סגור
מליאה מליאת הכנסת כנסת דיון לקראת הצבעה על ביטול עילת הסבירות המהפכה המשפטית

בג"ץ סירב לבקשת הממשלה: הדיון על ביטול עילת הסבירות לא יידחה

על פי החלטת שופטי בית המשפט העליון, הדיון בביטול חוק עילת הסבירות יתקיים כמתוכנן ב-12בספטמבר, בהרכב של 15 שופטים. בקשתו של עו"ד אילן בומבך, המייצג את הממשלה, לדחות את הדיון ואת מתן התשובות לעתירות לא התקבלה

שופטי בית המשפט העליון דחו היום (שלישי) את בקשת עורך הדין אילן בומבך, מי שייצג את הממשלה בעתירות על ביטול חוק עילת הסבירות בעליון, לדחות ב-21 ימים לפחות את מועד הדיון שאמור להתקיים ב-12 בספטמבר, בהרכב של כל 15 שופטי בית המשפט העליון.
בומבך ביקש בנוסף, בשם ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר המשפטים יריב לוין, לדחות את עצם מתן תשובת הממשלה לעתירות. בקשה זו כן התקבלה על ידי בג"ץ, שקבע כי מלבד היועמ"שית - שתצטרך למסור את תגובתה לעתירות עד 3 בספטמבר - היתר יוכלו למסור את עמדתם ב-6 בספטמבר.
מהבקשה שהגיש עו"ד בומבך עולה כי היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה - שמתנגדת לביטול עילת הסבירות ובשל כך איפשרה לממשלה ייצוג פרט - מתנגדת לדחייה, אולם הסכימה שבית המשפט ישקול "ארכה קצרה" במתן תשובת הממשלה. בייעוץ המשפטי של הכנסת לא הביעו התנגדות, אך לפי המסמך שהגיש בומבך הותירו את הבקשה "לשיקול דעתו של בית המשפט". העותרים הודיעו כי הם מתנגדים לדחייה. "העתירות מערבות עניינים היסטוריים, תורת-משפטיים ודוקטרינריים בהיקף עצום וככל הנראה חסר תקדים בהיסטוריה של בית המשפט הגבוה לצדק ושל הרשויות האחרות", נכתב בבקשה שהגיש בומבך לבית המשפט.
הוא הוסיף: "תצהיר התשובה הנדרש ממוען ללא פחות מ-8 עתירות. מדובר בהיקף רחב של טיעונים ובכמות עמודים וחומרים נרחבת מאוד. על כך נוסיף כי השלכות תוצאות ההליך הן הרות גורל, ומרחיקות לכת".
עוד לפני הגשת הבקשה הרשמית, הודיע שלשום עו"ד בומבך על כוונתו לעשות זאת ואמר בשיחה עם ynet: "מדובר במענה להרבה מאוד עתירות שהוגשו, ולפי הצו על תנאי צריך להתייחס לטענות בכולן", לדבריו, "צריך לערוך מחקר השוואתי מקיף מה קורה במדינות אחרות. נדרש טיפול יסודי ומקיף ולכן נבקש את הדחייה".
בבקשה דרש עו"ד בובמך לשנות גם את הצו על תנאי שבו נדרשת הממשלה להשיב לעתירות ב-3 בספטמבר, ולא רק לדחות את מועד התשובה הזה אלא גם לקבוע שזו תינתן אחרי התשובה הנפרדת של היועמ"שית גלי בהרב-מיארה - שמתנגדת לביטול עילת הסבירות - ואמורה להגיש אותה גם היא ב-3 בספטמבר. הבקשה כאמור התקבלה והממשלה תוכל למסור את תגובתה עד שלושה ימים לאחר בהרב-מיארה.