סגור

כלכליסט טק
ועדת הפנים אישרה: ניתן יהיה להציב אנטנות סלולר קטנות ללא היתר

הרפורמה, הכלולה בחוק ההסדרים, צפויה לאפשר פריסה מואצת של תשתיות סלולריות מתקדמות. שר התקשורת יועז הנדל: "אנחנו מעלים את המחויבות של החברות לכיסוי קליטה סלולרית מ-75% ל-95%"

ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת אישרה הבוקר את רפורמת הקליטה הסלולרית כחלק מפרק התקשורת בחוק ההסדרים שהוגש לכנסת. לפי הרפורמה שאושרה, יינתן פטור מהיתר בנייה לאתרי סלולר זעירים (עד 6 מטרים) – המשמעות היא שהחברות יוכלו להקים מיקרו אנטנות של הדור החמישי כדי לייצר פריסה רחבה של הרשת באמצעות מסלול ירוק שבו יתחייבו לשמור על הנחיות קרינה והנחיות נופיות. עבור אנטנות גדולות יותר (המסלול האדום), יהיה צורך לקבל היתר של הוועדה לתכנון תשתיות לאומיות (הות"ל).
הרפורמה צפויה להפחית בירוקרטיה וחסמים ולאפשר פריסה מואצת של תשתיות סלולריות מתקדמות באזורים ללא קליטה.
בעוד שבמשרד התקשורת ובחברות הסלולר מעוניינים להקים כמה שיותר אנטנות, הם נתקלים בהתנגדות עזה בנושא מצד תושבים. במשרד התקשורת חוששים מחוסר היכולת של החברות למצוא מיקומים חדשים לאנטנות הדור החמישי ולעיכוב משמעותי בפריסת הרשת, כזה שיתווסף לעיכובים קודמים שהובילו את ישראל להידרדר למקום ה־60 בעולם בלבד במהירות הרשת הסלולרית.

1 צפייה בגלריה
אנטנה סלולרית
אנטנה סלולרית
אנטנה סלולרית
(צילום: shutterstock)
במשרד התקשורת ציינו היום כי פריסה של יותר מתקני שידור תביא להפחתת רמות החשיפה לקרינה ותעלה בקנה אחד עם מדיניות משרד התקשורת לפריסת רשתות מתקדמות ואיכותיות, כתשתית חיונית קריטית לעבודה מרחוק, חינוך, תחבורה, תעשייה ועוד.
שר התקשורת יועז הנדל ציין בפני הוועדה כי "הרפורמה בסלולר היתה מצוינת, היא הורידה לנו את המחירים והגדילה תחרות לצרכן. אך עם זאת חברות התקשורת הפסיקו במקביל להשקיע בתשתיות תקשורת חדשות וכך הדרדרנו במדד העולמי ואזורים שלמים נותרו ללא קליטה, כששני המגזרים שנפגעו הכי הרבה הם המגזר החרדי והערבי.
"כדי לפתור זאת, אנחנו מעלים את המחויבות של החברות לכיסוי קליטה סלולרית מ-75% ל-95%, מייצרים מסלול מהיר להצבת אנטנות, ובמהלך משלים אנחנו גורטים את דור 2 ודור 3. הרפורמה תיתן פתרונות למצוקת הכיסוי של האזרחים בכל מקום בארץ", הוסיף.
מנכ"לית משרד התקשורת, לירן אבישר בן-חורין, שעמדה בראש הוועדה הבין משרדית שהובילה את הרפורמה, הוסיפה כי "תשתיות הסלולר בישראל נמצאות כבר שנים בפיגור משמעותי אל מול הביקוש הגובר לשימושים שונים המבוססים על תקשורת סלולרית. פריסה רחבה של תשתיות סלולר מתקדמות תקטין את המרחק בין המכשירים לאנטנות ותפחית את הקרינה הנפלטת מהמכשיר הסלולרי. עברנו עוד שלב משמעותי היום ואנחנו מקדמים במהירות את פריסת טכנולוגיית הדור החמישי בישראל".