סגור
חתימה של פרטנר וחברת OPC. מימין: דגנית קרמר משנה למנכ"ל פרטנר, אילן לדרר מנהל Partner Power, אבי גבאי מנכ"ל פרטנר, גיורא אלמוגי מנכ"ל או.פי.סי אנרגיה, ערן אמויאל מנכ"ל או.פי.סי החזקות ישראל
חתימה של פרטנר וחברת OPC. מימין: דגנית קרמר משנה למנכ"ל פרטנר, אילן לדרר מנהל Partner Power, אבי גבאי מנכ"ל פרטנר, גיורא אלמוגי מנכ"ל או.פי.סי אנרגיה, ערן אמויאל מנכ"ל או.פי.סי החזקות ישראל (צלום: יח"צ)

פרטנר משיקה את מותג ספק החשמל שלה ומפרסמת מחירים

בחודש שעבר חתמה החברה על חוזה לרכישת חשמל מחברת OPC. פרטנר תציע שלושה מסלולים - הנחה קבועה בגובה של 5%-7% מתעריף חברת החשמל, לכל אורך שעות היממה; הנחת יום בגובה 15% בין השעות 08:00-17:00 ומסלול לילה עם הנחה בגובה 20% מתעריף חברת החשמל

חברת התקשורת פרטנר השיקה היום את מותג אספקת החשמל שלה למשקי בית – Partner Power, אותו ינהל אילן לדרר. בנוסף, החברה מפרסמת את המחירים שתציע לצרכנים שיבחרו לעבור מחברת החשמל ולהתחיל לרכוש חשמל מפרטנר. ההודעה מגיעה לאחר שבחודש שעבר חתמה החברה על חוזה לרכישת חשמל מחברת OPC שבניהולו של גיורא אלמוגי, שישמש את החברה לכניסה משמעותית לשוק החשמל הביתי.
פרטנר תציע שלושה מסלולים במסגרת ספקית החשמל הפרטית. הנחה קבועה מתעריף חברת החשמל בגובה של 5%-7% מתעריף חברת החשמל, לכל אורך שעות היממה (5% בשנה הראשונה, 6% בשנייה ו-7% בשלישית). המסלול השני כולל הנחה בגובה 15% - החברה תציע הנחת יום בין השעות 08:00-17:00 ומסלול לילה עם הנחה בגובה 20% מתעריף חברת החשמל בין השעות 00:00-06:00.
הכניסה של פרטנר לשוק אספקת החשמל היא חלק מהרפורמה בחברה שנועדה לפתוח את משק החשמל לתחרות בייצור חשמל ובמטע האספקה – שכולל את מערכי החיוב והקשר עם הלקוח. כיום פעילות בשוק החשמל הפרטי (או הודיעו על כניסה לשוק וטרם השיקו מחירים לצרכן): אלקטרה פאוור (לשעבר סופרגז) שהקימה מיזם משותף עם חברת האנרגיה אנלייט, פזגז, אמישראגז, סלקום, בזק ו-HOT.
הכניסה של חברות פרטיות לשוק החשמל התאפשרה לאור שינויי רגולציה שביצעה רשות החשמל, שהגדילו את הכדאיות הכלכלית של מעבר לספקי חשמל פרטיים – אפשרות שהייתה רלוונטית בעיקר לעסקים ולצרכני חשמל גדולים, שיכלו לרכוש ישירות מיצרניות חשמל (שהחזיקו ברישיון ספק), ומכיוון שמדובר בכמות מצומצמת של לקוחות החברות לא נדרשו למערך של שירות לקוחות וחיוב גדולים.
נכון להיום המעבר לספק חשמל פרטי מחייב שלמשק הבית יהיה מונה חכם – חסם מרכזי ביכולת של הציבור לעבור לספקים הפרטיים, שכן השלמת פרישת המונים החכמים לכל הבתים בישראל צפויה רק ב-2028. בחודש שעבר הודיע שר האנרגיה הנכנס אלי כהן על כוונתו להרחיב את האפשרות להתחבר לספק חשמל פרטי גם למשקי הבית ללא מונה חכם. הדבר יתאפשר באמצעות חישוב סטטיסטי של הצריכה הממוצעת של לקוח חשמל, והרפורמה צפויה להתחיל ברבעון השלישי של השנה.
חסם נוסף במעבר לספקי חשמל פרטיים הוא חוסר היכרות של הציבור עם האפשרות. על פי סקר שבוצע בשנה האחרונה על ידי קבוצת גיאוקרטוגרפיה עבור פרטנר, רק כמחצית מהציבור מכיר או שמע על תהליך פתיחת שוק החשמל. על פי הסקר - 86% מהציבור הביע נכונות עקרונית לעבור לספקי החשמל הפרטיים, אך החסם העיקרי למעבר הוא חוסר היכרות עם התהליך. הסקר גם העלה שכ-82% מהציבור מעדיפים לקבל את חשבון החשמל בתדירות של פעם בחודש במקום אחת לחודשיים כפי שקורה היום.