בשבוע הבא: צה"ל יזמן אלפי חרדים לצו ראשון
בשבוע הבא: צה"ל יזמן אלפי חרדים לצו ראשון
בצה"ל מתכוונים לגייס בשנה הקרובה כ-3,000 חרדים נוספים מעבר ל-1,200-1,800 חרדים שמתגייסים מדי שנה. לפני שלושה שבועות קבע בג"ץ כי אין חוק שמאפשר את השתמטות תלמידי הישיבות, וכי יש לגייסם באופן מיידי
ביום א' הקרוב יישלחו אלפי זימונים לצו ראשון לאלפי בני ישיבות חרדים, כצעד ראשון לקראת גיוסם לצה"ל. כך הודיע היום דובר צה"ל. הידיעה פורסמה לראשונה באתר Ynet. בצה"ל מתכוונים לגייס בשנה הקרובה כ-3,000 חרדים נוספים, מעבר ל-1,200-1,800 חרדים שמתגייסים מדי שנה לצבא.
מצה"ל נמסר כי "צה"ל פועל על מנת לגייס לשורותיו מכלל חלקי החברה, וזאת לאור חובת הגיוס במדינת ישראל, מתוקף היותו צבא העם ולאור הצרכים המבצעיים המוגברים בעת הזו, לנוכח האתגרים הביטחוניים".
לפני שלושה שבועות קבע בג"ץ כי אין חוק שמאפשר את השתמטות תלמידי הישיבות החרדים וכי יש לגייס אותם באופן מידי.
היום דווח על הגשת עתירה לבג"ץ נגד משרד הביטחון בדרישה לגייס מיד 63 אלף תלמידי הישיבות החייבים בגיוס. התנועה לאיכות השלטון דורשת לחייב את צה"ל להוציא צווי גיוס לתלמידי הישיבות שאיבדו את דחיית השירות, זאת לאחר שצה"ל הודיע שיגדיל את גיוס החרדים ב-3,000 בלבד.
בתוך כך, האוצר פרסם היום כי גיוס אלף חרדים יחסוך 833 אלף ימי מילואים ו-1.3 מיליארד שקלים. האוצר הציג את הנתונים במסגרת הדיונים על חוק ההשתמטות בוועדת החוץ והביטחון. שילוב חרדים ונשים ערביות בעבודה במשק יכול להגדיל את רמת החיים ב-20%. הממונה על התקציבים יוגב גרדוס הזהיר שהכוונה לגייס חרדים עובדים עלולה להיות "בכייה לדורות" ואמר כי בעקבות עלויות המלחמה הכלכלה תיפגע "עשורים קדימה".
במקביל, שישה צעירים חניכי מכינה קדם צבאית העומדים לפני גיוסם שלחו היום לשר הביטחון יואב גלנט מכתב מקדמי לפני עתירה לבג"ץ בדרישה להוציא צווי גיוס לכל 63 אלך הצעירים החרידם שאיבוד את דחיית השירות. יצוין שבגל העתירות הקודם היו עתירות של הורים ולךוחמים אבל לא של מתגייסים.
השישה טוענים באמצעות פרקליטיהם ממשרד אגמון עם טולצ'ינסקי כי "היעדר אכיפה שוויונית של חובת הגיוס יפלה אותם לרעה ויגביר את הנטל בו צפויים לשאת הפונים. כלומר, הפונים מושפעים באופן ישיר מהיקפי מחזורי הגיוס של צה"ל ככלל, ובפרט ביחס להיקפי גיוסם של בני הישיבות, הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך. הפונים צפויים לשאת בנטל שירות המילואים לאורך חייהם. ככל שמחזורי הגיוס של צה"ל יהיו גדולים יותר, ימי המילואים של הפונים יפחתו לאורך השנים".
בפניה מזוכר שפסק הדין של בג"ץ קבע כי "אין מסגרת חוקית שמאפשרת להבחין בין תלמידי הישיבות ליתר המיועדים לשירות צבאי, ולפיכך לא נתונה למדינה הסמכות להורות על הימנעות מגיוסם, ועליה לאכוף באופן שוויוני את הוראות חוק שירות ביטחון".