למרות חוסר הניסיון: שר הרווחה חתם על מינוי יובל אלבשן למנכ"ל הביטוח הלאומי
למרות חוסר הניסיון: שר הרווחה חתם על מינוי יובל אלבשן למנכ"ל הביטוח הלאומי
המינוי אינו סופי וצריך עוד לעבור בחינה בוועדה לבדיקת מינויים בחברות הממשלתיות. בפני ועדת האיתור נטען כי אלבשן אינו המועמד הראוי מאחר שלא ניהל גופים גדולים, ועל כן אינו עונה על הקריטריונים שהציבה. הוועדה החליטה להמליץ על אלבשן לאחר שהגיעה למסקנה כי הניסיון שצבר בתפקידים שונים עונה מבחינתה על הדרישות
שר הרווחה והביטחון החברתי מאיר כהן בחר בפרופ' יובל אלבשן למנכ"ל הבא של המוסד לביטוח לאומי. ל"כלכליסט" נודע כי הבוקר (א') חתם השר על המינוי לאחר ששמו נמסר בידי ועדת האיתור.
אלבשן יצטרך לעבור משוכה משמעותית של אישור בוועדת גילאור – הוועדה לבדיקת מינויים בחברות הממשלתיות. ועדת האיתור, שהוקמה לתפקיד לפני כניסתו של שפיגלר, דרשה ניסיון ניהולי של שמונה שנים לפחות, ובהן חמש שנים של ניסיון ניהולי בכיר. בפני הוועדה הובאו טיעונים כי אלבשן לא עומד בקריטריון זה מאחר שלא ניהל גופים גדולים.
הוועדה בחרה להמליץ על אלבשן מול שני מועמדים אחרים. המועמד הראשון הוא ראובן קפלן, ששימש כמנכ"ל בית ההשקעות פסגות במשך תקופה קצרה של 15 חודשים בלבד, ולפני כן שימש ארבע שנים כמנכ"ל עמידר. קפלן הוא גם בנו של אביגדור קפלן, ששימש בעבר כמנכ"ל משרד הרווחה. מועמדת נוספת היתה יעל מבורך, ששימשה במשך שנתיים כמנכ"לית המשרד לשוויון חברתי.
הוועדה החליטה להמליץ על אלבשן לאחר שדנה בנושא חוסר הניסיון והגיעה למסקנה כי הניסיון שצבר - כיו"ר הקרן למפעלי שיקום, כמנהל רשת מרכזי הזכויות של עמותת "ידיד" וכדיקן שמנהל את הפקולטה מהגדולות בארץ במכללה האקדמית אונו - עונה מבחינתה על הדרישות. בפני הוועדה הובאו גם המלצות של בכירים במשק ובשירות הציבורי שהתייחסו לניסיון הניהולי.
השר כהן מיש עתיד הופיע בפני הוועדה ואמר שלפי תפיסתו הביטוח הלאומי אינו מסלקה של האוצר שצריכה מנהל פיננסי אלא בדיוק להפך, והקורונה הוכיחה זאת. לכן ביקש שיאתרו מנהל שבא עם קבלות וניסיון מוכח מהתחום החברתי.
אלבשן הוא בעל ניסיון של 30 שנה בתחום הביטחון החברתי. הוא ייסד וניהל ארגונים חברתיים שונים, וכתב ספרים ומאמרים רבים בנושא ואף ליווה כיועץ מטעם ארגונים בינלאומיים הקמת מערכי ביטחון סוציאלי במדינות מתחדשות במזרח אירופה ובאסיה. בשנים האחרונות ניהל אלבשן את הפקולטה למשפטים בקריה האקדמית אונו, והנגיש אותה לחרדים, לערביי מזרח ירושלים וליוצאי אתיופיה.