סגור

כמה כסף שווה הג'וב שסידר בני גנץ לעמיר פרץ?

עלות שכרו של פרץ כיו"ר התעשייה האווירית צפויה לעמוד על כמיליון שקל בשנה. קודמו בתפקיד לוקר קיבל 750 אלף שקל על 75% משרה

מינויו של עמיר פרץ ליו"ר התעשייה האווירית, שקידם שר הביטחון בני גנץ ואושר אתמול בממשלה, שווה לשר הביטחון לשעבר לא מעט כסף כשייכנס לתפקיד, אלא אם בג״ץ יטרפד את המינוי. עלות שכרו עשויה לעמוד על כמיליון שקל בשנה.
דרישת השכר של פרץ צפויה להיות מוגשת בישיבת הדירקטוריון הראשונה שבה ישתתף. קודמו של פרץ כיו"ר התעשייה האווירית, הראל לוקר, השתכר ב-2020 כמעט 20 אלף דולר לחודש עבור 75% משרה. בהנחה שפרץ ישתכר בדומה לקודמו בתפקיד, אך ב-100% משרה, עלות שכרו עשויה להגיע לכמיליון שקל בשנה. שכרו יהיה כפוף לאישור ועדת התגמולים של הדירקטוריון, ולאישור רשות החברות הממשלתית.
1 צפייה בגלריה
עמיר פרץ על רקע מטה התעשייה האווירית ב לוד
עמיר פרץ על רקע מטה התעשייה האווירית ב לוד
עמיר פרץ על רקע מטה התעשייה האווירית בלוד
(צילום: אבי מועלם, אלכס קולומויסקי)
בצעד חריג הועלה שמו של פרץ ואושר בישיבת הממשלה למרות שלא אושר בידי ועדת גילאור, הוועדה לבדיקת מינויים בחברות ממשלתיות - בשל היעדר ניסיון עסקי וניהולי עבור מי שאמור לעמוד בראש החברה בעת הנפקת 25% ממניותיה המתוכננת להתבצע בחודשים הקרובים.
לפי מדיניות התגמולים של התעשייה האווירית, שכרו של יו"ר החברה מתבסס על שכר מנכ"ל ממשלתי בדרגה 10 - שמהווה את השכר המקסימלי לנושא משרה בעל חוזה אחיד על ידי רשות החברות. כמו כן, השכר מושפע גם מעלות השכר הממוצע והחציוני של עובדי החברה, ומחושב בדולרים.
עלות שכרו של לוקר, שמשמש כיום כיו"ר פז, אך עדיין מכהן כדירקטור בתעשייה האווירית, עמדה אשתקד על 229,837 דולר, שהיו שווים בסוף השנה החולפת 724 אלף שקל בשכר, ועוד 7,569 דולר בהטבות שונות, שהיו שווים 23,842 שקל. סך הכל קיבל לוקר כמעט 750 אלף שקל בשנה המלאה האחרונה שלו בתפקיד על כאמור 75% משרה.