סגור

מנהלת רשות החברות: להימנע מקידום מינויים של מועמדים שאינם מנבחרת הדירקטורים

רוזנבוים סייגה את דבריה באומרה כי "ככל שישנם מקרים פרטניים בהם טובת החברה מחייבת מינוי לדירקטוריון החברה שלא מקרב נבחרת הדירקטורים, המועמדות תיבחן באופן פרטני על ידי רשות החברות הממשלתיות"

"נדרש כעת, ככלל, להימנע מלקדם את מינויים של מועמדים שאינם מקרב נבחרת הדירקטורים" - כך כתבה היום (ד') מנהלת רשות החברות, מיכל רוזנבוים, בתגובה למכתב של המשנה ליועמ"ש גיל לימון שנחשף ב"כלכליסט" בו הטיל מגבלות על מינויים מחוץ לנבחרת הדירקטורים.
רוזנבוים סייגה את דבריה באומרה כי "ככל שישנם מקרים פרטניים בהם טובת החברה מחייבת מינוי לדירקטוריון החברה שלא מקרב נבחרת הדירקטורים, באופן מיידי שאינו מאפשר המתנה עד לפרסום נבחרת הדירקטורים החדשה או לגיבוש מתווה ליישום פסק הדין, המועמדות תיבחן באופן פרטני על ידי רשות החברות הממשלתיות בתיאום עם מר גיל לימון".
בנוגע ליצירת מנגנון שיאפשר מינוי של דירקטורים מחוץ לנבחרת, כתבה רוזנבוים כי רשות החברות הממשלתיות בשיתוף משרד המשפטים "תערוך עבודת מטה מקצועית לשם גיבוש מתווה באשר לאופן בו יש לבצע את הבחינה ההשוואתית לחברי נבחרת הדירקטורים כנדרש בפסק הדין".
דבריה של רוזנבוים, בהם היא מאמצת את הנחייתו של לימון, תקשה עד מאוד להכניס מינויים חיצוניים לתפקידי דירקטורים, וזאת בעקבות תקדים מינויו של עמיר פרץ לראשות התעשייה האווירית. במידה והנחיה זו הייתה מתקבלת לפני כן, היא הייתה מכשילה מינויים "פוליטיים" לכאורה כמו עמיר פרץ, אך גם מינויים "מקצועיים" כמו מנכ"לית אינטל לשעבר מקסין פסברג ליו"ר חברת נתיבי איילון, או כמו עו"ד מיה ליקוורניק, שמונתה לאחרונה ליו"ר חברת נת"ע.
אף על פי שמדובר בצעד שאמור לעשות סדר במינויים הבעייתיים בחברות הממשלתיות, הוא מעלה חשש עקב ביקורת שנשמעה בחודשים האחרונים על גיבוש נבחרת הדירקטורים הנוכחית, שאליה לא התקבלו בכירים לשעבר במשק כמו מנכ"ל בנק הפועלים לשעבר אריק פינטו.