הגוף האחראי על האירוויזיון מגנה את ניסיון הממשלה להשתלט על תקציב התאגיד
הגוף האחראי על האירוויזיון מגנה את ניסיון הממשלה להשתלט על תקציב התאגיד
איגוד השידור האירופי (EBU) יצא נגד הצעת החוק שתאפשר להעביר את תקציב "כאן" לשליטה ממשלתית: "מדובר בסיכון לעצמאות העריכתית והפיננסית של השידור הציבורי". בשנה שעברה, על רקע ניסיונות הממשלה לסגור את התאגיד, הזהיר הארגון שבמידה והמהלך ייצא לפועל ישראל תצא מתחרות האירוויזיון
איגוד השידור האירופי (EBU), שאחראי בין היתר על תחרות האירוויזיון, יצא בקריאה נגד הצעת החוק של ח"כ אביחי בוארון (ליכוד) שתאפשר לממשלה להשתלט על תקציב תאגיד השידור הציבורי. אתמול, עברה ההצעה בקריאה טרומית. בהודעת האיגוד נכתב: "על מנת להגן על עצמאות השידור הציבורי, איגוד השידור האירופי קורא להפסקת נסיונות ישראל להעביר את תקציב התאגיד כאן לשליטה ממשלתית".
מנהל איגוד השידור האירופי נואל קוראן כתב: "אנחנו מודאגים מההצעה של ממשלת ישראל שתאפשר להם לבטל סעיפים בתקציב תאגיד השידור הציבורי שמסכן את העצמאות העריכתית והפיננסית של השידור הציבורי".
מתאגיד השידור נמסר: "הצעת החוק היא ניסיון נוסף לפגוע בעצמאותו וקיומו של תאגיד השידור הציבורי".
על פי הצעת החוק של ח"כ בוארון, תקציב תאגיד השידור הציבורי ייקבע על ידי הממשלה ולא מועצת התאגיד כפי שקורה היום. המשמעות היא יכולת התערבות וקיצוץ מאסיבי בתקציב התאגיד. הצעת החוק מהווה למעשה חלק ממהלכי החקיקה של ההפיכה המשטרית מאחר שהיא תורמת להשתלטותה של הממשלה על אמצעי התקשורת, ובמקרה הזה התאגיד.
איגוד השידור האירופי מונה 123 גופים, מ-56 מדינות שונות שרובן באירופה, אך גם ממדינות סמוכות כמו מצרים. עיקר היתרונות של חברות בארגון היא גישה לתכנים ויכולת לשתף פעולה בין גופי השידור השונים. ב-2023 על רקע ניסיונות בממשלה לסגור את התאגיד, הזהיר ארגון השידור האירופי שבמידה והמהלך ייצא לפועל ישראל תצא מהתחרות.
כיום תקציב תאגיד השידור עצמאי וקבוע בחוק ונפרד משינויים בתקציב המדינה. הצעת החוק של בוארון קובעת שתקציב התאגיד כבר לא יהיה נפרד, ולכן אם הממשלה עושה קיצוצים, ניתן יהיה לחתוך את תקציב התאגיד.
אתמול, לאחר שההצעה עברה בקריאה טרומית מסרו מתאגיד השידור: "משמעות הצעת החוק להכפפת תקציב תאגיד השידור לתקציב המדינה, שעברה הערב בקריאה טרומית, היא אחת - השתלטות פוליטית על התאגיד, ולמעשה חיסול השידור הציבורי בישראל.
"משמעות הצעת החוק איננה כניסה מתבקשת של התאגיד תחת אלונקת הקיצוצים, כדי לסייע למשק כעת בשעת מלחמה - אלא איום תמידי של הממשלה כלפי השידור הציבורי, לשדר תוכן לפי רצונותיה הפוליטיים, אחרת יקוצץ התקציב בכל שנה מחדש.
"קשה לנתק את נסיון החקיקה הזה, שייפגע בפרנסתן של אלפי משפחות של צלמים, מאפרים, מלבישות, עובדי במה, טכנאים, תחקירנים ועוד, מהנסיונות להשתלט ולהכניע את התקשורת החופשית בישראל".