הופסקה שביתת עובדי המינהל והמשק בבתי החולים
הופסקה שביתת עובדי המינהל והמשק בבתי החולים
אחרי שלושה ימים שהזבל נערם במסדרונות ומטופלים רבים לא עודכנו על ביטול תורים, בתום הפגישה בין שר הבריאות ניצן הורוביץ עם נציגי העובדים הוחלט להקפיא את השביתה לחודש וחצי עד להשגת הבנות מול משרד האוצר
שביתת עובדי המנהלה והמשק (מנמ"ש) בבתי החולים, שנפתחה ביום שני, תיפסק עד להשגת הבנות מול משרד האוצר, כך נודע הערב ל-ynet. ההחלטה התקבלה בעקבות פגישה בין נציגי ועד העובדים עם שר הבריאות ניצן הורוביץ שהסתיימה לפני זמן קצר. לפי ההסכם שהושג, הקפאת השביתה תימשך 45 ימים.
קודם לכן נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ, הורה למנהלי בתי החולים הממשלתיים לא לפטר את עובדי המנמ"ש שהתווספו בגלל משבר הקורונה.
"בהמשך לשיח שהתנהל בימים האחרונים בנושא המשך העסקת עובדי מנהלה ומשק שנקלטו בתקני הקורונה הזמניים, הריני מנחה לא לפטר עובדים אלו עד לדיוני התקציב בממשלה", כתב הרשקוביץ במכתב ששיגר. "הנחייתי זו היא בתיאום עם הממונה על התקציבים במשרד האוצר". המשמעות היא שהעובדים האלו ימשיכו להיות מתוקצבים.
עובדי המנהלה והמשק בבתי החולים, העובדים החלשים ביותר במערכת, שובתים בשל שלוש עילות עיקריות. הראשונה, הם מלינים על עומסי עבודה חריגים בשל מחסור בתקנים, לדבריהם עקב פיטורים של 200 עובדים (אותם 200 תקנים שהתווספו בגלל משבר הקורונה); שנית, הם מקבלים שכר הנמוך ב־10% ממקביליהם בבתי החולים של הכללית; שלישית, לוח התפקוד שלהם (הגדרת התפקידים הקובעים את הדרגות, מהם נגזר השכר ושאר תנאי העסקה) המיושן, שחוגג בימים אלו 25 שנה, הביא לכך שהעובדים מועסקים בדרגות מאוד נמוכות ותנאי העסקתם בהתאם לכך.
אלא שבהסתדרות הבהירו כי המהלך של הרשקוביץ, שמתואם עם אגף התקציבים - אינו פותר את הבעיה, ולא רק שהשביתה תימשך, אלא יצטרפו סקטורים חדשים: עובדי המעבדות ועובדי מקצועות הבריאות (דיאטנים, פיזיותרפיסטים, מרפאים בעיסוק וקלינאי תקשורת) יצטרפו ביום ראשון הקרוב לשביתה – שכבר כוללת גם את עובדי משרד הבריאות ולשכות הבריאות.
במשרד האוצר מסרו שלשום בתגובה לשביתת עובדי המנמ"ש כי "על מנת לסייע להתמודדות הממשלתית עם התפרצות הקורונה, החליטו הממשלה והכנסת על הגדלה ייעודית של ההוצאה הממשלתית לצורך ההתמודדות עם הקורונה ("קופסאות הקורונה"). במסגרת הקופסאות הייעודיות נוספו בחודש יולי 2020 תקנים זמניים וייעודים לתגבור בתי החולים להתמודדות עם הקורונה. בזכות פעילותה של מערכת הבריאות למיגור התחלואה, ובפרט הצלחת מבצע החיסונים - הצורך שלשמו ניתנו תקנים אלו והמסלול החוקי בו הם תוקצבו איננו רלוונטי עוד. כמקובל, במסגרת דיוני התקציב יתקיים גם דיון בנוגע לתגבור קבוע של מערכת הבריאות".
מוקדם יותר התריע פורום מנהלי בתי החולים הציבוריים בפני משרד האוצר על סכנה לקריסה מידית. לדבריהם, "ההסכם עליו חתמנו אינו ממומש. אין פתרון לשנה הבאה, אין לנו יכולת לשלם לספקים, ונשאר לנו חמצן למספר שבועות בלבד לפני קריסה".
הפורום מורכב מבתי החולים הציבוריים-העצמאיים (שאינם בבעלות ממשלתית וגם לא של הכללית): שערי צדק והדסה בירושלים, לניאדו בנתניה, מעייני הישועה בבני ברק, בי"ח האנגלי בנצרת, המשפחה הקדושה (האיטלקי) וסנט וינסנט דה פול (הצרפתי) בנצרת.
הוא התריע על בעיות תזרים קשות, היעדר פתרון לשנה הבאה ואי מימוש ההסכם הזמני שנחתם עם האוצר, כאשר עשרות מיליוני שקלים, אותם התחייב משרד האוצר להעביר לבתי החולים, לא הועברו.