סגור

מנהלי בתי החולים הציבוריים מאיימים: "ממחר - לא מקבלים חולי קורונה"

עוד הודיעו כי החל מיום רביעי יינקטו עיצומים ובתי החולים יעברו לעבוד במתכונת שבת, במחאה על שההסכמים עימם הופרו, לאחר שטענו לקיפוח בתקציב לעומת בתי החולים הממשלתיים: "עובדים יומם וליל בשביל להציל את מדינת ישראל"

שבעת מנהלי בתי החולים הציבוריים בישראל איימו אחר הצהריים (ראשון) שממחר יפסיקו לקבל חולי קורונה - מאחר שלטענתם ההסכמים עימם לא קוימו.
מנכ"ל בית החולים שערי צדק, פרופ' עופר מרין, אמר כי החל מיום רביעי יעברו בתי החולים למתכונת שבת מלאה. "אנחנו ניצבים כאן חודשים מספר לאחר שחתמנו הסכם עם משרדי האוצר והבריאות, וההסכם הזה הופר", אמר.
מדובר בבתי החולים שערי צדק והדסה בירושלים, לניאדו בנתניה, מעייני הישועה בבני ברק, בית החולים האנגלי בנצרת, ובתי החולים המשפחה הקדושה (האיטלקי) וסנט וינסנט דה פול (הצרפתי) בנצרת.

במסיבת עיתונאים שערכו מנהלי בתי החולים מול משרד הבריאות בירושלים נטען כי לבתי החולים אין אמצעים לנהל את הטיפול במגפה.
"יושבים פה שבעה מנהלי בתי חולים שעברו ארבעה גלי קורונה", אמר מרין. "אנחנו עובדים יום וליל, שבעה ימים בשבוע, בשביל להציל את מדינת ישראל, את הערים הכי אדומות. שנה וחצי אנחנו מפעילים את העובדים שלנו יום ולילה כדי להציל את המדינה. אני מתבייש לעמוד פה כפושט יד".

2 צפייה בגלריה
עופר מרין מנכ"ל שערי צדק עיצומים
עופר מרין מנכ"ל שערי צדק עיצומים
עופר מרין מנכ"ל שערי צדק
(אלי מנדלבאום)

בנוגע לשאלת ynet בנוגע לטענות על המחסור בתקציבים למרות התוספת בסך שני מיליארד שקלים אמר פרופ' מרין כי הדבר נובע מחוסר הבנה של הממשלה במערכת האשפוזית. "אני לא רוצה להעריך, אבל צריך להבין קצת את מערכת הבריאות האשפוזית", אמר.
"יש הנהלות שונות של בתי החולים - יש בתי חולים ממשלתיים באחריות משרד הבריאות. רוב התקציבים שמועברים, אפשר לקרוא בדו"ח מבקר המדינה, עוברים ישירות ממשרד הבריאות לבתי החולים הממשלתיים. חלוקת העוגה - חלוקת התקצוב של בתי החולים - אינה שוויונית. המחאה שלנו מתקיימת שנים רבות. מאז תחילת הקורונה הגענו למצוקה יום יומית אמתית, והיא על חלוקה שוויונית של המשאבים.

2 צפייה בגלריה
מחלקת קורונה שערי צדק
מחלקת קורונה שערי צדק
מחלקת קורונה בשערי צדק
(אלכס קולמויסקי)

לדברי מרין, ביום חתימת ההסכם מול האוצר לפני כחצי שנה, בתי החולים היו במצוקה עמוקה. "זה היה בשיא הגל השלישי ולא רצינו להיות שם, רצינו לחזור להיות עם הצוותים שלנו ולכן חתמנו על ההסכם", אמר. "הם לא ממלאים אחרי ההסכם לשנת 2021, והדבר הזה הביא אותנו למשמעות אמתית שאנחנו לא יכולים לטפל בחולים החל מהשבוע. יש נושא שהוא ארוך טווח של תקצוב, בתקציב המדינה החל משנת 2022.
גם פה משרד הבריאות הוסיף חטא על פשע, והחליט לבד איך הוא רוצה לתקצב את בתי החולים ללא כל דיון איתנו. לכן אנחנו קודם כל מתמקדים בכאן ועכשיו, ביכולת של שבעת בתי החולים להמשיך לטפל מחר בבוקר במטופלים שלנו. זה הדבר המידי שאנחנו נאבקים עליו עכשיו".