סגור
מאגר תמר

כץ אישר את הגדלת יצוא הגז הטבעי ממאגר תמר, תוטל מגבלת כמות יומית

שר האנרגיה אישר להגדיל את היצוא למצרים ב-3.5 BCM בשנה - במאגר תמר ביקשו להגדיל את היצוא ב-5 BCM בשנה. ההיתר החדש כולל גם הגבלות על כמות הגז הניתנת ליצוא בכל יום

שר האנרגיה ישראל כץ חתם על הגדלת היתרי יצוא הגז הטבעי למאגר תמר בכ-3.5 BCM (מיליארד מטר מעוקב) בשנה. לפי המשרד, מטרת האישור היא לאפשר את הרחבת יכולת הפקת הגז טבעי ממאגר תמר בכ-6 BCM בשנה, עלייה של כ-60% מההפקה כיום, החל משנת 2026. כשליש מהגדלת התפוקה, במידה ששותפות תמר תחליט על כך, יוקצה למשק המקומי, והיתר ליצוא.
הבקשה המקורית של תמר הייתה להגדיל את היתר היצוא ב-60 BCM למשך 12 שנה, כלומר 5 BCM בשנה. משרד האנרגיה אישר את הגדלת היצוא למצרים בהיקף של 38.7 BCM למשך 11 שנה. כלומר, 3.5 BCM בשנה. עם זאת, ההיתר כולל אופציה להגדלת היצוא ב-0.5 BCM נוספים בעתיד.
על פי משרד האנרגיה, גם לאחר האישור הנוסף, יישארו עתודות גז בישראל עד לשנת 2048.
עוד הודיעו במשרד האנרגיה כי בשבועות הקרובים ידונו בהרחבת היתר היצוא של מאגר לווייתן. כמו כן בשבועות הקרובים תתכנס ועדה בראשות מנכ"ל משרד האנרגיה קובי בליטשטיין שתבחן את היתרי היצוא ביחס לתגליות גז עתידיות.
על פי ההודעה של משרד האנרגיה, ההיתר החדש כולל גם הגבלות על כמות הגז הניתנת ליצוא בכל יום. טרם נמסרו פרטים על ההגבלה היומית, אך מדובר בצורך משמעותי לשוק האנרגיה המקומי.
"בנוסף על הגבלת הכמות הכוללת ליצוא, אישור היצוא מכיל הגבלות גם ברמה השנתית, החודשית והיומית, על מנת לוודא זמינות מקסימלית של היצע גז טבעי למשק המקומי, בעיקר בזמני שיא ביקוש, תקלה או תחזוקה בלתי מתוכננת", נמסר.
מאגר תמר נמצא בשליטת ישראמקו (28.7%), שברון (25%) ותמר פטרוליום (16.7%).