סגור

הממשלה אישרה סיוע נוסף לענף התיירות בגובה 190 מיליון שקל

הסיוע הוא בנוסף ל-300 מיליון שקל שכבר אושרו למלונות ו-45 מיליון שקל שאושרו למארגני התיירות הנכנסת. המתווה כולל בין היתר 150 מיליון שקל למלונות מוכווני תיירות נכנסת, ו-25 מיליון שקל למורי דרך והכשרות מקצועיות; נקבע כי במידה והפגיעה בתיירות תמשיך לרבעון הראשון של 2022 תהיה אפשרות להרחבת הסיוע

הממשלה אישרה היום (א') סיוע נוסף לענף התיירות בגובה 190 מיליון שקל, וזאת לאור התפשטות וריאנט הקורונה "אומיקרון" וסגירת השמיים לתיירים נכנסים.
הסיוע החדש כולל תמיכה של 150 מיליון שקל במלונות מוכווני תיירות נכנסת, 15 מיליון שקל למארגני התיירות הנכנסת, 25 מיליון שקל למורי דרך, תמיכה בהכשרות מקצועיות לעובדי תיירות שיבקשו לעשות הסבה וסיוע לתעשיית התיירות באילת על ידי מתן אשרות נוספות לעובדים זרים מירדן.


החלטת הממשלה קובעת כי במידה והפגיעה בתיירות לתוך הרבעון הראשון של 2022 אז תהיה אפשרות להרחיבה.
כמו כן, הסכום של ה-190 מיליון אינו כולל את התמיכה בהכשרות מקצועיות וסיוע למלונות חדשים שמתווה עבורם יגובש בהמשך. הסיוע הנוכחי מצטרף ל-300 מיליון שקל שכבר אושרו למלונות ו-45 מיליון שקל שאושרו למארגני התיירות הנכנסת במסגרת סבבי הסיוע הקודמים.

2 צפייה בגלריה
אילת. השילוב בין ים, שמש ואטרקציות מייצר משוואה מנצחת
אילת. השילוב בין ים, שמש ואטרקציות מייצר משוואה מנצחת
מלונות באילת
(Pixbay)

במסגרת החלטת הממשלה, נקבע כי תקציב הסיוע למלונות יעלה בכ-150 מיליון שקל - לסכום כולל של 450 מיליון שקל. לפי נוסח ההחלטה, המענק יינתן למלונות על בסיס פעילותם המסחרית בחודשים יולי-דצמבר 2021, וזאת תוך "החמרת תנאי הזכאות למענק והגדלת משקל התיירות הנכנסת" מסך הכנסות המלון. כמו כן, הוחלט על מתן סיוע מופחת למלונות חדשים שנפתחו לפעילות עד פברואר 2020, שעד כה לא עמדו בקריטריונים הנדרשים לסיוע. הנוהל החדש יימנע מרשתות שמחזיקות מלונות מצליחים לקבל סיוע על המלונות ההפסדיים שלהם, וזאת על ידי בחינת ירידת ההכנסות של חברת האם של המלון.
כאמור, במסגרת התוכנית הוחלט על סיוע של כ-25 מיליון שקל שיגיע למורי הדרך, באמצעות סיורים מסובסדים שאלו יעבירו בשמורות של רשות הטבע והגנים. 10 מיליון שקל מהתקציב לפרויקט יגיע ממשרד התיירות ו-15 מיליון נוספים ממשרד האוצר.
יימצא מתווה למארגני התיירות הנכנסת
מארגני התיירות הנכנסת, גופי התיירות העוסקים בהבאת תיירות קבוצות ותיירות מאורגנת לישראל, צפויים לקבל 15 מיליון שקל נוספים שיתווספו ל-45 מיליון שקל שכבר הובטחו להם בעבר ועוד לא ניתנו להם כי הממשלה לא "מצאה את הדרך" להעביר להם. כעת, מתווה הסיוע הנוכחי קובע כי משרד התיירות ומשרד האוצר יגבשו נוהל תמיכה שיאפשר להעביר להם את הסיוע. מארגני התיירות שיהיו זכאים לסיוע הם אלו שמחזור הכנסותיהם עמד ב-2019 לפחות 2 מיליון שקל, ומחזור הפעילות וההכנסות שלהם ירדו מאז ב-80% לפחות.
החלטת הממשלה קובעת גם כי אשרות העבודה של העובדים הזרים מירדן המועסקים בתעשיית התיירות באילת יוארכו עד לסוף שנת 2022. כמו כן, נקבע כי אותם עובדים יוכלו לעבוד גם באכסניות ו"מתקנים מלונאים" ולא רק במלונות, וזאת בכדי לתת מענה למצוקת כוח האדם גם במקומות אלו.

2 צפייה בגלריה
ח"כ יואל רזבוזוב יש עתיד
ח"כ יואל רזבוזוב יש עתיד
שר התיירות יואל רזבוזוב
(צילום: אלכס קולומויסקי)

בכל הנוגע להכשרות מקצועיות ולהסבות מקצוע של עובדי תיירות המעוניינים בכך, החלטת הממשלה קובעת כי עובדי תיירות יהיו זכאים למלגה של עד 10,000 שקל לטובת הסבה מקצועית. כמו כן, הממשלה צפויה לסבסד לעובדים אלו את ההכשרות המקצועיות בסכום המוערך ב-20 אלף שקל שקל לאדם, אך סכום זה אינו נכלל בהחלטת הממשלה הנוכחית באופן מפורש.
שר התיירות, יואל רזבוזוב (יש עתיד) : "זהו צעד חשוב לטובת עובדות ועובדי התיירות, ולשמירה על התשתיות החיוניות לתיירות. כך תוכל התעשייה שהכניסה עשרות מיליארדי שקלים למשק הישראלי, לחזור לפעילות כששוב יפתחו השמים. מדובר בפתרון כלכלי צודק ומיידי למורי הדרך, למארגני התיירות, לבתי המלון לתיירות הנכנסת ולעסקים נוספים שזקוקים כל כך לכל סיוע".