בעקבות בקשת ישראל: ה-OECD בוחן את חידוש המאבק שלו בטרור הגלובלי
בעקבות בקשת ישראל: ה-OECD בוחן את חידוש המאבק שלו בטרור הגלובלי
מזכ"ל הארגון מתיאס קורמן ביקר בישראל והציג את נכונות הארגון לבחון מחדש את המאבק בתחום. הארגון חקר את הנושא בעקבות ה-11 בספטמבר, אך יוזמה זו הסתיימה ללא הסדרים מחייבים וללא המשך
מזכ"ל ארגון ה-OECD (המדינות המפותחות) מתיאס קורמן, ביקר בישראל אתמול (ב') והציג את נכונות הארגון לבחון מחדש את העבודה המולטי דיסציפלינרית שלו בנושא המאבק הגלובלי בטרור - עבודה שהחלה בעקבות מתקפות ה-11 בספטמבר והסתיימה ללא הסדרים בינ"ל מחייבים. חידוש המאבק נשקל אחרי פנייה של ישראל בנושא אחרי מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר. קורמן נועד בין השאר עם ראש הממשלה, נגיד בנק ישראל, שר החוץ ושר האוצר. זה הביקור השני שלו בארץ, אך בניגוד לקודם ביקורו אינו דווח על ידי דוברות משרד האוצר.
בישראל רואים בביקור הישג, שכן קורמן הביע תמיכה מובהקת בישראל וגינה בתקיפות את מתקפת החמאס ב-7 באוקטובר - דבר שאינו ברור מאליו שכן ארגונים בינלאומיים אחרים, לרבות האו"ם, ממשיכים להציג עמדה אנטי ישראלית.
מעבר לתמיכה החשובה בפני עצמה, קורמן הציג כי ארגונו, שמגבש כלים ותקנים לגיבוש מדיניות נכונה במגוון תחומים, יכנס גם למחקר וניתוח תחום המלחמה בטרור שהופך לאיום ממשי על הכלכלות המפותחות ומקבל משנה תוקף נוכח השינויים הגיאו-פוליטיים העמוקים שאנו עדים אליהם בעולם. האתגר הגדול בתחום הוא היותו מולטי-דיציפלינארי, כלומר כולל היבטי מאקרו-כלכלה, פיננסים, מיסוי, חינוך, הגירה ועוד.
יתרה מכך, הטרור לא רק שפוגע בצמיחה הכלכלית באמצעות פגיעה בצריכה ובהשקעות אלא גם מהווה משקולת תקציבית לצורך מניעתו. "ההשפעה הכלכלית של הסכסוך שהתפתח בעקבות התקפות הטרור של חמאס על ישראל ב-7 באוקטובר מאוד לא ודאית ותלויה במשך, היקפו ועוצמתו של הסכסוך", נכתב בסקירה של ה-OECD על ישראל שהתפרסמה בשבוע שעבר.
ב-OECD אף הזהירו כי "הסלמה נוספת או סכסוך ממושך עלולים להוביל לשיבושי אספקה חמורים, צניחת הסנטימנט העסקי והצרכני ועליית הסיכון - עם השפעות בולטות הרבה יותר על הצמיחה הכלכלית ועל מצבה הפננסי של הממשלה".
למרות שהיקף הנזק הכלכלי מהטרור משמעותי, מדידתו המדויקת נותרה משימה מורכבת כאשר תעשיות כמו תיירות ופנאי חוטפות הכי הרבה. הדבר משמעותי שכן בסקטורים אלו מועסקים כמות גדולה של עובדים שבדרך כלל אינם משכילים או בעלי כישורים נמוכים (בעלי פריון ושכר נמוך) - שם יש חשיבות גדלה לתעסוקה.
המועצה ליחסי חוץ העריכה את עלות הפיגועים ב-11 בספטמבר בטווח של 3.3 טריליון עד 4.4 טריליון דולר, סכום הכולל הוצאות כלכליות, ביטחוניות ובריאותיות שונות. ה-OECD ניסה להיכנס לתחום הלוחמה בטרור אחרי ה-11.9 - אז ישראל לא הייתה חברה בארגון - והמאמץ לא צלח. הנעת המהלך ומימושו יהווה הישג משמעותי של ישראל בתוך הארגון.