום (23.3%), HOT (23.3%) וקרן תש"י (23.3%) היא בעלת רשת הסיבים האופטיים השנייה בגודלה בישראל, לאחר בזק, החולשת על כ-1.9 מיליון משקי בית בעלי נגישות לחיבור לסיב אופטי. בין השנים 2020-2023 העניקה מגדל ל-IBC מימון בגובה של כ-700 מיליון שקל להרחבת תשתית פרישת הסיבים. בכך, יחד עם ההסכם החדש, יעמוד המימון ל-IBC על כ-1.2 מיליארד שקל והוא ייפרע בתשלומים שוטפים עד שנת 2034.
על פי ההודעה של החברה, ההסכם התאפשר על בסיס הסכמי IRU שחתמה IBC עם סלקום ו-HOT לתקופה של 15 שנה. הסכמי IRU הם למעשה התחייבות של הספקיות להשכיר את קווי התשתית לטווח ארוך בתמורה למחיר נמוך יותר מתעריף השוק הסיטונאי שקובע משרד התקשורת, המחייב את חברות התשתית להשכיר את השימוש בה.
IBC החלה את דרכה בשנת 2013 כחברת בת של חברת החשמל בבעלות מלאה ומטרתה הייתה לקדם את פרישת תשתיות הסיבים האופטיים בישראל תוך שימוש בתשתיות של חברת החשמל. בשנים הראשונות המיזם לא עמד ביעדי הפרישה שהוצבו לו ובהדרגה נכנסו לחברה משקיעים נוספים ושינויים בתנאי הרישיון שהעניק משרד התקשורת לחברה הובילו להרחבת הפרישה של החברה.