סגור
יו"ר טופ גאם חגי שטדלר
שטדלר. "המחאה מצילה את המשק" (דנה פרידלנדר)

ראיון
יו"ר טופ גאם: "בזכות המחאה דירוג האשראי של ישראל לא ירד"

חגי שטדלר, יו"ר חברת תוספי התזונה הציבורית, ממובילי המחאה של חובשי הכיפות נגד ההפיכה המשטרית, טוען כי "המשק בעצירה, המחאה מצילה אותו. היא תקוות המשקיעים"

"אם לא הייתה מחאה היינו במצב הרבה יותר גרוע מבחינה כלכלית. המחאה נותנת למשקיעים את התקווה שזה לא ילך יותר אחורה. בהפוך על הפוך על כך שכביכול המחאה פוגעת בכלכלה הרי שהיא דווקא מצילה את המשק. בזכות המחאה דירוג האשראי של ישראל לא ירד כי יש אמונה שהמחאה תעצור זה. זאת גם התחושה של הלקוחות שלנו בחו"ל. אנחנו מספרים להם שיש מחאה ושהציבור לא נותן לזה לקרות ושזאת התקווה שלנו, וגם שלהם", אומר היום (א') בשיחה עם "כלכליסט" חגי שטדלר, יו"ר טופ גאם, שעוסקת בייצור תוספי תזונה בצורת סוכריות גומי, השותף גם בקרן ההשקעות הפרטית AP פרטנרס.
שטדלר הוא דתי-לאומי, ונחשב לאחד ממובילי קבוצה של חובשי כיפות שלוקחים חלק במחאה נגד מהלכי הממשלה להפיכה משטרית. הקבוצה מונה אלפי פעילים שמשתתפים בהפגנות נגד ההפיכה בקפלן ובשאר הארץ.
לדבריו, "אנחנו לא באירוע שאפשר להאשים בו מישהו שמגזים באשר למשמעויותיו. העסק פה בקריסה טוטלית מבחינה כלכלית, המשק בעצירה, ויש אנשים שעדיין מתווכחים איתי על זה, טוענים שזאת ראיית שחורות. השוק גועש. במצבים כאלה יציבות היא הכרח. היא יוצרת ודאות ויכולת לפעול בצורה מיטבית. רמת הוודאות פוחתת ורמת הסיכון עולה".
ברקע ההתגייסות שלו למחאה, ולהיותו דמות מובילה בה, שטדלר עדיין צריך למכור לעולם סוכריות. את 2022 טופ גאם סיימה עם צמיחה של 33%, והכנסותיה הסתכמו ב-44 מיליון דולר. לקראת מימוש תוכניות החדירה שלה לשוק הפארמה העולמי, היא השלימה היום (א') עסקה צרת היקפים של כ-3.5 מיליון שקל, שמהווה עבורה ציון דרך והפיכת פארמאיטבי (Pharm It Be) של ד"ר יבגניה לוזינסקי לחברה-בת שלה.
לפי טופ-גאם, החברה שהיא רוכשת מד"ר לוזינסקי מספקת שירותי מעבדה מתקדמים ומשמשת זרוע לפיתוח תרופות לחברות ישראליות ובינלאומיות לפי הסמכה של ה-FDA. המעבדה בשירות טופ גאם אמורה לחזק את פעילות הפיתוח שלה, ובין השאר להקל על כניסתה לשווקים חדשים בקווי מוצרים שונים. כחלק מתוכנית זו היא נמצאת בימים אלה בעיצומה של הרחבת כושר הייצור שלה בשדרות תוך השקעה של כ-90 מיליון שקל בבניית מפעל חדש.
ד"ר לוזינסקי תשמש בתפקיד סמנכ"לית המחקר והפיתוח של החברה, ותקבל אופציות לרכישה של חצי אחוז מההון המונפק של מניות טופ גאם שצפויות להבשיל במספר מנות עד סוף 2026, לפי מחיר מימוש שמשקף לחברה שווי של 700 מיליון שקל. כיום היא נסחרת בתל אביב לפי שווי של 660 מיליון שקל.
טופ גאם מעסיקה כ-150 עובדים, ועם פתיחת המפעל החדש שלה צפויה לקלוט עשרות עובדים נוספים. בנוסף לסיכונים בשווקים והפגיעה האנושה בכלכלה ממהלכי החקיקה להחלשת מערכת המשפט, בהיותה חברה שפועלת ומייצרת בשדרות, טופ גאם גם חשופה לאיומים שעולים מקרבתה לרצועת עזה.
לדברי שטדלר, "אני מוצא את עצמי נדרש להרגיע, להסביר ולהראות ללקוחות שישראל לא הפכה להיות מדינה כשאר המדינות השכנות שלנו, והיא עדיין אותה מדינת סטארט-אפ ניישן שכולם אוהבים לעבוד בה, וזה הולך ונהיה קשה. אני מקווה שמקבלי ההחלטות למעלה יתחילו להבין שהם לא משחקים פה רק בחיי אדם, אלא גם בעתיד של הילדים של כולנו. שיתחילו למצוא פה את הדרך לחיים משותפים במדינה יהודית ודמוקרטית. אנחנו באירוע לא פשוט בכלל".