הסכסוך בתנובה מחריף: הקיבוצים זימנו ישיבת דירקטוריון להדחת היו"ר גבריאלי
הסכסוך בתנובה מחריף: הקיבוצים זימנו ישיבת דירקטוריון להדחת היו"ר גבריאלי
הקיבוצים דורשים לחשוף את דו"ח הבדיקה של השופטת בעניינו של גבריאלי. כתבו לנציגי ברייטפוד: "הגיבוי שאתם נותנים לו שגוי ופוגע בחברה. הגיבוי שלכם מאפשר למר גבריאלי לגרור את בעלי המניות של תנובה למחלוקת מיותרת"; ברייטפוד: "אנו מרוצים מהתוצאות העסקיות שהיו"ר הגיע אליהן"
הסכסוך בתנובה בין ברייטפוד לקיבוצים מחריף. לכלכליסט נודע כי שלושת נציגי הקיבוצים בדירקטוריון תנובה שלחו שלשום בלילה מכתב חריף אל ששת נציגי ברייטפוד, בנוסח של: "אין לנו בעיה עם ברייטפוד, אלא רק עם היו"ר חיים גבריאלי. אנחנו לא מבינים את הגיבוי שאתם מעניקים לו ודורשים להדיחו מיידית". הקיבוצים דורשים לחשוף את דו"ח הבדיקה של השופטת בעניינו של גבריאלי.
ההתפתחות המשמעותית היא שהקיבוצים דורשים לכנס ישיבה דחופה של הדירקטוריון ב־10 בספטמבר 2021 בשל חופשת ראש השנה שחל קודם לכן, על מנת לדון בהדחתו של גבריאלי מתפקידו כחבר ויו"ר הדירקטוריון.
דירקטוריון ברייטפוד מונה שישה חברים של התאגיד הסיני ששולט בחברה (77%), בראשם הישראלי היחיד גבריאלי שמשמש כיו"ר, ושלושה של נציגי הקיבוצים (23%). אלה דורשים, כפי שנחשף ב"כלכליסט" להדיח את גבריאלי מתפקיד היו"ר, על רקע טענות לקיום יחסי מרות לכאורה עם עובדת הכפופה אליו במהלך נסיעה עסקית של החברה באירופה.
גבריאלי במקביל מוביל הדחה של גיא רוזן סגנו מטעם הקיבוצים, בטענה כי פעל בניגוד עניינים בחממת הפודטק מילניום בה הוא משמש כיו"ר.
"גיבוי שפוגע בחברה"
שלושת נציגי הקיבוצים עמית בן יצחק, רוזן, ורז נור, כותבים בפתיחת המכתב כי "אנחנו מדגישים כי אין מחלוקת בין ברייט פוד לקיבוצים. אולם אנו חולקים בתוקף על האופן שבו מר גבריאלי מתנהל בפרשה הנוכחית, ואנו מאמינים שהגיבוי שאתם נותנים לו שגוי ופוגע בחברה. הגיבוי שלכם מאפשר למר גבריאלי לגרור את בעלי המניות של תנובה למחלוקת מיותרת לחלוטין".
נושא נוסף שהשלושה מתייחסים אליו במכתב באריכות הוא דו"ח השופטת שמונתה ע"י אייל מליס מנכ"ל תנובה והיועץ המשפטי אהרון מיכאלי, לבדוק את הפרשה. בפני השופטת הופיעו סמנכ"ל הפעילות הבינלאומית שגיא כהן ורוזן, שנכח בפגישה, וגוללו עדות לגבי האירוע במסעדה באירופה. מולם התייצבו גבריאלי והעובדת שהכחישו את הדברים. עם זאת, ומכיוון שכהן ורוזן נתמכו בפוליגרף ותצהיר, תמכה השופטת בגרסתם וטענה שהיא יותר אמינה.
עתה קיימת מחלוקת בפני מי לחשוף את הדו"ח. הקיבוצים דורשים לקבל עותק ואילו ברייט פוד מוכנה שיגיעו למשרדו של מיכאלי ויקבלו אותו לעיון בלבד. מיכאלי הציע להעביר לכל צד עותק אחד.
המאבק על זכות העיון
"ההחלטה שניתנה על ידי מנהלי ברייטפוד ונגד התנגדותנו, בנוגע לבדיקת דו"ח המפקח, שלא לאפשר לדירקטורים לעיין בדו"ח, אינה חוקית", כתבו המנהלים. הם הוסיפו כי "אנו דורשים, שוב, כי עותק של מסקנות הדו"ח והמלצותיו יסופק באופן מיידי לכל הדירקטורים. לחילופין, ומבלי לגרוע מאף אחת מזכויותינו וטענותינו, אנו מוכנים לקבל את הצעתה של עו"ד מיכאלי, לפיה עותק של דו"ח המפקח יינתן לעורכי דינם של שני הדירקטורים של שני הצדדים (ברייט פוד מצד אחד, ושל החתומים מנגד), ולאחר מכן, הדירקטורים יורשו לעיין בדו"ח במשרדי עורכי דינם, ללא תנאים או התניות אחרים". הקיבוצים מוכנים לאפשר למנהלי ברייט פוד לעיין בדוח כרצונם.
המכתב ארוך יחסית ודרמטי. הקיבוצים מתייחסים בו גם למייל ששיגרה הנציגה הסינית הבכירה בדירקטוריון, לילי וונג, עם טענות כלפי הקיבוצים כאילו אין קשר בין התפטרותו של שגיא כהן לבין האירוע סביב גבריאלי.
"אנו דוחים את הטענות חסרות הבסיס המופנות הן כלפי הקיבוצים והן כלפינו באופן אישי. כחברי הוועד המנהל של תנובה מוטלת עלינו החובה לנקוט בכל הצעדים הנדרשים על מנת להבטיח כי התנהגותו הבלתי הולמת של מר גבריאלי תיבחן ותידונו באופן מושכל על ידי כל חברי הוועדה. הניסיון להגביל ולהכשיל את זכותם של הדירקטורים לעיין בדו"ח המפקח הוא חסר ערך. עמדתנו מבוססת אך ורק על עניינים מהותיים, והיא אינה קשורה בשום אופן ל'נוחות' (כפי שנטען על ידי גב' וונג)".
הקיבוצים מציינים את החלטת בית המשפט כי אין להגביל בפני הדירקטוריון את הטיפול בדו"ח.
מברייטפוד נמסר: "אנו מרוצים מהתוצאות העסקיות המעולות שהיו״ר חיים גבריאלי ומנהלי החברה הגיעו אליהן. כבעלת השליטה בתנובה, ברייטפוד מחויבת בניהול אחראי של תהליכים בחברה ובדירקטוריון. אנו מתמקדים בהמשך הובלת החברה לטובת תנובה, הצרכנים, העובדים והספקים".