סגור
בית ספר כיתה תלמידים
(ארכיון) (צילום: יריב כץ)

ארגון המזוהה עם ערכי קהלת קורא למורים לשבור שביתה

ברקע השביתה שמתוכננת לשבש את תחילת שנת הלימודים, בארגון "מורים מובילים שינוי" קוראים למורים להגיע לבתי הספר כרגיל: "השביתה תפגע בכם באופן קשה"

ארגון "מורים מובילים שינוי" המזוהה עם ערכי פורום קהלת קורא למורי התיכונים לשבור שביתה ואף לפרוש מארגון המורים העל יסודיים. הארגון פרסם מדריך להפרת השביתה וטופס חתימה על כוונה לשבור אותה שיש להעביר למעסיק.
כמה ימים לפני תחילת שנת הלימודים, ועדיין לא ברור אם היא תיפתח כסדרה. לא פחות מארבע שביתות מאיימות על המערכת: מורים בתיכונים, בתי הספר בחברה הערבית, מסגרות החינוך המשלים של החינוך המיוחד ומורי היל"ה לנוער בסיכון.
ארגון "מורים מובילים שינוי" בראשות טל לוריא קורא לקידום מערכת החינוך "באמצעות הטמעת מאפיינים של שוק חופשי ותחרות". בין המטרות שהוא תומך בהן - גמישות בהעסקת מורים שמשמעותה אפשרות פיטורים, חוזים אישיים ושכר שונה. בעבר הוא ניהל מאבק גם נגד שביתה של הסתדרות המורים.
לפי הודעת הארגון, "אנו קוראים לאותם מורים - שלחו מייל למנהל והגיעו לבתי הספר. מורים חברי ארגון המורים – אם אינכם מעוניינים לשבות, אנו ממליצים לכם לעזוב את ארגון המורים ולהגיע לבתי הספר".
הארגון הביע תקווה שהסכם השכר החדש כשיושג יכלול העסקה גמישה, כלומר חוזים אישיים ואפשרות פיטורים "לצד הכרה באיכות המורים כמאפיין חשוב בתגמול".
לטענת הארגון, "השביתה הקרֵבה ובאה של ארגון המורים עתידה לפגוע במורים בצורה קשה: מורים שישבתו לא יקבלו שכר על ימי השביתה וככל שהשביתה תתמשך – הפגיעה הכלכלית תלך ותעמיק.
"ארגון המורים איננו מסוגל לפצות את כל המורים על ימי השביתה והוא אף הפציר בהם לחפש עבודות חלופיות, עד כמה שפעולה זו נשמעת מופרכת ומנותקת מהמציאות".
עוד נכתב כי "ישנם מורים רבים שאינם חברי ארגון המורים (אף על פי שהם מיוצגים על ידו בעל כורחם) והם אינם מעוניינים לשבות. הם רוצים להמשיך להגיע לבתי הספר ולקבל את שכרם. חלקם עושים זאת מפאת הטִרדה הכלכלית; חלקם משום שהם מאמינים שארגון המורים איננו פועל למען העלאת איכות מערכת החינוך וממשיך לעודד בינוניות והעסקה לקויה וקשיחה".