סגור

פרסום ראשון
בהסכמת המדינה - מתווה קיצור התורנויות צפוי להידחות בחודש

מתווה קיצור התורנויות של הורוביץ וברביבאי צפוי להידחות שוב, אחרי שהמדינה הסכימה להוצאת צו ביניים. "בהיתר במתכונתו הנוכחית נותרו פערים שאינם ניתנים ליישום בעת הזו", נכתב בתגובת המדינה לבית המשפט שצפוי להכריע מחר בסוגיה

מתווה קיצור תורנויות המתמחים של שר הבריאות ניצן הורוביץ ושל שרת הכלכלה אורנה ברביבאי לא ייכנס לתוקף וצפוי להידחות שוב בחודש נוסף.

לפי הודעה שהוציא בית המשפט העליון בתגובה לעתירה שהגישה שירותי בריאות כללית נגד הממשלה (משרד הבריאות, הכלכלה והאוצר), המדינה הסכימה להוציא צו ביניים להיתר (מתווה), ולתת למנכ"ל משרד ראש הממשלה, יאיר פינס, להמשיך את הדיונים של כל המעורבים בעניין בחודש נוסף. מחר צפויים שופטי בג"ץ להכריע בסוגיה.
1 צפייה בגלריה
ניצן הורוביץ הצהרה פתרון על משבר מתמחים דרכים מפה מפת קיצור תורנות תורנויות
ניצן הורוביץ הצהרה פתרון על משבר מתמחים דרכים מפה מפת קיצור תורנות תורנויות
ניצן הורוביץ בהצהרה על פתרון על משבר המתמחים (ארכיון)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

נזכיר כי משרד האוצר התנגד למתווה של הורוביץ, יחד עם ההסתדרות הרפואית, מנהלי כלל בתי החולים בישראל וגם חלק מהמתמחים עצמם המאוגדים בהר"י. כפי שנחשף ב"כלכליסט", לא הושגה הסכמה בדבר ישימות המתווה. "בהיתר, במתכונתו הנוכחית, נותרו פערים שאינם ניתנים ליישום בעת הזו", נכתב בתגובת המדינה לבית המשפט. היום שיגרו מנהלי בתי החולים מכתב בהול, שני במספרו, ובו מפצירים בהורוביץ וברביבאי "לוותר" על יישום מתווה קיצור התורנויות שמקדמים השניים המבוסס על משמרות של 16 שעות (16+2).
"אנו, שמכירים את המערכת על כל רבדיה, חוזרים ומציינים כי המתווה הנוכחי אינו ישים. ללא ההבהרות כפי שביקשנו, כל אמירה כאמור היא חסרת משמעות, ריקה מתוכן וחסרת אחריות ככל שנוגע לאיכות ובטיחות הטיפול הרפואי שיינתן בתנאים האלו", כותבים ראשי מערך האשפוז הישראלי, אלו שאמורים להיות מושפעים מהתיקון ולנהל את האירוע הזה.
המכתב, עליו חתומים כל מנהלי בתי החולים, שוגר אתמול בתגובה למכתב ששיגרו הורוביץ וברביבאי ליועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה, ובו הם מתעקשים להוציא אל הפועל את המתווה בצורה של חתימה על צו האוסר על עבודה של יותר מ-24 שעות.
נזכיר כי בתחילת החודש הגישה שירותי בריאות כללית, הבעלים של שליש ממערך האשפוז בישראל, עתירה לבג"ץ בבקשה להוציא צו ביניים ולעצור את יישום הצו שהיה מתוכנן ל-1 באפריל. שופטי בג"ץ שלחו את כל הצדדים לנהל מו"מ, ומחר (ד') הם צפויים לחזור לבית המשפט ולעדכן על התקדמות המו"מ. אלא שכאמור במשרדי הבריאות והכלכלה הבינו כי לא ניתן להתקדם על רקע אין-ספור ההתנגדויות של רוב השחקנים במערכת הבריאות.