סגור

ברוב מוחץ: מומחי משרד הבריאות הצביעו בעד חיסון ילדים

גורמי המקצוע דנו במשך שעות על אישור מבצע החיסונים לבני 11-5 והצביעו על ההחלטה באינטרנט. "שידור הדיון לא התממש לא רק בגלל אלימות השיח, חלק מהמומחים לא ידברו מול המצלמות", הסביר ראש הצוות לטיפול במגפות והדגיש: "ההחלטה היא אוטונומית ולשיקולה הפרטי של כל משפחה וללא כפייה"

מבצע חיסוני ילדים, בקרוב גם בישראל: חברי הצוות לטיפול במגפות המליצו הערב (יום ד') ברוב מוחץ לחסן ילדים בני 11-5 נגד נגיף הקורונה. ראש הצוות לטיפול במגפות, ד"ר בועז לב, הציג במסיבת עיתונאים מיוחדת את תוצאות ההצבעה, שלא נערכה בשידור חי: 73 מומחים בצט"מ תמכו בהמלצה, מול שניים בלבד שהתנגדו. ד"ר לב הדגיש כי כל הורה יהיה ראשי לבחור אם לחסן את ילדיו: "ההחלטה היא אוטונומית ולשיקולה הפרטי של כל משפחה וללא כפייה".
בעקבות ההמלצה של מומחי הבריאות תעבור כעת ההחלטה הסופית על פתיחת המבצע לחיסון ילדים לידי משרד הבריאות והמנכ"ל פרופ' נחמן אש, אך כמו בהליך שהתנהל בארה"ב לאחר המלצת מומחי ה-FDA, גם כעת הוא צפוי לאשר אותו. ד"ר לב ציין בדבריו כי אינו יודע מתי יתחיל בפועל מבצע החיסונים, שבארה"ב נפתח כבר בשבוע שעבר. "צריך לשאול את משרד הבריאות מתי יגיעו החיסונים", אמר לב בהתייחסות למשלוחי המנות המיוחדות שמותאמות לילדים, במינון של שליש מהמינון שניתן לבוגרים יותר.

1 צפייה בגלריה
אנשי הצוות לטיפול במגפות
אנשי הצוות לטיפול במגפות
אנשי הצוות לטיפול במגפות, הערב
(יאיר שגיא)

ראש הצט"מ הוסיף כי המומחים שחברים בצוות - גוף מייעץ למשרד הבריאות - "מחויבים לאמת המדעית", והדגיש כי הדיון עסק אך ורק בנושאים הנוגעים לבטיחות ויעילות החיסון לילדים, ולא לתחומים הנוגעים לחברה, תרבות או כלכלה. "הדיון היה מרתק, שמענו מגוון דעות מכל קצות הקשת. למרות שהרוב היה בעד, גם אם דעותינו שונות כולנו רוצים בטובת הילדים", אמר. הוא הוסיף כי היו כמה דברים שהייתה עליהם הסכמה פה אחד: "שמירה על בריאות הילדים כפרטים, ההחלטה בסוף אוטונומית ולשיקול כל משפחה, ועליה להיות נטולת כפייה".
ההצבעה הערב לא הועברה בשידור חי - בניגוד לדיון המקצועי בשבוע שעבר שבו אף הורשו משתתפים מהציבור לפנות אל חברי הצט"מ. באותו דיון הותקפו המומחים, כפי שחששו במערכת הבריאות, על ידי סרבני חיסונים. פרופ' לב אמר הערב כי "התכנסנו בלב פתוח ובנפש חפצה לדון", והוסיף: "אופציית השידור החי לא התממשה לא רק בגלל אלימות השיח, אלא בגלל האיכות המקצועית של הדיון, חלק מאנשי הצוותים לא יביעו (במקרה של שידור חי) דעה כנה ועלולים להימנע להתבטא, חלק ידברו אל המצלמה ולא לאנשים בדיון". הוא ציין כי גם הדיון הנוכחי תועד, וצפוי להיות זמין בהמשך למי שיחפץ בכך.
המשתתפים בדיון התבקשו לא לשתף גורמים חיצוניים במידע ובתוכן בזמן שהדיון התנהל. ל-ynet נודע כי המומחים השיבו בין היתר לטענות של אנשי רפואה שמתנגדים לחיסון הילדים ואמרו כי הוא מונע הדבקות וסיבוכים של הנגיף. המומחים דנו גם במודלים של הטכניון ומכון גרטנר, לפיהם אם הילדים היו מתחסנים ביולי, 13% מהתמותה ביולי הייתה נמנעת - אך יודגש כי חלק מהמודלים של מכון גרטנר בעבר לא התממשו במציאות.
ד"ר עדי ניב-יגודה, מומחה למדיניות בריאות, אמר כי "עצם הידיעה שההליך קבלת החלטות שנוגע לבריאות הציבור התקיים בפתיחות ושקיפות היא שבסוף תורמת לתחושת הביטחון של הציבור, על חיזוק אמון הציבור והיענות לחיסון. חשוב להפנים שהתהליך עצמו חשוב לא פחות מהתוצאה עצמה, ואף יותר כמו בהחלטה על חיסוני ילדים".