סגור
מגזין נשים 2.7.18 שוויון יושג יפעת ביטון
פרופ' יפעת ביטון (צילום: תומי הרפז)

פרופ' יפעת ביטון מונתה ליו"ר ועד ראשי המכללות

ביטון המכהנת כנשיאת אחוה תחליף את נשיאת עזריאלי - פרופ' רוזה אזהרי כיו"ר הוועד המאגד את 23 המכללות האקדמיות הציבוריות בישראל, במסגרתו פועלים המוסדות לגיבוש מדיניות וקידום אינטרסים משותפים. בעשור הקודם היתה ביטון מועמדת בולטת לעליון אבל לא נבחרה

נשיאת המכללה האקדמית אחוה, הפרופ' למשפטים יפעת ביטון נבחרה לתפקיד יו"ר ועד ראשי המכללות האקדמיות הציבוריות (ור"מ). ביטון תחליף בתפקיד את נשיאת המכללה האקדמית להנדסה עזריאלי בירושלים פרופ' רוזה אזהרי. ועד ראשי המכללות האקדמיות הציבוריות הוא ארגון הגג של 23 המכללות האקדמיות הציבוריות בישראל, במסגרתו פועלים המוסדות לגיבוש מדיניות וקידום אינטרסים משותפים.
פרופ' ביטון, משפטנית בכירה ומומחית לשוויון, היא בוגרת שלושה תארי משפטים של האוניברסיטה העברית בירושלים (מסלול ישיר לדוקטורט) ובוגרת תואר שני נוסף בהצטיינות יתרה במשפטים מאוניברסיטת ייל (Yale University), כמו כן שימשה חוקרת-אורחת באוניברסיטת הרווארד. בשנים 2019-2018, שימשה כחברת המועצה המנהלית של בנק ישראל ויו"ר ועדת הביקורת.
בשנים 2016 ו-2017 נמנתה פרופ' ביטון, 52, על רשימת המועמדים הסופית לשיפוט בבית המשפט העליון. למרות כישוריה המוסכמים לתפקיד, וכן העובדה שהיא אישה ממוצא מזרחי וממילא היתה תורמת מאוד לגיוון בבית המשפט, לא נבחרה. זאת, כנראה בגלל גילה הצעיר שהיה מבטיח לה את הנשיאות לפי עיקרון הסניורטי.
בניגוד לוועד ראשי האוניברסיטאות, ועד ראשי המכללות לא נקט עד כה עמדה בנושא ההפיכה המשטרית. לא ברור אם הדבר ישתנה בעקבות בחירת משפטנית בכירה כמו ביטון לעמוד בראשה. ביטון עצמה לא הרבתה להתראיין בנושא. היא הביעה תמיכה בהידברות ופשרה, אבל תקפה בחריפות את ביטול עילת הסבירות שלדבריה יפגע מאוד בפריפריה ובחלשים.