ביהמ"ש אישר הקפאת הליכים ומינה נאמן לחברת ההסעדה שולץ
ביהמ"ש אישר הקפאת הליכים ומינה נאמן לחברת ההסעדה שולץ
השופט חגי ברנר נעתר לבקשת חברת ההסעדה ומינה את עו"ד אבנר כהן לנאמן וכן הוציא צווים זמניים שמשמעותם מתן הגנה לחברה מפני נושיה. חובות החברה לנושיה עומדים על כ-60 מיליון שקל ויש לה גם חוב כלפי הבעלים של כ-40 מיליון שקל
שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב חגי ברנר אישר היום (ה') הקפאת הליכים לחברת ההסעדה שולץ ומינה את עו"ד אבנר כהן כנאמן החברה - שינהל מעתה את החברה בפועל. זאת לאחר שהחברה הגישה מוקדם יותר היום לבית המשפט בקשה לצו פתיחת הליכים (צו הקפאת הליכים), כפי שהורה לה לעשות אתמול השופט, וביקשה למנות לה נאמן. השופט נעתר לבקשה והוציא צווים זמניים שמשמעותם מתן הגנה לחברה מפני נושיה.
מוקדם יותר היום מינה ברנר את כהן לבעל תפקיד בחברה עד יום שני הקרוב, ובכך נעתר לממונה על חדלות פירעון שציינה באמצעות עו"ד שרון קשפיץ, כי ראוי למנות לחברה בעל תפקיד לתקופת עיכוב ההליכים עד יום שני. הממונה הציעה חמישה מועמדים והשופט בחר בעו"ד אבנר כהן שהינו מומחה בתחום חדלות הפירעון.
אתמול דחה השופט ברנר את בקשת חברת שולץ לעיכוב הליכים. יחד עם זאת החליט לתת צו עיכוב הליכים ארעי וקצוב בזמן שיעמוד בתוקפו עד ל-15 בנובמבר. מתן הצו הארעי ניתן מאחר והשופט רצה למנוע את קריסת החברה. השופט קבע כי "ברי לכל בר דעת כי הותרתה של החברה ללא כל הגנה מפני נושיה בעת הזו, תביא עד מהרה לשיתוק מוחלט של פעילותה, מה שיגרום לאובדן התקשרויות חוזיות למתן שירותי הסעדה, שהרי אין לצפות מלקוחותיה של החברה שלא לבצע התקשרויות עם ספקי הסעדה אחרים מרגע שהחברה תחדל מאספקת שירותיה.
"משמעות הדבר היא גרימת נזק קשה וחסר תקנה לנושי החברה ולעובדיה, שהרי הנכס היחיד של החברה הוא אותה פעילות ואותם לקוחות מוסדיים השוכרים את שירותיה. בנסיבות אלה ראוי כי החברה עצמה תגיש ללא שיהוי נוסף בקשה לצו פתיחה בהליכים ולמינוי נאמן לשם הפעלתה הזמנית ויש לאפשר לה הגנה מוגבלת בזמן עד שתעשה כן. אין צורך להרחיב את הדיבור על שלל הסמכויות הנתונות לנאמן במסגרת צו פתיחה בהליכים, שאינן נתונות למנהל הסדר, ובראש ובראשונה הסמכות ליטול לידיו את מושכות הניהול. מדובר בסמכות בעלת ערך רב, במיוחד מקום בו הנושים איבדו כל אמון בהנהלה הנוכחית של החברה. דומה כי בדרך זו ניתן יהיה להמשיך את פעילותה של החברה לפרק זמן נחוץ כדי למצות כל מהלך אפשרי למכירת הפעילות לצד שלישי".
במילים פשוטות, השופט דחה את בקשת שולץ לחסות תחת ההטבות הרבות שבהגשת בקשה לעיכוב הליכים תחת תיקון הקורונה, תיקון שמאפשר לחברה להגיע להסדר חוב ללא שממונה לה נאמן שמשתלט עליה. במקום, הציע השופט לחברה להגיש בקשה בדרך הרגילה למתן צו הקפאת הליכים במסגרתה ימונה נאמן לחברה שלמעשה ישתלט על ניהולה.
חברת ההסעדה שולץ הגישה בתחילת השבוע לבית המשפט המחוזי בתל-אביב בקשה לעיכוב הליכים למשך שלושה חודשים לצורך גיבוש הסדר חוב. חובות החברה לנושיה עומדים על כ-60 מיליון שקל ויש לה גם חוב כלפי הבעלים של כ-40 מיליון שקל. החברה מעסיקה כיום כ-550 עובדים (130 מהם בחל"ת). את העובדים מייצגים עוה"ד אלון הורנשטיין וגלילה הורנשטיין.