מאיימים בעיצומים ושביתה: ביום רביעי, המעונות המפוקחים יפתחו ב-10:00
מאיימים בעיצומים ושביתה: ביום רביעי, המעונות המפוקחים יפתחו ב-10:00
ארגוני המעונות הגדולים כגון ויצו, נעמת ואמונה, מאיימים גם בהשבתה כוללת שתשפיע על 120 אלף ילדים החל מהשבוע הבא, בשל המחסור בכוח אדם. הם דורשים תקציבים להשוואת תנאי הסייעות במעונות, לסייעות בגני הילדים; לטענתם "הממשלה מזניחה את החינוך לגיל הרך ומסרבת לדבר איתנו"
מעונות היום המפוקחים יקיימו ביום רביעי עיצומי אזהרה ויפתחו את הלימודים ב-10:00. אם לא יענו דרישותיהם, הם יחלו ביום ראשון הבא בשביתה.
עם זאת, עצם המבנה של שביתת אזהרה ושביתה מלאה רק בשבוע הבא מעיד כנראה על רצון עז להגיע להסדר. את השביתה יוזמים ארגוני המעונות הגדולים דוגמת נעמת, ויצו ואמונה. היא תשפיע על כ-120 אלף ילדים במעונות בפיקוח.
הארגונים דורשים השוואת תנאי השכר של עובדי המעונות לשכרן של הסייעות של גני הילדים בשלטון המקומי בתוכנית שתמשך 3 שנים.
כן הם דורשים תקציב לתוספת תקנים שיאפשר מצב של אשת צוות לארבעה ילדים. הדרישה היא שהפתרונות יינתנו במסגרת התקציב הנוכחי ולא ידחו לשנה הבאה.
לשביתה במעונות השפעה גדולה על המשק משום שמדובר בילדים שחייבים השגחה צמודה ןלכן היא גורמת להעדרות רבה של הורים מעבודה.
מארגוני מעונות היום נמסר ש"הממשלה כופה עלינו לפתוח בשביתה, בסירובה לנהל איתנו משא ומתן. ממשלת ישראל מתנערת מאחריות על החינוך לגיל הרך ומזניחה אותו. פנינו גם היום לשרת הכלכלה ולשר האוצר לשבת איתנו על מנת למנוע את העיצומים והשביתה ולצערנו עד לרגע זה טרם קיבלנו התייחסות".
לדבריהם, "מעונות היום המפוקחים סובלים ממחסור של מאות עובדות ועובדים עקב השכר הנמוך, התנאים המורכבים ופערי השכר המשמעותיים ביחס לסייעות גני הילדים בשלטון המקומי - זו הפקרות".
יו"ר תנועת אמונה ליאורה מינקה אמרה ש"מעולם מצב מעונות היום במדינת ישראל לא היה כל כך חמור. יש מחסור עצום בכוח אדם. המחסור לא מאפשר לנו להבטיח טיפול מיטבי לילדים. התקציב שאושר בממשלה לא מהווה פיתרון למעונות היום. מזלזלים ההורים, בממשלה חושבים שהילדים נולדים בגיל שלוש".
יו"ר נעמ"ת חגית פאר אמרה ש" אנחנו סוגרות כיתות ומעונות כי אין לנו כח אדם. אתם תמצאו אותנו ברחובות ובכל מקום אפשרי, נלחמות ונאבקות״.
מנכ"לית ויצו העולמית מירה מינס: "אמרה ש"אנחנו צריכים עוד מטפלות מחנכות, אנחנו צריכים לשלם להם כראוי. נדרשת לקיחת אחריות של הממשלה ומשרד החינוך. הגיל הרך זה לא נטל - זה נכס. ההשקעה לאומית בגיל הרך מוכרחה לגדול, כבר בתקציב הזה".