סגור
בריאות בארגונים חדש דף כתבה

ספורט במקום סיגריות: כך שומרים בתעשייה האווירית על אורח חיים בריא

התעשייה האווירית שואפת להצטיין לא רק בתחומי העיסוק שלה, אלא ליישר קו עם הארגונים הגדולים בעולם בדאגה לבריאות העובדים. הפחתה של מזון לא בריא, נבחרות וחוגי ספורט והדרכות ייעודיות הם רק חלק מהאמצעים שמובילים למטרה

נוסדה: 1953
מס׳ עובדים: כ-15 אלף
מס׳ סניפים/מרכזים: 7
החל מינואר הקרוב, יתרגלו 15 אלף עובדי התעשייה האווירית למציאות בריאה יותר מבעבר. יוזמה חדשה של החברה הגדולה בישראל בתחום תעשיות הביטחון, התעופה והחלל, מגדירה את 2022 כשנת הבריאות בארגון. במסגרת היוזמה, יופחתו משמעותית מנות ומרכיבים לא בריאותיים מחדרי האוכל, ואת מקומם יתפסו חלופות בריאות הרבה יותר. כל זאת בהמשך למדיניות אורח חיים בריא עקבית מהשנים האחרונות, במסגרתה הופסקה מכירת הסיגריות במרכזי התעשייה האווירית. במקום זה החלה החברה במכירת ציוד ספורט כמו שעונים ובגדי ריצה לעובדים.
״נושא שתמיד היה מאוד קרוב לליבנו הוא בטיחות בעבודה״, אומר ברק שטרוזברג, סמנכ"ל ההון האנושי בתעשייה האווירית. ״האבולוציה של זה היא חיבור לחיים שסביב העבודה ולנושאים ה׳רכים׳ יותר שקשורים לחיי העובדים: מיינדפולנס, פעולות לעידוד של איזון עבודה-בית בריא, סדנאות להתמודדות עם לחצים ועוד. אנחנו רוצים לאפשר לעובדים שלנו לקיים חיים בריאים ומאוזנים. הקורונה מן הסתם האיצה את התהליכים, אבל התוכנית שלנו הייתה מתרחשת גם בלעדיה״.
2 צפייה בגלריה
ברק שטרוזברג, סמנכ"ל ההון האנושי בתעשייה האווירית
ברק שטרוזברג, סמנכ"ל ההון האנושי בתעשייה האווירית
ברק שטרוזברג, סמנכ"ל ההון האנושי בתעשייה האווירית
(צילום: אלון רון, התעשייה האווירית)
כדורגל, ברידג׳ ואפילו שחמט
כמעט 70 שנה חלפו מאז ששמעון פרס הגה את הרעיון שיוביל להקמתה של התעשייה האווירית. כיום היא מהווה את החברה התעשייתית-ביטחונית הגדולה בישראל, עם היקף מכירות של כ-4 מיליארד דולר בשנה. עובדי החברה מפוזרים על פני ארבעה אתרים מרכזיים ברחבי ישראל ושלושה אתרים קטנים. לדברי שטרוזברג, נושא אורח החיים הבריא הוא חלק מחשיבה כוללת של החברה, במטרה ליישר קו עם הארגונים הגדולים והמתקדמים בעולם גם בתחום הדאגה לעובדים.
בכל אחד מהמרכזים המרכזיים של החברה פועל חדר כושר, המנוהל על ידי חברות מובילות בתחום, ובהן הולמס פלייס. בחדרי הכושר מתקיימים חוגים מגוונים כמו פילאטיס ויוגה, לרווחת העובדים. מי שמחפשים אדרנלין ותהילה גדולים יותר, יכולים להצטרף לאחת מקבוצות הספורט התחרותיות של החברה בליגות למקומות עבודה. מלבד המובנות מאליהן כמו קבוצות הכדורגל, הכדורסל, הריצה והשחייה, מפעילה התעשייה האווירית גם נבחרות ברידג׳, שחמט וטניס שולחן. מי שכל אלה לא מספיקים להם, יכולים להצטרף לפעילויות ספורט ייעודיות בדמות רכיבה על אופניים, צליחת הכינרת, שייט ואפילו דיג.
אחת לתקופה נערך משחק ראווה של קבוצה הכדורגל במטרה להעלות נושאים חשובים לסדר היום. לאחרונה משחק שכזה הוקדש למאבק באלימות נגד נשים.
2 צפייה בגלריה
תמונה מתוך משחק כדורגל נהנהלה-ארגון העובדים
תמונה מתוך משחק כדורגל נהנהלה-ארגון העובדים
תמונה מתוך משחק כדורגל נהנהלה-ארגון העובדים
(אלון רון, התעשייה האווירית)
עובדי התעשייה האווירית זכאים לבדיקת סקר שנתית בכל אחד מהמרכזים השונים, כדי לקבל תמונת מצב בריאותית מלאה. אחת לשנתיים עורכת החברה סקר מקיף בקרב העובדים, כדי להבין מה הם הנושאים הבוערים והחשובים, ומעדכנת את התוכנית הבריאותית בהתאם. ארגון העובדים הוא שותף מלא לתכנון וביצוע התוכניות השונות, והקשר עמו מאפשר לחברה להעניק לעובדים טיפולים, הדרכות ומתקנים בהתאם לצורך ולזמינות.
״את המחויבות שלנו לבריאות העובדים ראו בצורה הטובה ביותר בזמן הקורונה״, מסביר שטרוזברג. ״היינו החברה הראשונה בישראל שחיסנה את העובדים שלה. התגובות שקיבלנו וההוקרה מהעובדים היו התמורה הכי טובה שהיינו יכולים לקבל״. כעת מקווים בחברה שפעילויות שנת הבריאות המתקרבת, יביאו לתגובות ולהשתתפות גדולים לא פחות. ״הרעיון הוא לדבר בגובה העיניים, לא לכפות על אנשים את היוזמות האלה אלא לרתום אותם. ברגע שאנשים מוצאים עניין וערך באורח חיים בריא, הם מוצאים לעצמם את הנישה שמתאימה להם״.
הכתבה מתפרסמת במסגרת פרויקט מיוחד של כלכליסט וקבוצת "מובמנט". במסגרת הפרויקט נסקר את החברות והארגונים המובילים בקידום אורח חיים בריא בישראל.