הגשת המועמדות לדירקטוריון בנק הפועלים נפתחה
הגשת המועמדות לדירקטוריון בנק הפועלים נפתחה
בבנק ייבחרו שלושה דירקטורים - שניים מתוכם חיצוניים - עם סיום כהונתם של רונית אברמזון, דליה לב וישראל טראו; באסיפה הכללית יצטרכו לבחור לפחות אישה אחת, כדי לשמור על ייצוג נשי של 30% בדירקטוריון
הוועדה הציבורית למינוי דירקטורים מודיעה לציבור על האפשרות להגיש מועמדות לדירקטור בבנק הפועלים.
באסיפה הכללית של הבנק שתיערך במהלך 2023 ייבחרו שלושה דירקטורים: שניים חיצוניים ואחד שאינו חיצוני.
מעבר לרשימת הכישורים הנדרשים כגון מומחיות חשבונאית ופיננסית או ניסיון בנקאי, עסקי, ניהולי או אקדמי, בבנק מודיעים כי הוועדה "תיתן את דעתה גם לצורך לחזק שוויון הזדמנויות במגזרי האוכלוסייה השווים בחברה, ולקיים יחסיות הולמת בין נשים לגברים בהרכב הדירקטוריון".
בבנק מכהנים עשרה דירקטורים, מתוכם ארבע נשים, ששתיים מתוכן יסיימו כהונה שנייה כדירקטוריות חיצוניות במהלך 2024: רונית אברמזון רוקח ודליה לב. הדירקטור שאינו חיצוני שמסיים את כהונתו הוא ישראל טראו, שזו לו כהונתו הראשונה. כהונת כל דירקטור נמשכת שלוש שנים, וכל דירקטור יכול להיבחר עד שלוש פעמים. עדיין לא ברור האם שלושת הדירקטורים שכהונתם מסתיימת יתמודדו לכהונה נוספת.
לפני כשנה, במאי 2022, אישר דירקטוריון הבנק מדיניות לגיוון הרכב הדירקטוריון לפיה במסגרת השיקולים להרכב הדירקטוריון ישאף הדירקטוריון לכך שהרכבו יכלול לפחות 40% מאוכלוסיות המיוצגות בחסר בתפקידים עסקיים בכירים, ביניהם נשים, מיעוטים אתניים וחרדים, וכן ישמור על גיוון מגדרי של 30% לפחות. כלומר, כדי שהדירקטוריון ישמור על רף הייצוג, לפחות אישה אחת חייבת להיבחר מתוך שלושת המקומות שמתפנים.
כפי שדווח לאחרונה בכלכליסט, גם בקול הקורא לאיתור מועמדים לדירקטוריון בנק לאומי הובהרה חשיבות הגיוון המגדרי, ולמרות זאת ברשימת המועמדים הסופית המונה חמישה אנשים נכללה אישה אחת בלבד - עו"ד אסתר דויטש.
הוועדה הציבורית למינוי דירקטורים ממונה על ידי נגיד בנק ישראל ופועלת למינוי דירקטורים בבנקים ללא גרעין שליטה - כיום הפועלים, לאומי ודיסקונט. בראשה עומד שופט בדימוס, כיום השופט דוד חשין.