משרד הבריאות יבדוק את כוונת רוני גמזו להישאר באיכילוב
משרד הבריאות יבדוק את כוונת רוני גמזו להישאר באיכילוב
מנכ"ל איכילוב פרופ' רוני גמזו הודיע כי יתפטר אך יישאר בבית החולים ב"תפקיד הדומה במתכונתו ליו"ר". במשרד הבריאות טוענים כי המהלך מחייב את אישורם ולא תואם איתם. איכילוב: "מדובר בתפקיד יו״ר תאגיד הבריאות שהיה קיים מאז ומעולם"
משרד הבריאות הודיע כי יבדוק את כוונתו של מנכ"ל בית החולים איכילוב פרופ' רוני גמזו להתמנות לאחר פרישתו לתפקיד אחר בבית החולים. במכתב הפרישה ששלח לעובדים ב־21 בספטמבר כתב גמזו: "אינני מתכוון לעזוב את איכילוב אלא לעבור לתפקיד הדומה במתכונתו ליו"ר ולעסוק בפיתוח בית החולים, העצמת חברות הבת, קידום החדשנות וההשקעות ב־health-tech, בפיתוח הפעילות הבינלאומית וסיוע בהשגת המקורות להמשך הפיתוח".
ממשרד הבריאות נמסר ל"כלכליסט" כי "התפקיד האמור המצוין בהודעתו של פרופ' גמזו אינו מוכר ולא תואם עימנו. משרד הבריאות בוחן בימים אלה מול פרופ' גמזו את הנושא. כל שינוי במבנה התאגידי של בית החולים מחייב את אישור הגורמים הרלבנטיים, ואישור כאמור טרם התקבל ממשרד הבריאות".
הכוונה של גמזו להישאר בבית החולים בתפקיד נפרד עוררה לא מעט ביקורת ויש בה כמה היבטים בעייתיים. הראשון הוא ניסיונו של גמזו לקבוע עובדות למנכ"ל שיחליף אותו. כאשר אדם בעל מעמד כשל גמזו, שהיה גם פרויקטור הקורונה, מודיע שיישאר בבית החולים, קשה מאוד יהיה למנכ"ל הבא לסרב לו. גם אם הישארותו תהיה לטובת בית החולים, מתפקידו של המנכ"ל החדש יהיה לקבוע האם הישארותו נדרשת.
ההיבט השני הוא החשש שלמרות שכרגע באיכילוב מתחייבים כי מדובר בתפקיד ללא שכר, בסופו של דבר ייווצר תפקיד בשכר גבוה.
ההיבט השלישי הוא האינטרס האפשרי שיש לראש עיריית תל אביב רון חולדאי להשאיר את גמזו בבית החולים כדי שלא יתמודד מולו על ראשות העיר, בזמן שהעירייה שותפה בבעלות על בית החולים. צריך לוודא שההחלטות בנושא יהיו משוחררות מניגוד אינטרסים פוליטי.
מבית החולים איכילוב נמסר: "מדובר בתפקיד יו״ר תאגיד הבריאות שהיה קיים מאז ומעולם, ופרופ' גמזו ממלא אותו היום במקביל להיותו מנכ"ל. הנוהג שהמנכ"ל עושה אותו במקביל לתפקידו איננו רציני לפי דעתו, ולכן הוא יישאר בתפקיד זה".
אלא שהתפקיד שמציין גמזו בהודעתו אינו "יו"ר תאגיד הבריאות" שאליו מתייחס בית החולים בתגובתו. בניגוד למכתב, בתגובת בית החולים מסייגים את המינוי בכך שהדבר יקרה "רק אם יראה שהוא לטובת הארגון ורק לבקשת המנכ"ל החדש". עוד נמסר שהתפקיד אינו בשכר.
איכילוב הוא בית חולים עירוני, ונציג עיריית תל אביב עומד בראש ועדת המכרזים לתפקיד המנכ"ל, אבל העירייה מתחמקת מהתייחסות לכוונתו של גמזו. מעיריית תל אביב נמסר: "פרופ' גמזו לא הודיע על התפטרותו מניהול המרכז הרפואי איכילוב, אלא על כוונתו לעשות זאת. פרופ' גמזו ממשיך לכהן כיו"ר הוועד המנהל של תאגיד הבריאות שליד המרכז הרפואי, תאגיד שאינו בבעלות עירונית ופועל מכוח הדין. בתפקידו זה פרופ' גמזו אינו מקבל שכר".
בין המועמדים שמוזכרים לתפקיד מנכ"ל איכילוב: סמנכ"לית קופת חולים כללית ד"ר אורלי ויינשטיין והמשנה למנכ"ל שיבא פרופ' ארנון אפק. כמועמד מתוך בית החולים מוזכר סמנכ"ל מו"פ וחדשנות פרופ' אלי שפרכר.