סגור

בלעדי
משרד הביטחון מגייס קרנות הון סיכון למימון פיתוח מערכות לחימה

מנהל שיחות עם קרנות הון סיכון להשקעה משותפת בסטארט-אפים שמפתחים טכנולוגיות דואליות, ביטחוניות ואזרחיות. ד"ר דני גולד, ראש מפא"ת: "הצרכים שלנו תמיד גדולים יותר מהתקציבים, גופי ההשקעה יקבלו חברות שאנחנו מעוניינים במוצר שלהן, ייעוץ והכוונה"

משרד הביטחון מגייס את שוק ההון כדי לסייע בפיתוח טכנולוגיות למערכות הלחימה העתידיות של צה"ל.
המשרד מקיים שיחות עם כמה גופי השקעות כדי להשקיע יחד בסטארט-אפים המפתחים טכנולוגיות דואליות, שמתאימות לשימוש ביטחוני ואזרחי במקביל.

את הפעילות מוביל ראש מנהלת המחקר והפיתוח במשרד (מפא"ת), ד"ר דני גולד, זוכה פרס ביטחון ישראל על פיתוח כיפת ברזל, שהוביל בתפקידיו הקודמים במפא"ת. "אנחנו מאיצים מאוד את קצב קבלת ההחלטות התהליכים ומימושם, כדי לנצל את ההשתנות המהירה של הטכנולוגיה וקצבי הפיתוח", אומר גולד.

2 צפייה בגלריה
תא"ל ד"ר דני גולד ראש מנהלת המחקר והפיתוח במשרד הביטחון חדש
תא"ל ד"ר דני גולד ראש מנהלת המחקר והפיתוח במשרד הביטחון חדש
תא"ל ד"ר דני גולד, ראש מנהלת המחקר והפיתוח במשרד הביטחון חדש
(צילום: משרד הביטחון)

"במקביל אנו מגדילים את החשיפה ליצירתיות ולחדשנות בעולם האזרחי, ומעשירים אותו גם בידע שלנו. הצרכים שלנו תמיד גדולים יותר מהתקציב שעומד לרשותנו, וגיוס שוק ההון יועיל לשני הצדדים: מערכת הביטחון תרוויח חדשנות, יצירתיות ומקורות תקציביים נוספים, וגופי ההשקעה יקבלו חברות שבדקנו ושאנו מעוניינים בתוצרים שלהן, חניכה וליווי של החברות בידי מומחי מפא"ת וצה"ל ועזרה בהבשלת מוצר איכותי במהירות. מדובר גם בערוץ שבו נוכל לבצע מו"פ ביחד עם מדינות נוספות".
תקציב למחקר ופיתוח עומד במפא"ת על 800 מיליון שקל בשנה
במפא"ת לא ידרשו זכויות קניין רוחני על הפיתוחים, אלא אופציות פאנטום שיתגמלו אותה על עליית שווי החברה בעתיד, והרווחים יוקדשו למו"פ. תקציב המחקר והפיתוח של משרד הביטחון, שמנהלת מפא"ת, עומד על 800 מיליון שקל בשנה למו"פ בסיסי, וסכומים נוספים עבור פרויקטים יעודיים שעברו שלבי סינון ראשונים ועוברים פיתוח לרמת אבי טיפוס. הכוונה היא להשקיע ביחד עם הקרנות שקל מול שקל, בתקציב של כמה עשרות מיליוני שקלים בשנה מצד משרד הביטחון, מה שיכוון את ההשקעות לסטארט-אפים בתחילת דרכם.

2 צפייה בגלריה
מערכת כיפת ברזל של רפאל משגרת טיל ליירוט רקטות במבצע שומר החומות
מערכת כיפת ברזל של רפאל משגרת טיל ליירוט רקטות במבצע שומר החומות
מערכת כיפת ברזל של רפאל משגרת טיל ליירוט רקטות במבצע שומר החומות
(צילום: אי.אף.פי)

הפעילות החדשה מיועדת להתמקד בתחומי בינה מלאכותית, ראייה ממוחשבת, סייבר, קוונטים, הנדסה ביולוגית, רובוטיקה ורחפנים. היא מצטרפת לשיתופי פעולה של מפא"ת עם רשות החדשות במחקר ופיתוח, ולעתים דרך התעשיות הביטחוניות הקיימות שמשקיעות בעצמן בסטארט-אפים בהכוונת משרד הביטחון.
צה"ל כבר קלט בשנים האחרונות כמה מערכות שפותחו בידי סטארט-אפים, כמו כוונת הסמארט שוטר, פיגיון בשמה הצה"לי, המצוידת ביכולות ניתוח תמונה דיגיטלי ומאפשרת פגיעה מדויקת במטרות נעות כמו רחפנים. גם תותח הלייזר שאמור להיות הבסיס לסדרת מערכות יירוט שמפתחת מערכת הביטחון, צמח בחברת סטארט-אפ.
כעת נמצאים על השולחן פיתוחים שיאפשרו ניתוח תמונה באמצעות קריאת גלי מוח, הנדסה גנטית של חיידקים שתהפוך אותם לחיישנים רגישים לזיהוי חומרי נפץ ומטענים מתחת לפני הקרקע.