אשטרום נכנסת לתחום האנרגיה המתחדשת בעסקת ענק בארצות הברית
אשטרום נכנסת לתחום האנרגיה המתחדשת בעסקת ענק בארצות הברית
העסקה מהווה שיתוף פעולה של אשטרום עם קנלוב אנרגיה מתחדשת הישראלית ועם יזם מקומי בארצות הברית, לצורך הקמת פרויקטים פוטו-וולטאים בהיקף של מאות מגה-ואט, שהמחיר של כל מגה-ואט מוערך במיליון דולר
קבוצת אשטרום חתמה על עסקה בהיקף של מאות מיליוני דולרים, שבמרכזה עומד שיתוף פעולה בפרויקטים פוטו-וולטאיים (אנרגיה סולארית). שיתוף הפעולה שנחתם מהווה את הפעילות הראשונה של החברה בתחום האנרגיות המתחדשות.
העסקה מהווה שיתוף פעולה של אשטרום עם חברת קנלוב אנרגיה מתחדשת הישראלית ועם יזם מקומי בארצות הברית, לצורך הקמת פרויקטים פוטו-וולטאים בהיקף של מאות מגה-ואט, כשהמחיר של כל מגה-ואט מוערך במיליון דולר. בנוסף החברה דיווחה על כך שהיזם בארצות הברית מעורב בפרויקטים בהספק מצרפי של כ-500 מגה-ואט, ול"כלכליסט" נודע כי ייתכן שבעתיד אלו יהיו רלוונטיים גם לאשטרום. ההחזקה בפרויקטים המשותפים לאשטרום ולקנלוב תבוצע באמצעות תאגיד ייעודי שיוקם לשם כך.
איתור, פיתוח ורישוי הפרויקטים יבוצע על ידי היזם המקומי שמתמחה בייזום פרויקטים פוטו-וולטאים. המימון הנדרש לטובת פיתוח הפרויקטים, לרבות ההון העצמי, יועמד על ידי השותפים.
בתחילת פברואר פורסם ב"כלכליסט" כי אשטרום מתכוונת להיכנס לתחום האנרגיה המתחדשת. הקבוצה נכנסה לתחום באיחור לא אופייני, אחרי שהחברות הפועלות בו כבר רשמו זינוק של מאות אחוזים בשווי השוק שלהן. בדיווח שהחברה פרסמה עם כניסתה לתחום נמסר כי בכוונתה לבצע השקעות בישראל ובחו"ל בפרויקטים קיימים וחדשים, וליזום שיתופי פעולה בתחומים כמו אנרגיה סולארית, אנרגיית רוח, מתקנים הידרו-אלקטריים, ביו-גז ואגירת אנרגיה. בשיחה עם "כלכליסט", תיארו גורמים בחברה כי ארצות הברית היא שוק מעולה לאנרגיה מתחדשת מפני שהשוק אינו רווי, ויש תנופה בהשקעה בעקבות מדיניות הממשל החדש.
לצורך קידום פעילות האנרגיה המתחדשת, מונה בחודש מרץ איציק מרמלשטיין למנכ"ל הפעילות. מרמלשטיין עבד בתשע השנים האחרונות במשרד האוצר, שם כיהן כמנהל יחידת תשתיות ופרויקטי PPP בחשכ"ל.
רמי נוסבאום, יו"ר דירקטוריון קבוצת אשטרום: "לאחר שהודענו על הקמת זרוע פעילות חדשה שתפעל בתחום האנרגיה המתחדשת, בחנו מספר עסקאות, והיום אנו מדווחים על חתימת מזכר הבנות לשיתוף פעולה עם יזם בעל ניסיון, הפועל בארצות הברית. הכניסה לארצות הברית היא חלק מאסטרטגיה רחבה יותר שגיבשנו לכניסה למספר מדינות בעולם בתחום האנרגיה המתחדשת. בכוונתנו להרחיב בשנים הבאות את פעילותנו בשוק האמריקאי ולהגיע למסה משמעותית של פרויקטים בשוק זה, שיהוו נדבך חשוב תחת זרוע האנרגיה המתחדשת בקבוצת אשטרום".